suzuki rf 900 SPRZĘGŁO
• Strona 1 z 1
suzuki rf 900 SPRZĘGŁO
witam ma problem dotyczacy sprzegła, cały czas sie zapowietrza czego to jest wina pompy sprzegła czy czegos innego jak to naprawic? odrazu mówie ze zbiornik jest szczelny i nigdzie nie wycieka, PROSZE O POMOC Z GÓRY DZIEKI POZDRAWIAM
- adrian23041993
- Świeżak
z samego wysprzęglika - z jego tłoka możę się sączyć.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo Przegląd Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Ścigacz.pl
TO ZNACZY ZE MAM WYMIENIĆ POMPE I BEDZIE OK? A I JESZCZE MAM PYTANIE BO DO MOJEJ RF-KI JEST CIEŻKO O CZESCI I POMPY NIE IDZIE DOSTAC TAK WIEC MYSLE CZY BY NIE PASOWAŁA CZASEM POMPA Z INNEGO MOTORA CZY WOGOLE NIE PODEJDZIE Z INNEGO MOTORA POMPA? PROSZE O POMOC
- adrian23041993
- Świeżak
nie rozpedzaj sie tak... Jak pompa.
i pisz małymi bo po uj krzyczeć...
Wysprzeglik sam - taki tłoczek (jeżeli dobrze rozumiem to masz sprzegło sterowane hydraulicznie, a nie na lince - wnioskuje z twojego opisu) co siedzi przy samym dole już prawie na silniku. Odkręca się jego mocowanie i patrzy jak pracuje . Tylko nie wyduś do końca tłoczka bo wyskoczy i bedziesz musiał odpowietrzacz cały układ. Jak wokół niego jest mokro lub się minimalnie poci (ma być suchy jak pieprz) to ma tłoczku jest 1 o-ring który to uszczelnia.
Go wystarczy wymienić a po tym zabiegu odpowietrzyć układ i nalać nowego płynu.
Numer części - tego o-ringa na tłoczku przy co jest obok samej zębatki przedniej prawie to
23163-06B00
myślę, że w ASO wiecej jak 30zł nie policzą.
i pisz małymi bo po uj krzyczeć...
Wysprzeglik sam - taki tłoczek (jeżeli dobrze rozumiem to masz sprzegło sterowane hydraulicznie, a nie na lince - wnioskuje z twojego opisu) co siedzi przy samym dole już prawie na silniku. Odkręca się jego mocowanie i patrzy jak pracuje . Tylko nie wyduś do końca tłoczka bo wyskoczy i bedziesz musiał odpowietrzacz cały układ. Jak wokół niego jest mokro lub się minimalnie poci (ma być suchy jak pieprz) to ma tłoczku jest 1 o-ring który to uszczelnia.
Go wystarczy wymienić a po tym zabiegu odpowietrzyć układ i nalać nowego płynu.
Numer części - tego o-ringa na tłoczku przy co jest obok samej zębatki przedniej prawie to
23163-06B00
myślę, że w ASO wiecej jak 30zł nie policzą.
-
- adrian23041993
- Świeżak
witam oring zakupiłem za 42zł w serwisie suzuki tuz przed zamknieciem wczoraj juz byłem podjarany ze naprawie i bedzie ok naprawiłem tłoczek juz jest suchy tak jak mówiłes jak piprz ale mam jeszcze jedno pytanie bo jednak tez zauwżyłem ze z pompy tez mi troche sie skrpla płyn jednak były 2 rzeczy zjeba... nie tylko oring tak wiec pojawia sie pytanie dotyczące tej pompy bo nie idzie zakupić do rf 900 pompy tak wiec chciałbym zakupic pompe z kawasaki zx9r 95r ale nie mam pojecia czy ona podejdzie przy śrubie mocująca przewód bardzo prosił bym o pomoc naprwde bede wdzieczny no bo nie mam pojecia czy w kazdym motorze gdzie sa pompy sprzegła te sruby sa takei same czy maja inne gwinty? a moze jak kupie z bandita ze z suzuki to bedzie pasowała? prosze o pomoc
1. nie pisz więcej dużymi literami
2. znaki interpunkcyjne też należy stosować
madcap
1. nie pisz więcej dużymi literami
2. znaki interpunkcyjne też należy stosować
madcap
- adrian23041993
- Świeżak
kropki, przecinki? A dlaczego miałyby być takie same? Inne marki, inne modele inne lata...
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa