HONDA CBR F3...ile wam pali ? + plyny eksploatacyjne.
• Strona 1 z 1
HONDA CBR F3...ile wam pali ? + plyny eksploatacyjne.
witam, mam pytanie jakie macie spalanie w Cbr'ce. Mam f3 98' i spalanie mi wynioslo rzędu 9,5-10,5l cykl miejski.. w trasie nie sprawdzalem... czy to nie za duzo troche ? moze do regulacji zawory ? jakie wy macie spalanie ?
i jeszcze jedno pytanie żeby nie zakładac nowego postu (nie smiecic). Czy plyny eksploatacyjne typu do chłodnicy, hamulców muszą być odpowiednie do motocykli czy mogą być samochodowe - bo taką opinie słyszałem, że nie którzy tak robią
i jeszcze jedno pytanie żeby nie zakładac nowego postu (nie smiecic). Czy plyny eksploatacyjne typu do chłodnicy, hamulców muszą być odpowiednie do motocykli czy mogą być samochodowe - bo taką opinie słyszałem, że nie którzy tak robią

-
daniel85r - Świeżak
Plyn chlodniczy z temp powyzej 110 stoni wrzenie do chlodnic aluminiowych. Koncentra z woda demineralizowan(tu nie jestem pewien ale na opkowaniu bedzie pisac) rozcieczasz.
Luzy zaworow wypadaloby zrobic moze ktoregos zaworou nie domyka i przelewa.
Najlepiej zrobic pelen serwis. Gazniki filtry i zawory.
DOT 4 do hamulcow (moze byc respone castrol to z wyzsza temp wrzenia drozsze). Ja w tym roku zalalme textar chyba. Olej Motul 5100 albo inne 10W40 dedykowane do motocykli.
Luzy zaworow wypadaloby zrobic moze ktoregos zaworou nie domyka i przelewa.
Najlepiej zrobic pelen serwis. Gazniki filtry i zawory.
DOT 4 do hamulcow (moze byc respone castrol to z wyzsza temp wrzenia drozsze). Ja w tym roku zalalme textar chyba. Olej Motul 5100 albo inne 10W40 dedykowane do motocykli.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
ja mam f2 to po mieście przy ostrej jeżdzie 7 bierze a spokojnie to 5,5 i mam filtr k&n kiedy ostatnio robiłes synchronizacje??:)
a płyn mam wlany petrygo samochodowy i jeszcze nigdy się nie zagrzał ;d
Zrobiłem za Ciebie edycję ale pamiętaj że zgodnie z regulaminem nie wolno pisać post pod swoim postem.
Teraz tylko pouczenie ale następny raz ostrzeżenie
zaglÄ…dnij jeszcze raz do regulaminu forum
senekkorzenna
a płyn mam wlany petrygo samochodowy i jeszcze nigdy się nie zagrzał ;d
Zrobiłem za Ciebie edycję ale pamiętaj że zgodnie z regulaminem nie wolno pisać post pod swoim postem.
Teraz tylko pouczenie ale następny raz ostrzeżenie

senekkorzenna
- piruchjunior
- Świeżak
hmm dzieki za podpowiedź ale gdzie znajduje się ten konkretny filtr powietrza??? zdejmowałem zbiornik i nic takiego nie zauważyłem... jedynie jakieś małe 5cm filtry chyba z 5 w roznych miejscach, ale jakiegos konkretnego brak . Gdzie on sie znajduje? moze w innym miejscu?
-
daniel85r - Świeżak
daniel85r napisał(a):hmm dzieki za podpowiedź ale gdzie znajduje się ten konkretny filtr powietrza??? zdejmowałem zbiornik i nic takiego nie zauważyłem... jedynie jakieś małe 5cm filtry chyba z 5 w roznych miejscach, ale jakiegos konkretnego brak . Gdzie on sie znajduje? moze w innym miejscu?
sciagnij serwisowke albo zmontuj sobie kogos kto ma chociaz podstawowe pojecie o motocyklach.
-
rossavu - Stały bywalec
daniel85r napisał(a):hmm dzieki za podpowiedź ale gdzie znajduje się ten konkretny filtr powietrza??? zdejmowałem zbiornik i nic takiego nie zauważyłem... jedynie jakieś małe 5cm filtry chyba z 5 w roznych miejscach, ale jakiegos konkretnego brak . Gdzie on sie znajduje? moze w innym miejscu?
jak zdejmiesz bak to jest zaraz pod nim.. taka spora plastikowa pokrywa.. tam znajduje sie filtr powietrza..
-
Leg1oN - VIP Åšcigacz.pl
Ale to tyle co jedno-dwa tankowania za hiflofiltro
Po 4 bakach jeśli to przez niego tyle pali to się zwróci, już nie mówiąc o filtrach m-line które na allegro po 30zł stoją a zawsze to lepsze niż jakiś zasyfiony badziew.
Inna sprawa że w sumie sam brudny filtr raczej tak mocno nie zwiększy spalania.

Po 4 bakach jeśli to przez niego tyle pali to się zwróci, już nie mówiąc o filtrach m-line które na allegro po 30zł stoją a zawsze to lepsze niż jakiś zasyfiony badziew.
Inna sprawa że w sumie sam brudny filtr raczej tak mocno nie zwiększy spalania.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
mi spala srednio 7 litrów , jak fisiuje to 9 potrafi spalić , a minimalnie mi spaliła 5,6 litra . Serwis zawsze na czas filtr zwykły dysze oryginalne .
sc33 FireBlade
-
JędrekZDW - Bywalec
nie przekraczałem 7 tysięcy, i da się tak jeździć......daniel85r napisał(a):5-6l to calkiem fajne spalanie ale pewnie nie przekraczałeś 3tys obr heh a tak sie nie da jezdzic
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
kontynuujÄ…c temat
przy jeździe (w mieście w 95%) do 5-7 tys obr spalanie wyszło mi 8,65 l
jak nigdy. ale to bardziej duszenie motocykla niż jazda, sprawdze jeszcze jakąś dłuzsza trase ...może będzie mniej
"temat chyba mozna już zamknąć
"

"temat chyba mozna już zamknąć

-
daniel85r - Świeżak
Moja f3 pali 6,5litruw na trasie przy ostrym lataniu to 10 l wszystko zależy od iazdy
TY patrzysz na daty kiedykolwiek? jeszcze jeden odkop i poleci ostrzeżenie. Kłoda. Boshi
c
TY patrzysz na daty kiedykolwiek? jeszcze jeden odkop i poleci ostrzeżenie. Kłoda. Boshi
c
-
Adrenalina123xx - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości