Nowa opona
• Strona 1 z 1
Nowa opona
Siemka mam nową oponę w rs'ce. Jak przejadę palcem po niej to się ślizga i boję się na zakręcie właśnie, że się poślizgnę i gleba. To jest opona z przodu. Co mogę zrobić, żeby się nie ślizgała ?
- mistrz007
- Świeżak
a co to za opona ?? daj jakis link najlepiej
Derbi Senda SM | http://www.youtube.com/watch?v=4H0w5DHh0w8
-
zarkanis96 - Świeżak
wyjedziesz na asfalt 20 sekund i bedzie czysta guma. nie ma potrzeby jej czyścic. ja tez kiedys sobie smarowałem róznymi specyfikami zeby była fajna błyszcząca i głebiej czarna ;d tez była śliska. a wystarczyło chwile wyjechac. kolorek zostawał a przyczepnosc miała normalna
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
co wy mówicie "fachowcy"! Jaki rozpuszczalnik! Jaka benzyna! przecież takie specyfiki niszczą strukturę opony! Niczym nie przecieraj! chwila moment jazdy i masz oponę nie śliską tylko normalną. oczywiście nie składaj się po pół km jazdy na nowej oponie. tak samo te nabłyszczacze do opon, nigdy nie stosuj na tą część opony która styka się z asfaltem. to cholerstwo powoduje, że opona jest śliska.
tomera napisał:
wez i wytrzyj ja rozpuszczalnikiem ewentualnie jakis papier scierny i zeszlifuj ja troche,
Tomera, rozwalasz mnie... po to kupuje nową oponę żeby ją wycierać? jaja jakieś. nie znasz się to się nie wypowiadaj.
wez i wytrzyj ja rozpuszczalnikiem ewentualnie jakis papier scierny i zeszlifuj ja troche,
Tomera, rozwalasz mnie... po to kupuje nową oponę żeby ją wycierać? jaja jakieś. nie znasz się to się nie wypowiadaj.
-
Kaniuszy - Świeżak
pojeździj chwile. od razu chyba składac sie nie musisz. polatasz troche i samo zejdzie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ja mu tylko powiedzialem jak zrobic to szybko,
kiedys chcialem ja rozjezdzic to po ponad 100km zaliczylem glebe bo opona nie byla dostatecznie wytarta wiec wybaczcie ale powiedzialem mu jak ja to robie i bede tak robil,
senek z czmy twierdzisz ze kolegom z podstawówki?
to ze smigam malymi moto nie znaczy ze jestem mały
kiedys chcialem ja rozjezdzic to po ponad 100km zaliczylem glebe bo opona nie byla dostatecznie wytarta wiec wybaczcie ale powiedzialem mu jak ja to robie i bede tak robil,
senek z czmy twierdzisz ze kolegom z podstawówki?
to ze smigam malymi moto nie znaczy ze jestem mały
- tomera
- Stały bywalec
ale się nie znasz. jak kupiłeś oponę 10-letnią to się nie dziw, że się nie wytrze skoro jest pewnie twarda jak skała.
Rób tak dalej i nie płacz jak będziesz miał uślizg lub "no przecież prawie nowa opona i już pęka/brak bieżnika/wybrzuszenie/nie trzyma"
Nikt nigdy nie czyści opon rozpuszczalnikiem/benzyną a tym bardziej nie wyciera jej papierem ściernym.
Do autora tematu: jaką masz oponę i kiedy wyprodukowaną?
Nie martw się, po prostu śmigaj sobie spokojnie i coraz bardziej się składaj to się sama wytrze
bez stresu, ale nie pochylaj się od razu oporowo bo jasne, że będzie gleba. powodzenia i szerokości 
Rób tak dalej i nie płacz jak będziesz miał uślizg lub "no przecież prawie nowa opona i już pęka/brak bieżnika/wybrzuszenie/nie trzyma"
Nikt nigdy nie czyści opon rozpuszczalnikiem/benzyną a tym bardziej nie wyciera jej papierem ściernym.
Do autora tematu: jaką masz oponę i kiedy wyprodukowaną?
Nie martw się, po prostu śmigaj sobie spokojnie i coraz bardziej się składaj to się sama wytrze

Kawa zx6r, 1998
-
Kaniuszy - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm