Pierwsze moto - 250 ccm
• Strona 1 z 1
Pierwsze moto - 250 ccm
Witam,
Przymierzam się do zakupu pierwszego motocykla, gdyż jestem w trakcie kursu.
Mam 22 lata, jestem dość chudy, bo ważę koło 75 kilo przy wzroście 175.
Rozglądam się głównie za 250 ccm, bo chciałbym oszczędny motor do jazdy głównie po mieście, ale też raz na jakiś czas na trasę. Do wydania mam max 20 tysięcy zł, ale także na ciuchy. Oczywiście wolał bym nie wydać całej kwoty i ewentualne oszczędności przeznaczyć na utrzymanie motocykla, bądź zachować ze dwa, czy trzy lata, żeby wymienić motocykl na coś mocniejszego jak nabiorę doświadczenia.
Nie wiem ile kilometrów przejadę w sezonie. Myślę, że koło 5000.
Zastanawiałem się nad wyborem pomiędzy nowym Rometem Division albo Zippem Nitro 250. Myślałem też wcześniej o nowej Hondzie CBR 250, ale jej koszt jest trochę za wysoki.
Nie mogę jednak nigdzie znaleźć obiektywnych opinii użytkowników, a nie ludzi, którzy z góry zakładają - to są chińczyki, nie nadają się, kup starego GS-a.
Nie interesuje mnie żaden zajechany GS500 z '89 roku czy inne wynalazki klejone z dwóch motocykli i sprowadzone z reichu z przebiegami tirów.
Chciałbym kupić małe, nowe moto, bo nie znam się na sprawdzaniu stanu technicznego używek i nie chcę wydawać pieniędzy na jeżdżenie po całym kraju za sprawnym motocyklem.
Tak więc który z tych dwóch motocykli jest lepszy? Ewentualnie macie może jakieś inne propozycje co do nowych motocykli za 10-15 tysięcy?
Przymierzam się do zakupu pierwszego motocykla, gdyż jestem w trakcie kursu.
Mam 22 lata, jestem dość chudy, bo ważę koło 75 kilo przy wzroście 175.
Rozglądam się głównie za 250 ccm, bo chciałbym oszczędny motor do jazdy głównie po mieście, ale też raz na jakiś czas na trasę. Do wydania mam max 20 tysięcy zł, ale także na ciuchy. Oczywiście wolał bym nie wydać całej kwoty i ewentualne oszczędności przeznaczyć na utrzymanie motocykla, bądź zachować ze dwa, czy trzy lata, żeby wymienić motocykl na coś mocniejszego jak nabiorę doświadczenia.
Nie wiem ile kilometrów przejadę w sezonie. Myślę, że koło 5000.
Zastanawiałem się nad wyborem pomiędzy nowym Rometem Division albo Zippem Nitro 250. Myślałem też wcześniej o nowej Hondzie CBR 250, ale jej koszt jest trochę za wysoki.
Nie mogę jednak nigdzie znaleźć obiektywnych opinii użytkowników, a nie ludzi, którzy z góry zakładają - to są chińczyki, nie nadają się, kup starego GS-a.
Nie interesuje mnie żaden zajechany GS500 z '89 roku czy inne wynalazki klejone z dwóch motocykli i sprowadzone z reichu z przebiegami tirów.
Chciałbym kupić małe, nowe moto, bo nie znam się na sprawdzaniu stanu technicznego używek i nie chcę wydawać pieniędzy na jeżdżenie po całym kraju za sprawnym motocyklem.
Tak więc który z tych dwóch motocykli jest lepszy? Ewentualnie macie może jakieś inne propozycje co do nowych motocykli za 10-15 tysięcy?
- Kubac
- Świeżak
masz 20tys to weź albo nową cbr jeżeli ci się podoba , nową ninje 250 albo używane kawasaki 250 to ci jeszcze 10tys zostanie na ciuchy. masz jeszcze ybr 250, cbf 250 ale unikaj motocykli typu romet czy ziepp
SPRZEDAM r1 rn04 8500zł
-
wasil1993p - Bywalec
Re: Pierwsze moto - 250 ccm
A nie wolałbyś używki? Strata wartości jest minimalna w porównaniu do nowego motocykla. Piszesz, że nie chcesz jeździć po serwisach z moto, ale jak kupisz GSa za 10000 zł to to już będzie idealny stan, moto 3 letnie i jedyne co będzie do roboty to tylko olej i filtry. Z nowym motocyklem będziesz częściej w serwisie, chociaż by ze względu na przeglądy. Ale jak tam chcesz. Co do Rometa i Zippa się nie wypowiem.
Jak Ty jesteś "dość chudy" to co ja mam powiedzieć - 60kg/182cm
Kubac napisał(a):Mam 22 lata, jestem dość chudy, bo ważę koło 75 kilo przy wzroście 175.
Jak Ty jesteś "dość chudy" to co ja mam powiedzieć - 60kg/182cm

GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Na pewno nie Zipp, jak już cos to Romet, ale ja jednak bym kupił kawasaki 250r. np.
http://otomoto.pl/kawasaki-inny-ninja-2 ... 08291.html
Nowy w salonie kosztuje 17900, ale pewnie mają gdzieś oferty 2010 niesprzedanych egzemplarzy takich jak ten który ci pokazałem.
Moc 35KM także spoko, podobno jeden z najzwinniejszych moto w tej klasie i nie tylko, a spalanie oscyluje wokół 3l. Dla porównania Romet ma tylko 18KM, spalanie podobne no i masz Rometa a nie Kawasaki. Zastanów się, bo za 18000 masz zajeb... motocykl + 2000 zajeb... kombi i kask, a jak poszukasz to znajdziesz nowe 2010 i zaoszczędzisz tyle ile byś chciał.
http://otomoto.pl/kawasaki-inny-ninja-2 ... 08291.html
Nowy w salonie kosztuje 17900, ale pewnie mają gdzieś oferty 2010 niesprzedanych egzemplarzy takich jak ten który ci pokazałem.
Moc 35KM także spoko, podobno jeden z najzwinniejszych moto w tej klasie i nie tylko, a spalanie oscyluje wokół 3l. Dla porównania Romet ma tylko 18KM, spalanie podobne no i masz Rometa a nie Kawasaki. Zastanów się, bo za 18000 masz zajeb... motocykl + 2000 zajeb... kombi i kask, a jak poszukasz to znajdziesz nowe 2010 i zaoszczędzisz tyle ile byś chciał.
Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
miałem kawę i polecam. Ja swoją sprzedałem za 10k. Spalanie 4l przy mocnym pałowaniu (jak na te 33km
), sprzęt idealny do miasta, lekki zwinny, przy Twoich 175 będzie w sam raz. Ja bym się nawet nie zastanawiał. Silnik R2 ma bardzo fajną charakterystykę. Za resztę kasy kupisz sobie dobre ciuchy i zostanie jeszcze masę kasy na paliwo i nowe opony.

- slusar_o2
- Świeżak
Wkradł się mały błąd. 185 wzrostu a nie 175
Hmm, co prawda wolałbym Naked-a, ale ta ninja też nie jest brzydka, a cena 14 500 już bardziej przemawia do mnie niż 18 000.
Tak więc dzięki za podpowiedź. Jak już zrobię to prawko to rozważę zakup. Może mi nikt nie sprzątnie sprzed nosa.

Hmm, co prawda wolałbym Naked-a, ale ta ninja też nie jest brzydka, a cena 14 500 już bardziej przemawia do mnie niż 18 000.
Tak więc dzięki za podpowiedź. Jak już zrobię to prawko to rozważę zakup. Może mi nikt nie sprzątnie sprzed nosa.
- Kubac
- Świeżak
zakupić możesz i teraz, brak prawka nie ma tu nic do rzeczy
pojechać we 2-ch z kimś kto ma prawko, lub wrzucić moto na przyczepkę, albo do busa (transportera)
pojechać we 2-ch z kimś kto ma prawko, lub wrzucić moto na przyczepkę, albo do busa (transportera)
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości