Zobacz wątek - <i>[relacje]</i> Rozpoczęcie sezonu na Jasnej Górze -...
NAS Analytics TAG

[relacje] Rozpoczęcie sezonu na Jasnej Górze -...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 26/4/2011, 20:53

Na szczęście mnie tam nie było. Nie dałem się zeszmacić, politycznymi gadkami o Smoleńsku itd. Dla mnie motocykliści zostali tam zeszmaceni jak nic.<br><hr>Marek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/4/2011, 15:20

posłuchajcie tego Pana, tylko czekałem aż wymieni głośne wydechy jako objaw opętania szatanem: <a href="http://www.2upblog.pl/2011/04/20/a-czy-toba-interesuje-sie-diabel" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.2upblog.pl/2011/04/20/a-czy-toba-interesuje-sie-diabel</a>/<br><hr>Rob
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 28/4/2011, 16:35

Komentatorzy napisał(a):posłuchajcie tego Pana, tylko czekałem aż wymieni głośne wydechy jako objaw opętania szatanem: <a href="http://www.2upblog.pl/2011/04/20/a-czy-toba-interesuje-sie-diabel" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.2upblog.pl/2011/04/20/a-czy-toba-interesuje-sie-diabel</a>/<br><hr>Rob<br>
O ludzie wielkiej wiary, ale za to mikrego rozumu - o jakim "pójściu do Piekła" mowa?! kogo? za co? Bo na pewno nie nikczemnych, złych i podłych - wszak to ludzie Diabła, a swoich to on nie ma ani motywacji, ani chęci dręczyć, jeśli już - to wiernych Bogu "do końca", bogobojnych i prawych z satysfakcją przysmaży, bo to jego - a on ich - najwięksi wrogowie!! Za co miałby męczyć swojaków - za to, że czynili tak, jak On, Diabeł, chciał, by czynili? - czyli za zło, do którego czynienia osobiście ich skusił?! Nonsens! Przecież nie po to ich zwodził, kusił, cyrografił, usidlał, żeby ich potem za to wiecznie a z sadyzmem smażyć!! Czy wy naprawdę nie myślicie, że w takie bzdety od wieków bezmyślnie wierzycie?! Jeśli już zły miałby iść do Piekieł - to pójdzie tam z radością, i pewnością, że Diabeł-jego Szef - przyjmie go z honorami i szampańskim, a na bramie - orkiestrą złożoną z regimentu Diabłów i legionu upadłych aniołów, zaś od dawien tam będący koledzy zgotują mu łoże złotogłowiem i zawsze Dziewicami kapiące!! Jeśli zły pójdzie do Piekła - to z radością, że znowu będzie wśród swojaków, i minimum na stanowisko "najstarszego kotłowego" tam wpadnie!! Piekła i jego męczarni powinni się zatem bać ci, co "wytrwali aż do śmierci" przy... wrogu Diabła-Bogu, ale nigdy ci, co wytrwali przy Diable, on w przeciwieństywie do Boga swojaków nie dręczy, ale z nimi trzyma sztamę, a Boga ma tam, gdzie i oni go mieli, mają i mieć zawsze będą - teraz i zawsze, i na wieki wieków, amen!! Wystarczy kilka sekund zastanowienia, by ujrzeć cały ogrom bezsensu straszenia Diabłem za odstępstwo od Boga - a jednak bez zmrużenia oka wieki całe straszono i nadal z powodzeniem się straszy ciemny motłoch właśnie tym najgorszym ze straszaków, jakie zna świat wiary i łatwowiernych!!<br><hr>Wonzkinaizteatru
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 28/4/2011, 22:32

Komentatorzy napisał(a):posłuchajcie tego Pana, tylko czekałem aż wymieni głośne wydechy jako objaw opętania szatanem: <a href="http://www.2upblog.pl/2011/04/20/a-czy-toba-interesuje-sie-diabel" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.2upblog.pl/2011/04/20/a-czy-toba-interesuje-sie-diabel</a>/<br><hr>Rob<br>
Komentatorzy napisał(a):O ludzie wielkiej wiary, ale za to mikrego rozumu - o jakim "pójściu do Piekła" mowa?! kogo? za co? Bo na pewno nie nikczemnych, złych i podłych - wszak to ludzie Diabła, a swoich to on nie ma ani motywacji, ani chęci dręczyć, jeśli już - to wiernych Bogu "do końca", bogobojnych i prawych z satysfakcją przysmaży, bo to jego - a on ich - najwięksi wrogowie!! Za co miałby męczyć swojaków - za to, że czynili tak, jak On, Diabeł, chciał, by czynili? - czyli za zło, do którego czynienia osobiście ich skusił?! Nonsens! Przecież nie po to ich zwodził, kusił, cyrografił, usidlał, żeby ich potem za to wiecznie a z sadyzmem smażyć!! Czy wy naprawdę nie myślicie, że w takie bzdety od wieków bezmyślnie wierzycie?! Jeśli już zły miałby iść do Piekieł - to pójdzie tam z radością, i pewnością, że Diabeł-jego Szef - przyjmie go z honorami i szampańskim, a na bramie - orkiestrą złożoną z regimentu Diabłów i legionu upadłych aniołów, zaś od dawien tam będący koledzy zgotują mu łoże złotogłowiem i zawsze Dziewicami kapiące!! Jeśli zły pójdzie do Piekła - to z radością, że znowu będzie wśród swojaków, i minimum na stanowisko "najstarszego kotłowego" tam wpadnie!! Piekła i jego męczarni powinni się zatem bać ci, co "wytrwali aż do śmierci" przy... wrogu Diabła-Bogu, ale nigdy ci, co wytrwali przy Diable, on w przeciwieństywie do Boga swojaków nie dręczy, ale z nimi trzyma sztamę, a Boga ma tam, gdzie i oni go mieli, mają i mieć zawsze będą - teraz i zawsze, i na wieki wieków, amen!! Wystarczy kilka sekund zastanowienia, by ujrzeć cały ogrom bezsensu straszenia Diabłem za odstępstwo od Boga - a jednak bez zmrużenia oka wieki całe straszono i nadal z powodzeniem się straszy ciemny motłoch właśnie tym najgorszym ze straszaków, jakie zna świat wiary i łatwowiernych!!<br><hr>Wonzkinaizteatru<br>
Całkowicie się z tym zgzdzam<br><hr>Edward
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 12/4/2014, 09:27

Komentatorzy napisał(a):Trochę zmartwia mnie nie tyle sama relacja z otwarcia, ale stosunek autora do całewgo wydarzenia i moim zdaniem ewidentny brak odwagi w wyrażaniu własnych myśli. Pojechał "Boczo" po motocyklistach, że zachować się nie umieją, że warcza, że palą gumę, że wygłupiają się, miejsca świetego uszanowac nie umieją. Ale o samym "nabrzmiałym jądrze problemu" - czyli kazaniu, nie zająknał się ani słowa. To znaczy zająknął się - "niepodlega ocenie" . To ja się pytam: co to znaczy nie podlega ocenie? To autor w tekście, który podpisuje własnym nazwiskiem boi się w jakikolwiek sposób odniesc do tresci, które zdaje się są najbardziej bulwersująca sprawą całej dyskusji na forum?
To ja bym prosił, żeby autor textu, któremu nie podobało sie zachowanie motocyklistów napisał też, czy podobało mu się kazanie czy nie! I nie ma tu żadnych podtekstów z mojej strony. Po prostu chciałbym wiedzieć, tak dla dopełnienia formalności. Bo skoro na poczytnym portalu motocyklowym ocenia się motocyklistów, to jednak prosiłbym o pełną ocenę imprez z jej wsztystkimi aspektami, a nie wykręcanie się że akurat jakas tam część nie podlega ocenie. A niby czemu nie podlega?<br><hr>Potas<br>
Kolejny słaby artykuł, niby nie oceniasz, a jednak robisz to cały czas. Skoro piszesz, że pojawiło się 20 tyś motocykli plus gapie, to nie ma co się dziwić, że pojawiają się jakieś ekscesy. Część przyjechała na msze, część przyjechała na otwarcie sezonu-bez mszy, każdy przyjechał tam w innym celu..bo ktoś manetkę odkręcał ? i co ? trzeba napiętnować ? a nie oburzyło Cię, że motocykliści pili piwo ? pewnie niektórzy nie jedno i nie dwa...Początek artykułu zapowiadał się fajnie ale reszta spadła poziomem poniżej mułu..<br><hr>SebaCBR
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê