Sprzęgło???
• Strona 1 z 1
Sprzęgło???
Witam kolegów!!!
Otóż mam taki problem, że byłem u mechanika i stwierdził ze mam przypalony dzwon i chyba sprzęgło też. Jak ruszam to tak dziwnie piszczy. I to nie jest wcale pasek.
czy możliwe żeby od przypalenia dzwona lub sprzęgła skuter gorzej chodził?
Kiedyś bez problemu na ziemi zarył a teraz dopiero jak się porządnie nagrzeje i więcej jak 55km/h na prostej nie idzie no chyba ze troche z gorki albo nabierze obrotów to wtedy 70km/h. Gaźnik wyregulowany. Czym to idzie?
Jeżdżę już na starym oleju chyba 2000 km.
Proszę o pomoc i z góry dziękuje! i czy konieczne jest kupno w tym przypadku nowego dzwona i sprzegła?
Otóż mam taki problem, że byłem u mechanika i stwierdził ze mam przypalony dzwon i chyba sprzęgło też. Jak ruszam to tak dziwnie piszczy. I to nie jest wcale pasek.
czy możliwe żeby od przypalenia dzwona lub sprzęgła skuter gorzej chodził?
Kiedyś bez problemu na ziemi zarył a teraz dopiero jak się porządnie nagrzeje i więcej jak 55km/h na prostej nie idzie no chyba ze troche z gorki albo nabierze obrotów to wtedy 70km/h. Gaźnik wyregulowany. Czym to idzie?
Jeżdżę już na starym oleju chyba 2000 km.
Proszę o pomoc i z góry dziękuje! i czy konieczne jest kupno w tym przypadku nowego dzwona i sprzegła?
- Lukas007h
- Świeżak
jezeli sprzegło jest przypalone skuter moze szarpac przy ruszaniu i czasami musi sie wkręcic na wyzsze obroty zeby ruszył z miejsca i tez własnie jak to nazwałes moze nie "zarywać ziemi " ale raczej mało to ma wspólnego z v maxem. bo sprzegło słuzy tylko do łączenia napędu z tylnym kołem. nie steruje on przenoszoną mocą bo albo ją przenosi albo nie
no chyba że sie stale slizga
co jest przy wiekszych predkosciach raczej niemozliwe chyba że jedziesz juz metal o metal

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości