Motocykle z Włoch - nr ramy i homologacja
• Strona 1 z 1
Motocykle z Włoch - nr ramy i homologacja
Witam,
Wyczytałem, że motocykle we Włoszech zamiast numeru ramy mają na plakietce numer homologacji. Czy w przypadku kupna takiego moto można napotkać problemy w polskim urzędzie podczas rejestracji czy też nie ma to znaczenia?
Z góry dzięki za odpowiedź.
--
Wyczytałem, że motocykle we Włoszech zamiast numeru ramy mają na plakietce numer homologacji. Czy w przypadku kupna takiego moto można napotkać problemy w polskim urzędzie podczas rejestracji czy też nie ma to znaczenia?
Z góry dzięki za odpowiedź.
--
- neuralnode
- Świeżak
Czytałem właśnie, że we Włoszech numeru VIN nie ma na tabliczce. Więc chodzi mi o to, czy nasz WK może o to mieć pretensje (załóżmy, że na ramie VIN jest).
- neuralnode
- Świeżak
No to zapodaj linka to źródła tych rewelacji bo z tego co się orientuję to tabliczki z vinem są dodawane do motocyklów przez producentów. Jakoś dziwnie by było gdyby na rynek włoski nie dawali.
Life is deadly.
-
dokter - Świeżak
Bzdura, mój motocykl był sprowadzony z włoch z kompletem dokumentów, mam normalny numer ramy (VIN). Jak ktoś by chciał Ci coś takiego wcisnąć to omijaj z daleka
<a href="http://szkolnis.pl">szkolnis.pl</a>
-
Nal - Świeżak
Cytat:
"włoskie motocykle posiadają na tabliczkach znamionowych jedynie numery homologacji"
z tego artykułu:
http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56 ... &startsz=x
--
"włoskie motocykle posiadają na tabliczkach znamionowych jedynie numery homologacji"
z tego artykułu:
http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56 ... &startsz=x
--
- neuralnode
- Świeżak
Nie wierz w takie bzdury. Jak możesz kupić i zarejestrować moto bez numerów ramy? W każdym kraju jest numer ramy.
Tak samo jak byś miał samochód bez numerów nadwozia....
Dla twojego świętego spokoju sam mam moto z Włoch i mam numer ramy. Koleś od, którego brałem moto sprowadza tylko moto z Włoch i wszystkie mają numery ramy.
Tak samo jak byś miał samochód bez numerów nadwozia....
Dla twojego świętego spokoju sam mam moto z Włoch i mam numer ramy. Koleś od, którego brałem moto sprowadza tylko moto z Włoch i wszystkie mają numery ramy.
-
gruby33 - Świeżak
Chyba chodzi o tabliczkę znamionową, gdzie oprócz nr VIN są jeszcze inne dane - numer homologacji.
Czasami w motocyklach Ducati zdarzało się że były fabrycznie wypuszczane bez tabliczki znamionowej.
Nr VIN musi mieć każdy pojazd, nie zależnie czy ma homologację czy jej nie ma - przepisy.
Czasami w motocyklach Ducati zdarzało się że były fabrycznie wypuszczane bez tabliczki znamionowej.
Nr VIN musi mieć każdy pojazd, nie zależnie czy ma homologację czy jej nie ma - przepisy.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość