Zobacz wątek - Unikajcie Sprzedawce.....
NAS Analytics TAG

Unikajcie Sprzedawce.....

Wywalac wszystko jak leci

Unikajcie Sprzedawce.....

Postprzez Tomi1 » 21/4/2011, 22:35

Witam serdecznie wszystkich

Pisze ponieważ od dłuższego czasu szukam motocykle i jak wiadomo ciężko trafić ładny motocykl byłem ostatnie czasy oglądać kilkach motorów i zdążyło mi się trafić do pewnego pana który handluje motocyklami w Rybniku przez telefon zapewniał mnie w obu przypadkach ze motor jest bez wypadkowy i w 100% ORYGINALNY !!!!!

Jako że nie jestem znawca w tej dziedzinie ponieważ jest to mój drugi motocykl to postanowiłem zabrać kolegę który trochę zna się.

Była to Yamaha R6 (niby 2001rok)
http://allegro.pl/yamaha-r6-kombinezon- ... 38846.html

Jak okazało się na miejscu Motor w ogóle w innym stanie niż na zdjęciu

- Owiewki może nie malowane lecz składane z wielu motocykli
- rama jak się okazała była w którymś miejscu podbita i zostały owiewki naciągnięte żeby kółko nie tarło (co widać na zdjęciu jak się potem przypatrzyłem).
- Silnik nie pracował tak jak powinien lecz już dalej nie wnikaliśmy dlaczego

Sprzedający ogólnie powiedział ze on to takie kupił i dla niego jest to IGŁA jak chcemy to mamy kupować jak nie to dziękuje przyjedzie inny i kupi.

Poprzedni motor jak byłem oglądać była dokładnie taka sama historia jak się dowiedziałem później to nie tylko ja miałem z tym panem nie miłe spotkanie koledzy z Opola powiedzieli ze byli kiedyś u niego po motocykl i również rozmowa telefoniczna była inna niż rzeczywisty stan motoru .

Oto link do aukcji na otomoto tego panna oraz do aukcji na Allegro.
http://www.aghmotors.otomoto.pl/
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=5448520

Ja po prostu wyrażam moje zdanie na dany temat czułem się oszukany jadać około 100km po motor i zobaczyć takie coś.

Jest to pewnego typu wskazówka dla przyszłych klientów tego pana żeby dobrze sprawdzić motor przed zakupem.

W żaden sposób nie chce nikogo obrazić tylko ostrzec kolegów którzy szukają motoru.

Pozdrawiam Tomi1
Tomi1
Świeżak

Postprzez RUTRA.RD » 22/4/2011, 07:10

motor ma 12 lat i 26000km przebiegu co daje okolo 2500km na rok to mowi samo przez sie o stanie motoru i sprzedajacym. ja w 2 lata odkąd mam TL zrobilem okolo 20.000
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
RUTRA.RD
VIP Ścigacz.pl

Postprzez shiver » 22/4/2011, 10:38

Bardzo dobrze że informujesz ludzi o tym sprzedawcy. Po co ktoś ma się napalać, jechać niewadomo ile kilometrów, by się wkońcu rozczarować i stracić pieniądze na dojazd. A tak to zobaczy na forum i już bedzie wiedział że nie ma po co jechać.
Obrazek
shiver
Świeżak

Postprzez C-bool » 22/4/2011, 11:28

Bardzo dobrze, że nas informujesz, bardzo źle, że nie zrobiłeś tego w przyklejonym temacie na samej górze.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
C-bool
Mieszkaniec forum

Powrót do Smietnik