Zobacz wątek - Rozrusznik w quadzie 110

Rozrusznik w quadzie 110

Dla fanów czterokołowców
_________

Moderatorzy: Walenty, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, Lovtza, Terror, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, henio12323, Beavis

Rozrusznik w quadzie 110

Postprzez OlchuxD » 14/4/2011, 21:08

WItam. Mój problem polega na tym gdu chce odpalic z rozrusznika to jest takie tykniecie i rozrusznik sie nie kreci i quad nie odpala, co to moze byc ? z góry dzieki za pomoc
OlchuxD
Świeżak
 
Posty: 33
Dołączył(a): 22/5/2010, 15:34


Postprzez domin195 » 14/4/2011, 21:14

może nie ma prądu? podładuj akumulator albo próbuj z kabli i zobaczysz. jak będzie kręcił normalnie to znaczy że pora zainwestować w nowy akumulator.
SUZUKI DR 350se => na 3 z gazu idzie na koło
domin195
Świeżak
 
Posty: 420
Dołączył(a): 13/3/2011, 21:14

Postprzez henio12323 » 14/4/2011, 21:17

95% wina akumulatora. za niski prąd płynie stąd tylko załączenie przekaźnika i brak reakcji. musisz naładowac akumulator. jezeli on nie trzyma to musisz go wymienic jezeli chcesz odpalac moto na rozrusznik. sprawdź tez kable. mogą byc np klemy pośniedziałe. albo mógł sie jakos głowny czerwony kabel przetrzeć uniemozliwiajac przepływ wiekszego natęzenia prądu
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Avatar użytkownika
henio12323
Moderator
 
Posty: 26016
Dołączył(a): 30/12/2008, 20:49
Lokalizacja: Włodawa / LBN

Postprzez OlchuxD » 15/4/2011, 20:36

sprawdziłem aku i próbowałem palic na prostowniku, czasem zakreci ale słabo a czasem tylko strzela z takiego czegos czarnego nie wiem jak to sie nazywa. czy to moze byc wina alarmu ?
OlchuxD
Świeżak
 
Posty: 33
Dołączył(a): 22/5/2010, 15:34

Postprzez henio12323 » 15/4/2011, 20:46

to czarne to przekaźnik. i to jest wina akumulatora. nie trzyma w ogóle. skoro troche pokręcił to znaczy że troche miał prądu - oddał prąd, i tylko przekaźnik sie załącza. podładuj porządnie akumulator. jezeli to nic nie da to go wymień.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Avatar użytkownika
henio12323
Moderator
 
Posty: 26016
Dołączył(a): 30/12/2008, 20:49
Lokalizacja: Włodawa / LBN

Postprzez OlchuxD » 15/4/2011, 21:20

wymieniałem, ale na prostowniku było to somo
OlchuxD
Świeżak
 
Posty: 33
Dołączył(a): 22/5/2010, 15:34

Postprzez henio12323 » 16/4/2011, 09:36

wiec moze masz cos w quadzie co momentalnie rozładowuje ci akumulator. poszukaj czy nie masz gdzies "złodzieja prądu "
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Avatar użytkownika
henio12323
Moderator
 
Posty: 26016
Dołączył(a): 30/12/2008, 20:49
Lokalizacja: Włodawa / LBN



Powrót do Quady



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości




na gr