Zobacz wątek - Nie wkręca się na obroty silnik Kymco KHE7 250cc

Nie wkręca się na obroty silnik Kymco KHE7 250cc

Dla fanów czterokołowców
_________

Moderatorzy: Walenty, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, Lovtza, Terror, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, henio12323, Beavis

Nie wkręca się na obroty silnik Kymco KHE7 250cc

Postprzez Lucek92 » 15/4/2011, 19:24

Witam.
Mam problem z buggy z silnikiem KYMCO KHE7 250cc (montowany również w skuterze Bet&Win 250). Rano po odpaleniu wszystko było midzio nagle podczas jazdy silnik zgasł i teraz nie wkręca się na obroty na fuul gazie obroty sa wolne i silnik sie "krztusi" jak pobawię się gazem to na wolnych obrotach chodzi ale dodam gazu trochę to zgaśnie. Luz zaworowy jest dobry gaźnik czyściłem i dalej to samo. Czekam na podpowiedzi, z góry dzięki.
Lucek92
Świeżak
 
Posty: 7
Dołączył(a): 15/4/2011, 19:19


Postprzez henio12323 » 15/4/2011, 19:32

moze sprawdź swiece. jak swieca padnie to moto czasem odpali i własnie przerywa gasnie itp
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Avatar użytkownika
henio12323
Moderator
 
Posty: 26018
Dołączył(a): 30/12/2008, 20:49
Lokalizacja: Włodawa / LBN

Postprzez domin195 » 15/4/2011, 19:33

zdejmij filtr powietrza i wtedy odpal na chwilę i zobacz jak chodzi. ja podobnie miałem w quadzie. z filtrem nie chciał ale bez filtra chodził. wystarczyło ten filtr wymienić.
SUZUKI DR 350se => na 3 z gazu idzie na koło
domin195
Świeżak
 
Posty: 420
Dołączył(a): 13/3/2011, 21:14

Postprzez Lucek92 » 15/4/2011, 19:41

Bez filtra to samo ;/
A i jeszcze z podłączenia odmy pod filtr powietrza dymi się trochę i leci trochę "masełka"

Świece wkręciłem inną i to samo ;/
Lucek92
Świeżak
 
Posty: 7
Dołączył(a): 15/4/2011, 19:19

Postprzez Lucek92 » 16/4/2011, 16:32

Dziś grzebałem trochę i silnik na zimnym chodzi nawet dobrze ale po krótkiej przejażdżce łapie temperatury trochę i nie chce wkręcać się na obroty full gaz a on się krztusi i ma wolne obroty, poprawiałem kostki i wymontowałem wajchę która załącza pompkę przyśpieszającą bo z nią to nawet na zimnym nie chciał chodzić choć wcześniej było dobrze.

Wcześniej chodził jak złoto, siłę miał, fajnie się zbierał a teraz nawet ruszyć nie chce ;/
Lucek92
Świeżak
 
Posty: 7
Dołączył(a): 15/4/2011, 19:19

Postprzez henio12323 » 16/4/2011, 17:35

ustaw moze lepiej gaźnik. moze po czyszczeniu źle go wyregulowałeś
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Avatar użytkownika
henio12323
Moderator
 
Posty: 26018
Dołączył(a): 30/12/2008, 20:49
Lokalizacja: Włodawa / LBN

Postprzez Lucek92 » 16/4/2011, 19:15

Jak by był źle wyregulowany to by mulił ale ruszył by z miejsca a ten stoi ;/
Lucek92
Świeżak
 
Posty: 7
Dołączył(a): 15/4/2011, 19:19

Postprzez henio12323 » 16/4/2011, 21:35

róznie bywa z tym :) ustaw wszystko po kolei. wymien swiece na pewną lub nową, sprawdź połączenie gaxnika cylindra i filtra czy nie moze ssac lewuchy. i ma dzialać jak nie to silnik masz do remontu. bo inaczej byc nie moze :D
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Avatar użytkownika
henio12323
Moderator
 
Posty: 26018
Dołączył(a): 30/12/2008, 20:49
Lokalizacja: Włodawa / LBN

Postprzez Lucek92 » 16/4/2011, 22:09

Pobawie sie z tym..
Już nie mam na to siły ale musze to zrobić.
Lucek92
Świeżak
 
Posty: 7
Dołączył(a): 15/4/2011, 19:19

Postprzez Lucek92 » 17/4/2011, 12:46

Po różnych sprawdzeniach zaobserwowałem że po dodaniu gazu do maxa nie podnosi się przepustnica podciśnieniowa, (nie założyłem w ogóle filtra powietrza)
Dałem gaz a on już zdychał to palcem podniosłem przepustnice podciśnieniowa i od razu wbił się na obroty.
Oglądałem ją i nie widać aby była popękana ani też nie zacina się w gaźniku, to więc może kanalik co doprowadza te podciśnienie jest zapchany?
Mniej więcej wiem na jakiej zasadzie działa ta przepustnica (im większe obroty tym większe podciśnienie z silnika które powinno podnosić tą przepustnice która zaś doprowadza więcej powietrza i unosi iglice która daje więcej paliwa?-dobrze rozumiem?) tylko dlaczego ona się nie podnosi ?
Lucek92
Świeżak
 
Posty: 7
Dołączył(a): 15/4/2011, 19:19

Postprzez henio12323 » 17/4/2011, 15:32

chyba tak o ile dobrze zrozumiałem. sprawdź szczelnosc całego układu moze gdzies ma przetarcie węzyk od podcisnienia czy cos
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Avatar użytkownika
henio12323
Moderator
 
Posty: 26018
Dołączył(a): 30/12/2008, 20:49
Lokalizacja: Włodawa / LBN

Postprzez Lucek92 » 17/4/2011, 17:18

Sprawdzę bo do kolektora ssącego jest wężyk podciśnienia do kranika i drugi do SLS ( jakies tam ustrojstwo koło odmy)
Lucek92
Świeżak
 
Posty: 7
Dołączył(a): 15/4/2011, 19:19



Powrót do Quady



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości




na gr