Silnik z tzr 125 3pc2 92r do yamahy 125 2rk 87r PROBLEM
• Strona 1 z 1
Silnik z tzr 125 3pc2 92r do yamahy 125 2rk 87r PROBLEM
No wiec dostalem yamahe 125 tzr 2rk rok 87 z silnikiem kompletnie dojechanym id od razu dpradzono mi zebym znalazl inny. Wiec kupilem jeden tylko ze pozniej sie okazalo ze jest to z modelu 3pc2 z 91 -2 roku. Kolega wpasowal go bez problemow w rame ale okazalo sie ze cdu czy inaczej modul albo komuter zaplonu i Od twgoz silnika polaczony z silnikiem pasuke ale juz wtyczki laczace sie z reszta okablowania na motorze nie wspolgraja jakos tam to polaczylismy ze iskra byla ale motor mimo ze kapiac czy pchajac nie chce zastartowac. Doradzono mi zebym mize kostke ze syarego silnika dopasowal ale kable maja inne wtyczki i patrzac po diagramie raczej sie nie wspolgraja mimo ze pobowalem je polaczyc odcimajac wtyczki. Bo motor czy tak czy siak nie chce odpalic.
I teraz potrzebuje porady czy moze warto wstawic magneto ze starego silnika modelu 2rk do nowego 3pc2 z jego modulem iskry i bez problemu podlaczyc do calego obiegu elektrycznego czy po prostu to nie ma jakichkolwoek szans??????
Dziekuje za pomoc i mam nadzueke ze ktos bedzie w stanie uratowac mnie przed nerwowka ktora mam juz od kilku tyg glowiac sie z tym motorem.!!!!!!
I teraz potrzebuje porady czy moze warto wstawic magneto ze starego silnika modelu 2rk do nowego 3pc2 z jego modulem iskry i bez problemu podlaczyc do calego obiegu elektrycznego czy po prostu to nie ma jakichkolwoek szans??????
Dziekuje za pomoc i mam nadzueke ze ktos bedzie w stanie uratowac mnie przed nerwowka ktora mam juz od kilku tyg glowiac sie z tym motorem.!!!!!!
- Dlugosh4ever
- Świeżak
Człowieku, weź to popraw, bo czytać się nie da i nie tłumacz się, że jesteś od dłuższego czasu w Anglii, bo wymyślono już takie coś jak sprawdzanie pisowni, wystarczy kliknąć i wybrać słowo, które nas interesuje, chyba, że komuś się tego nie chce zrobić, wtedy powstaje taki post jak Twój.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
Sorka kolego ale nie mam kompa i pisze z telefonu i nie mam tam polskich znakow. Myslalem ze jest forum gdzie ludzie sa chetni doradzic a nie czepiac sie o pisownie. Jesli nie mozesz sie rozczytac to omin a nie propolsko czepiasz sie stylu majac guzik do powiedzenia na powstaly problem ktpry mnie bardzo nurtuje....
- Dlugosh4ever
- Świeżak
Tak, masz rację forum jest od tego, żeby sobie nawzajem pomagać, ale jeśli chcesz uzyskać jakąś pomoc/radę to Ty powinieneś się postarać jako pierwszy, dopiero potem można oczekiwać na jakąś sensowną odpowiedź/pomoc.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości