Jak ztiuningować i gdzie dostacz części do aprili rs 50
• Strona 1 z 1
Jak ztiuningować i gdzie dostacz części do aprili rs 50
Kupuję aprilie rs 50 i chce wiedzieć co można w niej uleprzyć ( mechanicznie) chcę kupiś cylinder 100 ccm i większy tłok ale nie wiem gdzie go dostać , to samo jest ze stożkowym filtrem powietrza. I oprócz tego co jeszcze możne zrobić aby miał więcej mocy ?? Nie interesują mnie opinie o motocyklu tylko konkretne odpowiedzi !!
Nie sadzisz ze w dziale skutery itp beda sie lepiej orientowac w przerobieniu RSki? Temat przenosze do wlasciwego dzialu.
siekson
Nie sadzisz ze w dziale skutery itp beda sie lepiej orientowac w przerobieniu RSki? Temat przenosze do wlasciwego dzialu.
siekson
- najdi
- Świeżak
Za starych czasow jak sam jezdziłem takimi sprzetami to byly tzw zestawy Poliniego własnie do powiekszania pojemnosci motocykla.Mieli je ludzie zajmujacy sie moto
w wawie na ul.Chodzonego ale kompletnie nie wiem czy dalej sie tym zajmuja..
w wawie na ul.Chodzonego ale kompletnie nie wiem czy dalej sie tym zajmuja..
Kawasaki Zx 10R 2004r
-
Lumiere - VIP Ścigacz.pl
http://sklep.mieloch.pl/
poszukaj tam
poszukaj tam
- pawlak200192
- VIP Ścigacz.pl
Do RS50 cylek 100cm??
Po pierwsze to nie wiem czy by wlazł, a jakby wlazł to musiałbyś chyba kupić naprawde mocny wał. Seryjne jeżdzą na cylindrach 80 około dwóch miesięcy i siadają. Wymien gaźnik na większy jeżeli mowa o zmianie cylka.

-
Fenek16 - VIP Ścigacz.pl
podstawą tuningu silnika jest wymiana właśnie wału na mocniejszy i lżejszy, z dobrze wyważonymi przeciwwagami. i łożyska sportowe. wtedy silnik przeżyje wymianę cylindra na dwukrotnie większy... swoją drogą są aż tak duże? bo maks widziałem 80cc. i mitem jest, że od założenia gównianego stożka zrobionego przez pana leona z poczty masz więcej mocy... filtr musi być dopasowany do układu zasilającego. porządna świeca.
a teraz moje przemyślenia: koszt tych wszystkich gratów przewyższa cenę tego skutera. skutery nie są do tuningu, chyba że chcesz na torze tym śmigać w profeska wyścigach. nie wiem ile masz lat, ale jak kupisz normalny motocykl to problem wyduszenia dodatkowego konia mech za wielkie pieniądze zniknie. skuterem się jeździ i tyle. ale to moje zdanie i się nie narzucam. pozdro!!
a teraz moje przemyślenia: koszt tych wszystkich gratów przewyższa cenę tego skutera. skutery nie są do tuningu, chyba że chcesz na torze tym śmigać w profeska wyścigach. nie wiem ile masz lat, ale jak kupisz normalny motocykl to problem wyduszenia dodatkowego konia mech za wielkie pieniądze zniknie. skuterem się jeździ i tyle. ale to moje zdanie i się nie narzucam. pozdro!!
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
- michael
- Bywalec
na mielochu jak napisał pawlak znajdziesz części tuningowe a jak chcesz koniecznie poj 90 lub 100 to musisz z włoch sprowadzać bo w polsce tego ne dostaniesz polecam tunować na 70 lub 80 ale wał musisz wzmocnić i łożyska wymienić
aprilka rs---> KAWASAKI ER-5
-
ŻYTNIA SQUAD PIOTRKÓW - Świeżak
Ja również mówie 80maksymalnie i nie polecam zakładania taniego stożka z allegro. Gdy zakładasz stozek prosto na gaźnik to nie ma zawirowań powietrza itd i wogóle trzeba długo regulować gaźnik, żeby były osiągi podobne do tych przed wymianą
jedyne co moge polecić, to założenie stożka w jakis sposób na początku układu, zmiast tej gąbki, ale takiego droższego. Osiągi nie wzrostną, ale za to dzwięk bedzie dużo lepszy.
Pozdro

jedyne co moge polecić, to założenie stożka w jakis sposób na początku układu, zmiast tej gąbki, ale takiego droższego. Osiągi nie wzrostną, ale za to dzwięk bedzie dużo lepszy.

Pozdro
-
Fenek16 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm