poprawne zlozenie gaznikow i ustawienie przepustnic
• Strona 1 z 1
poprawne zlozenie gaznikow i ustawienie przepustnic
witam
mam takie pytanko,poniewaz juz sam nie mam pewnosci czy dobrze poskladalem wszystko. w swojej rf'ce600 mam 4gazniki Mikuni, czy mozecie mi powiedziec w jakiej pozycji powinny znajdowac sie przepustnice w spoczynku(bez gazu),potem jak po zaloze niu linki z gazem, no i wreszcie jak gdy manetke odkreci sie na maksa??jakby ktos akurat u siebie cos rozebral to moze jakies foto
z gory wielkie dzieki
mam takie pytanko,poniewaz juz sam nie mam pewnosci czy dobrze poskladalem wszystko. w swojej rf'ce600 mam 4gazniki Mikuni, czy mozecie mi powiedziec w jakiej pozycji powinny znajdowac sie przepustnice w spoczynku(bez gazu),potem jak po zaloze niu linki z gazem, no i wreszcie jak gdy manetke odkreci sie na maksa??jakby ktos akurat u siebie cos rozebral to moze jakies foto
z gory wielkie dzieki
- wesel
- Świeżak
oj wese wesel
przepustnice zamkniete w pozycji bez gazu
przepustnice maks wychylone w pozycji pelny gaz
po zlozeniu linek jak wyzej
linka gorna idziejest mocowana jako druga czyli bardziej do tylu linka powrotna bardziej z przodu
przepustnice zamkniete w pozycji bez gazu
przepustnice maks wychylone w pozycji pelny gaz
po zlozeniu linek jak wyzej
linka gorna idziejest mocowana jako druga czyli bardziej do tylu linka powrotna bardziej z przodu
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
dzieki
wiem ze moze banalne pytanko ale zaczynam:)
a pytam sie bo poprostu kupilem ten motocykl od jakiegos znachora i jest pare rzeczy co najmniej dziwnie porobionych
w tego co przyuwazylem to ma to tak dzialac:
spoczynek zamkiete
wolne-pyka na dwoch zewnetrznych
caly gaz- zewnetrzne zamykaja sie i otwieraja sie na maska dwa srodkowe??
wiem ze moze banalne pytanko ale zaczynam:)
a pytam sie bo poprostu kupilem ten motocykl od jakiegos znachora i jest pare rzeczy co najmniej dziwnie porobionych
w tego co przyuwazylem to ma to tak dzialac:
spoczynek zamkiete
wolne-pyka na dwoch zewnetrznych
caly gaz- zewnetrzne zamykaja sie i otwieraja sie na maska dwa srodkowe??
- wesel
- Świeżak
no nie wiem za duzo o konstrukcji tego silnika itd. ale z tego co dzisiaj zmontowalem na boku bez podlaczania to na to wychodzi.
a powinno byc tak ze wszystkie przepustnice uchylaja sie o tyle??
zeby byla taka sama mieszanka na kazdy gar??
a powinno byc tak ze wszystkie przepustnice uchylaja sie o tyle??
zeby byla taka sama mieszanka na kazdy gar??
- wesel
- Świeżak
http://www.youtube.com/watch?v=zUuVQfvWSnI
widzisz jak sie otwiera przepustnica ? wszystkie 4 tak samo musza
http://www.youtube.com/watch?v=BsjpHrYM ... re=related
widzisz jak sie otwiera przepustnica ? wszystkie 4 tak samo musza
http://www.youtube.com/watch?v=BsjpHrYM ... re=related
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
<script type="text/javascript" src="http://www.wrzuta.pl/embed_video.js?key=1sXESLFPCRb&login=w302&width=450&height=387&bg=ffffff"></script>
mam nadzieje ze to wystarczy
Ostatnio edytowano 8/4/2011, 11:31 przez wesel, łącznie edytowano 1 raz
- wesel
- Świeżak
-
Jak by co to mam całą rf na wierzchu już któryś raz ją rozbieram ale z własnego doświadczenia powiem że serwisówka w rękę i tam masz lepiej pokazane i wytłumaczone niż by ci ktokolwiek tłumaczył tylko że po angielsku 

RF 600R
- Tomek1551
- Świeżak
czy ty czasem nie masz ukladu 2 przepustnicowego do ktorego dochodza 2 linki ktore ciagna ? normalnie w ukladzie z jedna linka one chodza jednoczesnie
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
nie wiem czy z dzwiekiem ogladaliscie,maly komentarz zamiescilem,to jest gaznik 1,2liczony od lewej strony,
leci tak:gaznik 1,2potem linka z gazem na srodek, i gaznik 3,4
gaznika 1,2 i 3,4 sa parami i potem lacza sie razem, tylko wyglada to jakby dwa zewnetrzne byly bezwladne-sterowane podcisnieniem itd.
powiem wam ze tam musialo byc cos nie halo ,a co do serwisowki to nie mam wyraznego zdjecia jak ida dokladnie te przekladni jesli bylbys tak mily i robil foto jak to leci u ciebie bylbym wdzieczny,chyba ze jesles z Radomia i pomozesz:)
leci tak:gaznik 1,2potem linka z gazem na srodek, i gaznik 3,4
gaznika 1,2 i 3,4 sa parami i potem lacza sie razem, tylko wyglada to jakby dwa zewnetrzne byly bezwladne-sterowane podcisnieniem itd.
powiem wam ze tam musialo byc cos nie halo ,a co do serwisowki to nie mam wyraznego zdjecia jak ida dokladnie te przekladni jesli bylbys tak mily i robil foto jak to leci u ciebie bylbym wdzieczny,chyba ze jesles z Radomia i pomozesz:)
- wesel
- Świeżak
to jak to byly z tylko garow 1i2 ( bez dzwieku sluchalem ) to one wszystkie 4 powinny byc razem spiete a otwierane linka na srodku, powinny sie wszystkie 4 NA RAZ ROWNO OTWIERAC a nie ze jedne w gore drugie w dół
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
wesel napisał(a):<script type="text/javascript" src="http://www.wrzuta.pl/embed_video.js?key=1sXESLFPCRb&login=w302&width=450&height=387&bg=ffffff"></script>
Na moje oko to chyba nie tą stroną zamontowana jest przepustnica. Popatrz jak wyglądają śruby na jednej jak na drugiej. Według mnie powinny być wszystkie skierowane łebkiem w jednym kierunku, poza tym na filmiku otwierają się one u Ciebie w różne strony (odwrotnie założona przepustnica na osi). Przepustnica jest na brzegach ścięta w jedną stronę, w tą w kierunku której się otwiera. Fachowcem nie jestem ale wydaje mi się że ktoś namieszał w tym gaźniku.
- kebart
- Świeżak
Ewidentnie cos jest opobracane. Przpustnice powinne chodzic jednakowo a ta lapka w gazniku 1 pewnie sluzy do otwierania przepustnicy. Jednak zle zalozona przepustnica moze nawet oska powoduje, ze nawet sprezyna nie zamyka przepustnicy jak nalezy i otwiera sie to jakos inaczej. Kiwaczek ze srubka w gazniku 2 ma sterowac gaznikiem 1 a srubka sluzy synchronizacji.
-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 33 gości