Remont YZ 125-części
• Strona 1 z 1
Remont YZ 125-części
Witam. Moja YZ 125 rocznik 2005, jest właśnie u mechanika. Do wymiany tak: tłok,korbowód,łożyska wału korbowego(C-3) i simeringi. Mam kilka pytań.
1. Skoro cylinder przed szlifem ma 53,9 to jaki tłok powinienem wstawić? 53,95/97 wystarczy czy trzeba skoczyć aż do 54.95?
2. Planuje zakup tłoka i korbowodu wossnera. Polecacie czy nie? Nie chce żałować na częściach i mieć porządnie przygotowany motor do sezonu.
3. Pomożecie mi znaleźć do niego simeringi?
4. Lepiej zamówić to wszystko przez serwis czy może kupywać na allegro?
1. Skoro cylinder przed szlifem ma 53,9 to jaki tłok powinienem wstawić? 53,95/97 wystarczy czy trzeba skoczyć aż do 54.95?
2. Planuje zakup tłoka i korbowodu wossnera. Polecacie czy nie? Nie chce żałować na częściach i mieć porządnie przygotowany motor do sezonu.
3. Pomożecie mi znaleźć do niego simeringi?
4. Lepiej zamówić to wszystko przez serwis czy może kupywać na allegro?
- Kazmir
- Świeżak
1 masz żeliwo czy nicasil?
2 polecam dobra firma, mają sprawdzone częsci i tłoki teraz tanie
3 sklep z czesciami do maszyn rolniczych albo tylko i wyłącznie sklepy z czesciami do crossów
4 zależy jak to wychodzi cenowo
2 polecam dobra firma, mają sprawdzone częsci i tłoki teraz tanie
3 sklep z czesciami do maszyn rolniczych albo tylko i wyłącznie sklepy z czesciami do crossów
4 zależy jak to wychodzi cenowo
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Cenowo to wychodzi 100 zł różnicy pomiędzy allegro a serwisem. Więc chyba zamówię wszystko w serwisie.
Chyba mam nicasil. Simeringi dostanę w serwisie. Koszt 100 zł.
Chyba mam nicasil. Simeringi dostanę w serwisie. Koszt 100 zł.
Yamaha YZ 125 (niedługo do sprzedania).
- Kazmir
- Świeżak
co ty człowieku chcesz na nicasilu szlifa robić ?
żeby Ci popękał i za regeneracje dać 500zł jeżeli bd się nadawał do regeneracji ja wymieniłem cylinder cały wcale mi się to nie uśmiechało bo nie jest to tanie ale nic innego nie mogłem zrobić musisz sobie cylinder kupić a jeżeli chodzi o tłoka to kup sobie oryginalnego YAMAHA ok 500-600zł jak chcesz dobrze przygotować do sezonu
a korbę hmm też by Ci się dobra przydała a z tego co wiem to podróbki do YZ to nie są zbyt dobre wiec też Cię remont troszku skubnie Zadzwoń do olek motocykle wpisz w Google i weź sobie numer do nich po prawej stronie będziesz miał. a simeringi to sobie kup już komplet
)
żeby Ci popękał i za regeneracje dać 500zł jeżeli bd się nadawał do regeneracji ja wymieniłem cylinder cały wcale mi się to nie uśmiechało bo nie jest to tanie ale nic innego nie mogłem zrobić musisz sobie cylinder kupić a jeżeli chodzi o tłoka to kup sobie oryginalnego YAMAHA ok 500-600zł jak chcesz dobrze przygotować do sezonu

-
QuaCore - Świeżak
kazdy poleca ten sklep
bo to inna nazwa olek motocykle

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości