Okleina..problem
• Strona 1 z 1
Okleina..problem
Siemanko dziś myłem moto i odchodzi mi okleina na krawędziach w kilku miejscach, czy jest jakiś dobry klej co będzie trzymać mocno czy dać sobie spokój i jak już to nową okleinę ?
ktm lc4 625 supermoto ->yamaha yz250f 06' mod. 07'
-
piceer - Świeżak
Najpierw musisz dokładnie usunąć brud z okleiny,bo skoro odchodzi to syf się tam dostał. Wytrzyj to dobrze szmatką ew. drobnym papierem ściernym(w tym miejscu gdzie odchodzi usuń też stary klej). I wtedy smaruj kropelką,pędzelkiem rozprowadzasz lub czymś innym i nie ma bata,będzie się trzymać 

Yamaha YZ 125 (niedługo do sprzedania).
- Kazmir
- Świeżak
No kropelką to nie, bo nie trzyma ! Poza tym to jest taki klej że szybko wysycha i nie idzie tego ogarnąć odchodzi na krawędziach w związku z czym ciężko bo się odkleja. Potrzebuje czegoś o lepszej konsystencji. A brud oczywiście że wyczyściłem benzynką ekstrakcyjną i szmatką.
-
piceer - Świeżak
zwykły klej do szyb samochodowych powinien ci syknąć, marka mniej ważna bo każdy mocno trzyma. tylko jedyna wada to że trochę długo wiąże, jak sylikon. myśle że butapren będzie najoptymalniejszy, kleiłem z kumplem tank pada i się trzyma jak ta lala. tylko trzeba dobrze powierzchnie oczyścić. A kropelkę wyżuć sobie z głowy. nie jest elastyczna, klei wszystko w pobliżu i pozostawia na krawędziach biały nalot...
tdr125 er-5 ZX9r ktm lc4 600, 620 adventure, F2 stunt, crf 450 i transalp, zx6r 08 stunt
-
7beat - Stały bywalec
Daj znać jak ci poszło, to skorzystam z twojego doświadczenia. 

http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
No więc muszę wam powiedzieć że kleiłem wczoraj, butapren i kropelkę można sobie wsadzić w d...., od butaprenu robią się brzuszki rozpuszcza okleinę a na koniec i tak się odklei !!!! I już na koniec nie wiedziałem czym i chciałem to odciąć po prostu i kupić nową i tyle ale przykleiłem tak na sztukę tym pistoletem z laskami kleju ale ciężko ogólnie, przyklejone jest ale nie idzie równo rozprowadzić kleju bo gęsty i gorący !
-
piceer - Świeżak
grunder napisał(a):niezwyciężony jest klej do szyb samochodowych
święta prawda.
Właśnie miałem o tym pisac. Tylko że tego już nie odkleisz
sprzedam :
- Sony Ericson P99i (700pln)
- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)

-
bastus - Bywalec
"Właśnie miałem o tym pisac. Tylko że tego już nie odkleisz" ? Co to w ogóle za tekst ? Przestań koleś podbijać posty, jak bym wcześniej o tym wiedział to bym tak zrobił, teraz po fakcie każdy mądry !!
-
piceer - Świeżak
Mialem przyklejone manetki na takowy klej (BOLL), przy wymianie na nowe musiałem odcinac po kawałku od kiery.
Zrobił byś inaczej ? wątpię bo klej do szyb moze i jest mocny ale tez jest gęsty (mój byl jak silikon) wiec wyszlo by podobnie jak tym twoim klejem w "laskach"
"koles" nie nabijam zadnych postow, sorry nie doczytałem ze juz przykleiles. mój błąd, wybacz i nie bij.
Zrobił byś inaczej ? wątpię bo klej do szyb moze i jest mocny ale tez jest gęsty (mój byl jak silikon) wiec wyszlo by podobnie jak tym twoim klejem w "laskach"
"koles" nie nabijam zadnych postow, sorry nie doczytałem ze juz przykleiles. mój błąd, wybacz i nie bij.
sprzedam :

-
bastus - Bywalec
aa bo qrde forum powinno być do tego że wszyscy się dzielą swoimi poglądami i doświadczeniami, a nie że zrób i napisz co z tego wyszło a nóż widelec będzie dobrze. W tym przypadku tak nie było więc nie rozumiem po co dalsza dyskusja. Jakiej samosi grunder ?
-
piceer - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości