Najładniej brzmiący motorower
• Strona 1 z 1
Najładniej brzmiący motorower
Jak w temacie.
Proszę o przykłady...
~4000zł
Proszę o przykłady...
~4000zł
- DYDELFFROMBEUCHATUF
- Świeżak
-
zioomeek09 - Świeżak
ładnie brzmiący ? haha, padłem. Kwestia czy 2T czy 4T i 2 kwestia to tłukima czy serii czy tuningu.
Propozycje:
viewtopic.php?t=49590
allegro.pl
Propozycje:
viewtopic.php?t=49590
allegro.pl
-
grunder - Mieszkaniec forum
Jak wolisz niskie Obroty, To jincheng Knight, Wbrew pozorom Produkowany Na lic. Hondy, a nie tak jak wielu mądrych uważa że To chinol . ;P
A jak Wysokoobrotowe,b to wszystko z silnikiem am6, lub ac08, np. Aprilia Rs, Yamaha Tzr, Lub Honda NSR.. Najbardziej polecam Honde. : P
P.S. Oczywiście wszystko co wymieniłem to z org. tłumikiem, a nie jakieś wiejeskie sprzety. : p
A jak Wysokoobrotowe,b to wszystko z silnikiem am6, lub ac08, np. Aprilia Rs, Yamaha Tzr, Lub Honda NSR.. Najbardziej polecam Honde. : P
P.S. Oczywiście wszystko co wymieniłem to z org. tłumikiem, a nie jakieś wiejeskie sprzety. : p
- Alan766
- Świeżak
haha xd licencja hondy. wiesz co w ogóle to oznacza ? to że jakis japonczyk z działu hondy po godzinach wymyslił silnik. i sprzedał pomysł chinczykom za paczke ryżu. i niby licencja hondy ale wykonanie chinskie. zobacz sobie na wszystkich rzeczach chinskich pisze. kumpel ma chinczyka i na gaźniku z daleka widac JAPAN oczywiscie z bliska pisze "zaprojektowany w JAPONII "
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
słuchaj to mogą byc identycznie wygladajace silniki co nie znaczy ze są identyczne. inne materiały wykonania i juz to nie jest to samo
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Jak tam uważasz, ale mój miał 11 lat i jeździł na Tym silniku, nigdy nie rozkręcanym, i zawsze miał kompresje Dobrą itp. , nic poza Elektryką, i częstym syfieniem się gaźnika sie nie robiło... A też jakoś go nie szanowałem, tylko zawsze tyle ile fabryka dała.
P.S To jest Silnik FMB po raz pierwszy w Hondzie CUB użyty, i te wszystkie Zippy, Zumico, GB Motors, iTp, (własciwie wszystkie 50 4T biegowe,), które mają teraz te silniki to są inne Materiały.. Ale wątpie żeby motor który był produkowany w tym samym czasie co Orginalna Honda, miał silnik różniący się Mataeriałami... zwłaszcza że na wszystkich czesciach pisało MADE IN JAPAN. A nie Zaprojektowano w japonii. Ale to tak na marginesie.

P.S To jest Silnik FMB po raz pierwszy w Hondzie CUB użyty, i te wszystkie Zippy, Zumico, GB Motors, iTp, (własciwie wszystkie 50 4T biegowe,), które mają teraz te silniki to są inne Materiały.. Ale wątpie żeby motor który był produkowany w tym samym czasie co Orginalna Honda, miał silnik różniący się Mataeriałami... zwłaszcza że na wszystkich czesciach pisało MADE IN JAPAN. A nie Zaprojektowano w japonii. Ale to tak na marginesie.

- Alan766
- Świeżak
alan nie wiem jak tobie ale mi nsr pierdziała ale po tym jak wymienilem ta siatke której nie bylo bo byla wypalona oraz troche go przegluzylem i ma teraz okolo 30 cm i teraz dalej pierdzi ale juz bardziej basowo/metalicznie ale dalej pierdi jak 2t
PS w 50 nie bedziesz mial ladnego brzmienia
PS w 50 nie bedziesz mial ladnego brzmienia
- tomera
- Stały bywalec
ładne brzmienie to pojęcie względne. mi np podoba sie jak pracuje yamaha DT sobie tak fajnie pyrka. a na sportowym wydechu słychac jak fajnie sie wkręca chetnie na obroty. mi sie ten dzwiek podobał wiec są fajne dzwieki 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Jak wyżej, zależy czy 2T czy 4T, jaki wydech etc. 4T z Kymco Nexxona ładnie chodzi bo ma airbox tuż przy gaźniku, zwłaszcza przy szybkiej jeździe jak zchodzi z obrotów to ładnie mruczy. A 2T to zależy co kto lubi. Ja nie lubiłem a polubiłem, chociaż tłumik seria to głośny jest w cholerę, wszyscy się oglądają
.
PS. Przy wyborze motoroweru radzę patrzeć na awaryjność i dostępność części a nie na dźwięk
.

PS. Przy wyborze motoroweru radzę patrzeć na awaryjność i dostępność części a nie na dźwięk

Rieju RRX 70
-
Dr_Acula - Świeżak
Dr_Acula napisał(a):Jak wyżej, zależy czy 2T czy 4T, jaki wydech etc. 4T z Kymco Nexxona ładnie chodzi bo ma airbox tuż przy gaźniku, zwłaszcza przy szybkiej jeździe jak zchodzi z obrotów to ładnie mruczy. A 2T to zależy co kto lubi. Ja nie lubiłem a polubiłem, chociaż tłumik seria to głośny jest w cholerę, wszyscy się oglądają.
PS. Przy wyborze motoroweru radzę patrzeć na awaryjność i dostępność części a nie na dźwięk.
Właśnie zastanawiam się nad, konkretnie Bartonem tzr 50n (4t) lub jakimś Enduro- ze wskazaniem na Enduro (Derbi Senda?). Nie chcę niby-ścigacza piszczącego jak kosiarka bo wydaje mi się, że to nieporozumienie. Skłaniam się do Derbi- do Enduraków z kolei pasuje kosiarkowy dźwięk

Dziękuję, że ktoś w końcu konstruktywnie potraktował moje pytanie. Nie tak jak z pierwszych odpowiedzi...

- DYDELFFROMBEUCHATUF
- Świeżak
barton to chinczyk. z początku bedzie spoko a co dalej ? kumpel ma chinczyka nie jeździ jakos wyczynowo bo nie ma takiej natury i potrzeby, tyle że jeździł na wsi wiec nie wszędzie drogi są gładkie jak stół i przypadkiem ( i bardzo na szczęscie) przyuwazył że peka mu rama. wystarczyło że wpadł by w dziure jadac w 2 osoby albo sam by gdzies szybciej polatał i aż nie chce myslec co by sie mogło stac. to jest niedopuszczalne. nie mówie że wszystkim od razu beda pekały ramy ale to jednak daje do myslenia. china to china nic tego póki co nie zmieni. staraja sie i poprawiają jakosc. ale póki co produkują motocykle tanie. i tylko tanie. są modele droższe no ale za cene drozszych modeli mozna miec tez prawie nówke japonie. jezeli derbi ci sie podoba to kup cos takiego. najlepsze sprzęty na polskie drogi 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ogar 900 z 2007r z wyciągniętą zwężką tłumika, przebija dzwiękiem wszystkie 50-->125 ccm jakie znam, w tym i moje wiadro.
Wygląda to tak
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Rom ... _900/38736

Wygląda to tak
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Rom ... _900/38736
- melonick
- Świeżak
henio12323 napisał(a):barton to chinczyk. z początku bedzie spoko a co dalej ? kumpel ma chinczyka nie jeździ jakos wyczynowo bo nie ma takiej natury i potrzeby, tyle że jeździł na wsi wiec nie wszędzie drogi są gładkie jak stół i przypadkiem ( i bardzo na szczęscie) przyuwazył że peka mu rama. wystarczyło że wpadł by w dziure jadac w 2 osoby albo sam by gdzies szybciej polatał i aż nie chce myslec co by sie mogło stac. to jest niedopuszczalne. nie mówie że wszystkim od razu beda pekały ramy ale to jednak daje do myslenia. china to china nic tego póki co nie zmieni. staraja sie i poprawiają jakosc. ale póki co produkują motocykle tanie. i tylko tanie. są modele droższe no ale za cene drozszych modeli mozna miec tez prawie nówke japonie. jezeli derbi ci sie podoba to kup cos takiego. najlepsze sprzęty na polskie drogi
Dzięki. Barton przestał mi w tym momencie zawracać gitarę

Czas znaleźć jakąś Sendę:)
- DYDELFFROMBEUCHATUF
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm