skuter gasnie po przejechaniu kilkunastu metrów
• Strona 1 z 1
skuter gasnie po przejechaniu kilkunastu metrów
Witam mam problem ze skuterem beta ark. Na wolnych obrotach moze chodzic i chodzic a gdy mu dodam gazu to po ok 2 min gasnie. W skuterze nowy tłok cylinder pierscienie swieca przewód i fajka do świecy oraz sprzęgo dzwon pasek gaźnik linka gazu(wymienione ze względu na zużycie tych części). Co mam zrobić przecież wszystko już jest nowe gaźnik tez wyregulowany jest.
- rafcio207
- Świeżak
Wyglada jak niedobor paliwa. Zaloz na probe stary gaznik to ci pozwoli go wykluczyc i sciagnij przewod paliwowy z gaznika zobacz jak szybko paliwo leci.
-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
sprawdź drożność kranika podcisnieniowego, wyczysc jeszcze raz odpowiednio gaźnik. i na przyszłosc - dział skuterków zaprasza 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Na pierwszy rzut oka wyglada to jak nie dobor paliwa. Ale na 2-ch gaznikach? A jak zgasnie to jak go pozniej uruchamiasz? Po jakim czasie? Jakby to byla nieszczelnosc walu to nie chcialby odpalac i nie zasysalby mieszanki na wolnych obrotach (wspomniales o wale czyli 2-suw). Dobrze by bylo jakbys w momencie jak zgasnie momentalnie zamknal doplyw paliwa i sprawdzil poziom w komorze plywakowej. Jak zgasnie i wykrecisz swiece to ma iskre?
-
iskra jest ok swieca tez a paliwo w komorze pływakowej jest jak najbardziej... a jak juz zgasnie to odpalam go z pierwszego kopa bez problemu. A to dzieje sie tak na wolnych obrotach chodzi ok i jak mu troche przygazuje to tez ale jak juz mu dodam prawie max gazu to gasnie ujedzie tak z 500m i tyle. Juz nie wiem co to moze byc prawie wszystko juz probowałem
- rafcio207
- Świeżak
kranik przepuszcza odpowiednio ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
w takim razie bedziesz zmuszony oddac skuterek do serwisu. przez forum ci wiecej niestety nie pomożemy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Nie wymienialesz przypadkiem wezykow od podcisnienia? W swoim moto mialem zonka przez dluuuugi czas bo nie wiedzialem dlaczego po jakims czasie (raz po 2 minutach a raz po 2 godzinach) mi tracil na obrotach i po dodaniu gazu zdychal. Zawiozlem moto do mechanika i stwierdzil ze podcisnienie jest dobre i nie wie ocb. W koncu sobie przypomnialem ze wymienialem wezyki od podcisnienia (gaznik do kranika) na dluzsze i jakies mniej sztywne. Wymienilem na stare i jezdzi. Byc moze jak robiles taki konkretny remont to mogles wymienic. Powiedz jak Ci poszlo.
Pozdro
Pozdro
SÄ… Ci co zaliczyli glebÄ™, i Ci co siÄ™ do tego nie przyznajÄ….
-
kozakmaly - Świeżak
To juz lepiej pominac calkiem ten kranik dla pewnosci, wstawic rurke i wtedy sprawdzic. Tylko, ze jakby braklo paliwa to nie zapalilby od strzala. Dla mnie to jest dziwne, ze gasnie i opala tak dobrze. Ma paliwo, ma iskre i gasnie??? Czegos brakuje i nie znajdziemy tego online.
-
I wlasnie tutaj mitekm71 sie mylisz. Moje moto palilo idealnie od strzala. I nawet podczas jazdy 100km/h potrafilo zgasnac. Padl mi motor pewnego razu, zatrzymalo sie dwoch typow na GSXR z czego jeden z nich byl mechanikiem i powiedzial ze jest kranik walniety a co sie okazalo ze nie kranik tylko przez to ze wezyk od podcisnienia byl za dlugi i co jakis czas membrama w kraniku nie ruszyla zeby podac wache do gaznika. Myslalem ze membrama jest padnieta dlatego wymienilem kranik na nowa uzywke i to samo sie dzialo. Wymienilem wezyk i nagle dziala wiec to musiala byc tego wina. Wiesz, wezyk w takiej sytuacji jest najtansza rzecza do wymiany wiec sprawdzic nie zaszkodzi nie prawda?:)
SÄ… Ci co zaliczyli glebÄ™, i Ci co siÄ™ do tego nie przyznajÄ….
-
kozakmaly - Świeżak
kozakmaly napisał(a):I wlasnie tutaj mitekm71 sie mylisz. Moje moto palilo idealnie od strzala. I nawet podczas jazdy 100km/h potrafilo zgasnac. Padl mi motor pewnego razu, zatrzymalo sie dwoch typow na GSXR z czego jeden z nich byl mechanikiem i powiedzial ze jest kranik walniety a co sie okazalo ze nie kranik tylko przez to ze wezyk od podcisnienia byl za dlugi i co jakis czas membrama w kraniku nie ruszyla zeby podac wache do gaznika. Myslalem ze membrama jest padnieta dlatego wymienilem kranik na nowa uzywke i to samo sie dzialo. Wymienilem wezyk i nagle dziala wiec to musiala byc tego wina. Wiesz, wezyk w takiej sytuacji jest najtansza rzecza do wymiany wiec sprawdzic nie zaszkodzi nie prawda?:)
Nie zaprzeczam, twierdze tylko, ze jakby wstawil rurke w miejsce kranika wykluczylby od razu wezyk podcisnieniowy o ktorym piszesz a jednoczesnie membrane i cokolwiek sie z kranikiem nie wiaze. Butelka z benzyna wogole wykluczylaby uklad paliwowy.[/code]
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości