Zobacz wątek - Sprzęgło???
NAS Analytics TAG

Sprzęgło???

i inne małe pojemności
_________

Sprzęgło???

Postprzez Lukas007h » 14/4/2011, 11:14

Witam kolegów!!!
Otóż mam taki problem, że byłem u mechanika i stwierdził ze mam przypalony dzwon i chyba sprzęgło też. Jak ruszam to tak dziwnie piszczy. I to nie jest wcale pasek.
czy możliwe żeby od przypalenia dzwona lub sprzęgła skuter gorzej chodził?
Kiedyś bez problemu na ziemi zarył a teraz dopiero jak się porządnie nagrzeje i więcej jak 55km/h na prostej nie idzie no chyba ze troche z gorki albo nabierze obrotów to wtedy 70km/h. Gaźnik wyregulowany. Czym to idzie?
Jeżdżę już na starym oleju chyba 2000 km.
Proszę o pomoc i z góry dziękuje! i czy konieczne jest kupno w tym przypadku nowego dzwona i sprzegła?
Lukas007h
Świeżak

Postprzez henio12323 » 14/4/2011, 17:41

jezeli sprzegło jest przypalone skuter moze szarpac przy ruszaniu i czasami musi sie wkręcic na wyzsze obroty zeby ruszył z miejsca i tez własnie jak to nazwałes moze nie "zarywać ziemi " ale raczej mało to ma wspólnego z v maxem. bo sprzegło słuzy tylko do łączenia napędu z tylnym kołem. nie steruje on przenoszoną mocą bo albo ją przenosi albo nie :D no chyba że sie stale slizga :P co jest przy wiekszych predkosciach raczej niemozliwe chyba że jedziesz juz metal o metal
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

na górê