ZX6R 2000r - jeździ wężykiem i prowadzi sie niepewnie
• Strona 1 z 1
ZX6R 2000r - jeździ wężykiem i prowadzi sie niepewnie
Panowie pomocy. Otóż kupiłem w zimę ZX6r 2000r. Moto jeździ ogólnie wężykiem przy małych prędkościach i niepewnie prowadzi się w zakrętach. Stawiałem na główkę ramy lecz jest OK (opinia serwisu moto), ciśnienie w oponach w normie, rama nie popękana, cała, nie wygląda na zgięta czy coś w tym stylu. Jakie mogą być przyczyny takiego stanu ? Dodam że oponki są ogólnie wycięte bokami (chyba po torowe), a środek mają wmiarę.
Przy prędkości 40-50 km/h i puszczeniu kiery motorek sam z siebie jedzie raz w prawo raz w lewo ... taka mała szima
Powiedziano mi żebym zdjął i sprawdził czy lagi są proste ....
Jakieś pomysły ??
Dzięki
Przy prędkości 40-50 km/h i puszczeniu kiery motorek sam z siebie jedzie raz w prawo raz w lewo ... taka mała szima

Powiedziano mi żebym zdjął i sprawdził czy lagi są proste ....
Jakieś pomysły ??
Dzięki
- rafa14a
- Świeżak
-
krystek_19 - Świeżak
swego czasu w bandicie bez ciężarków latałem i się tak nie robiło, raczej to odpada, ja bym stawiał na główkę ramy ale motorem nie twym nie jechałem wiec ciężko powiedzieć. caly przod musisz sprawdzic a i tylnie kolo czy w osi siedzi jak napiety lancuch itp
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Ścigacz.pl
A sprawdzałeś stan łożysk w tylnym wachaczu? tj.tych na osi przy mocowaniu do ramy? Jeżeli np przy przejezdzaniu z jednej strony głębokiej koleiny na drugą moto zachowuje sie jakby tylne koło nie było na stałe przytwierdzone do ramy to bardzo prawdopodobne ze to łożyska padły.
- cyjanek87
- Świeżak
mrówa napisał(a):Wydaje mi się że wy ząbkowana opona.Miałem to samo po wymianie opony jak ręką odjął.
Miałem to samo, wyząbkowana tylna opona, wymiana na nową pomogły.
Ford Sierra 2.0i DOHC
Suzuki GS-500E
Suzuki GSF600S Bandit
Suzuki GS-500E
Suzuki GSF600S Bandit
-
Thomsen - Świeżak
Łożyska wachacza OK. Podnosiliśmy moto i wachacz ani drgnie na boki, zastanawiam się jeszcze jak te łożyska z przodu sprawdzić bo koło również nie wykazuje żadnych luzów na boki itd.
Zamówiłem oponki do moto. Może jednak to te opony * oby !! Przednia oponka jest chyba już zmęczona bo zauważyłem jedną rzecz, przykładają i ślizgając dłonią po oponie czuć jak jedna guma jest wyżej od drugiej ... jak mijamy nacięcie (bieżnik) jedna jest ciut wyżej niż poprzednia, ale nie w każdym miejscu.
Zastanawiam się tylko czy przez to motor ma tendencje do skręcania w lewo przy puszczeniu kiery i do znacznego wywracania sie na lewą stronę przy jeździ po rondzie .... ehhhhh
Zamówiłem oponki do moto. Może jednak to te opony * oby !! Przednia oponka jest chyba już zmęczona bo zauważyłem jedną rzecz, przykładają i ślizgając dłonią po oponie czuć jak jedna guma jest wyżej od drugiej ... jak mijamy nacięcie (bieżnik) jedna jest ciut wyżej niż poprzednia, ale nie w każdym miejscu.
Zastanawiam się tylko czy przez to motor ma tendencje do skręcania w lewo przy puszczeniu kiery i do znacznego wywracania sie na lewą stronę przy jeździ po rondzie .... ehhhhh
- rafa14a
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa