peugeot xps- mała predkosc
• Strona 1 z 1
peugeot xps- mała predkosc
Witam- Jestem posiadaczem peugeota xps. jest to 50 w 2t
Martwi mnie to ze motor czasami meczy sie aby osiagnąć predkość 80km/h
z gorgi z wiatrem daje rade 85km/h.
. Poprzedni wlasciciel mowil mi ze motor nie ma blokad, ale podchodzil bym do tego z dystansem. Dodam, że motor lubi sie grzac. Jeżdzac w lecie grzał sie dość łatwo i tracił na osiagach (ale chłodnica byla goraca).
Chciałbym sie dowiedziec co z nim jest nie tak, oraz czy można spradzić gdzie są jeszcze blokady bez rozcinania niczego.
Motorem od kupna zrobilem 2,5k km wiec juz powienien sie dotrzec
Martwi mnie to ze motor czasami meczy sie aby osiagnąć predkość 80km/h
z gorgi z wiatrem daje rade 85km/h.
. Poprzedni wlasciciel mowil mi ze motor nie ma blokad, ale podchodzil bym do tego z dystansem. Dodam, że motor lubi sie grzac. Jeżdzac w lecie grzał sie dość łatwo i tracił na osiagach (ale chłodnica byla goraca).
Chciałbym sie dowiedziec co z nim jest nie tak, oraz czy można spradzić gdzie są jeszcze blokady bez rozcinania niczego.
Motorem od kupna zrobilem 2,5k km wiec juz powienien sie dotrzec
Ostatnio edytowano 21/3/2011, 20:02 przez alshrom, łącznie edytowano 1 raz
- alshrom
- Świeżak
dla mnie to oczywiste że skuter sie męczy już powyżej 65km/h i tu sie kokosów nie spodziewaj. a z temperaturą może poprostu masz za mało płynu chłodniczego, chłodnica lub jakiś wąż może być pęknięty i może on wyciekać
- mchg
- Świeżak
mchg napisał(a):dla mnie to oczywiste że skuter sie męczy już powyżej 65km/h i tu sie kokosów nie spodziewaj. a z temperaturą może poprostu masz za mało płynu chłodniczego, chłodnica lub jakiś wąż może być pęknięty i może on wyciekać
Z tego co wiem to Ogar 900 ktory jest 4t jedzie max 80 a peugeot xps to jest jednak 2t wiec wydaje mi siÄ™ ze powienien 80 spokojnie jechac no chyba, ze mam jeszcze gdzies blokady.
- alshrom
- Świeżak
Nie napisał, że taki jest max, tylko, że taka prędkość przelotowa jest optymalna dla takich silników, oczywiście znajdą sie mądrzy co jeżdżą cały czas max-em a później lament i dziwy czemu to się coś popsuło i wyzywanie co to za badziewie itp.
- magik2208
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 29 gości