B-1: zakaz ruchu w obu kierunkach - proste pytanie
• Strona 1 z 1
B-1: zakaz ruchu w obu kierunkach - proste pytanie
Siema, wiadomo że za wjazd pod znak B-1 jest mandat ale czy jak wprowadzę moto to też mają mi prawo go dać?
tak sobie myslalem ze prowadzac moto jestem pieszym wiec mnie nie obowiazuje znak, chyba ze sie myle. Chodzi mi np. o wprowadzenie moto na jakiś parking szkolny czy osiedlowy itd.

- Runio
- Świeżak
ostatnio mnie w kazimierzu dolnym dorwali. tłumaczyłem się, ze wprowadziłem zgaszony motocykl. Oni na to, że mogłem i przylecieć, ale nie mam prawa mieć maszyny za tym znakiem. czyli nawet jak wprowadzisz to łamiesz przepisy. też na logikę mi się wydawało, że można, a jednak nie...
Kawa zx6r, 1998
-
Kaniuszy - Świeżak
Zakaz ruchu pojazdów, to zakaz ruchu pojazdów... O czym tu dyskutować? Kiedyś nawet TeDe coś tam rymował (nie podaję go jako źródło przepisów
) "za stanie pojazdu, trzy metry za znakiem zakaz wjazdu, ma pan trzysta karę, punktów parę" 

They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
Kaniuszy napisał(a):no w sumie logiczne, prowadzenie to też ruch pojazdu...
a gdyby kierowcy nie było przy przyjeździe policji to mogą cyknąć zdjęcie i mandat wysłać pocztą?
Mi tak zrobili w Pepickim Landzie, ale to stałem PONOĆ na zakazie zatrzymywania. Wsadzili "Vyzvę" za wycieraczkę i dopisali "foto"... Czeska Skoda też stała ale mandatu nie dostał. Co swój to swój

Aha no i spróbuj powiedzieć fuckcjonariuszowi, że "prowadziłeś pojazd za znakiem zakazu ruchu"

They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
osoba prowadząca motocykl, rower, motorower jest pieszym (odsyłam do WORD)
przez prowadząca należy tu rozumieć przepychająca
sam znak z definicji wyklucza już ruch jakichkolwiek pojazdów (z pewnymi zwolnieniami)
stosownie do tego jeśli wepchniesz tam pojazd to Ty musisz udowodnić, że nie wjechałeś, tylko wepchnąłeś (chore ale prawdziwe)
przez prowadząca należy tu rozumieć przepychająca
sam znak z definicji wyklucza już ruch jakichkolwiek pojazdów (z pewnymi zwolnieniami)
stosownie do tego jeśli wepchniesz tam pojazd to Ty musisz udowodnić, że nie wjechałeś, tylko wepchnąłeś (chore ale prawdziwe)
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
• Strona 1 z 1