Regulacja zaworów w yamaha xj 600 diversion 2001 r
• Strona 1 z 1
Regulacja zaworów w yamaha xj 600 diversion 2001 r
Witam forumowiczów mam mały problem mianowicie po dłuższej jeździe cykają zawory wydaje mi sie ze chyba są do regulacji nie robię jakiś kosmicznych przebiegów a w zeszłym roku oddałem motor do synchro gaznikow reg zaworow itd.. ale teraz chciałbym sam to zrobić chodzi mi o regulacje zaworów pomógł by mi ktoś z tym ?jak mam się do tego zabrać
- stanley23
- Świeżak
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
przeciez pisze, że rok temu oddawał na regulację...
Na moje to jeżeli ustawili poprawnie to po roku i małym przebiegu (dajmy na to 6tyś km) nie ma prawa luz zaworowy się rozjechać. To, że cyka trochę to nic strasznego. Gorzej jakby cąły czas siedziało idealnie cicho...wtedy są za ciasne.
Sprawdza się tak jak napisane jest to w serwisówce.
Ogólnie jak nie robiłeś nigdy nic wiekszego przy motocyklu to sie za to nie zabieraj. Nie ogarniesz by było wszystko dobrze i wg. sztuki.
Na moje to jeżeli ustawili poprawnie to po roku i małym przebiegu (dajmy na to 6tyś km) nie ma prawa luz zaworowy się rozjechać. To, że cyka trochę to nic strasznego. Gorzej jakby cąły czas siedziało idealnie cicho...wtedy są za ciasne.
Sprawdza się tak jak napisane jest to w serwisówce.
Ogólnie jak nie robiłeś nigdy nic wiekszego przy motocyklu to sie za to nie zabieraj. Nie ogarniesz by było wszystko dobrze i wg. sztuki.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
tak dokładnie rok temu i przejechałem 2 tys km teraz wymienię olej .świece wymienione w zeszłym roku pod koniec sezonu tak jak regulacja zaworów synchronizacja gaźników powiedział mi pewien mechanik ze yamahy tak maja ze cykają sobie te zawory ze to taka charakterystyka tego silnika powiedzcie mi czy to prawda o tym silniku bo nie znam sie jeszcze na tym tak dobrze a nie chce tez czegoś zepsuć
- stanley23
- Świeżak
jak było robione 2 tyś temu to zapomnij o zaworach na nastepne 10tyś conajmniej.
Nie jest to bezgłośny silnik tak wiec jeżeli jedzie jak trzeba i odpala zimny/ciepły to nie bój nic.

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
stanley23 napisał(a):tak odpala od strzała
Masz też Yamahaxj.pl tam jest dużo na forum, po 2 tyśkach nawet tam nie zaglądaj. Poza tym XJty nieco brzęczą - taki ich urok.
Pozdrawiam | Herdi | | www.motojama.pl
- Herdi
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości