Zobacz wÄ…tek - Zipp Axis tuning Pomoc!!!!!!!
NAS Analytics TAG

Zipp Axis tuning Pomoc!!!!!!!

i inne małe pojemności
_________

Zipp Axis tuning Pomoc!!!!!!!

Postprzez dimitriketa » 18/3/2011, 19:30

Witam, z góry chciałem zaznaczyć ze jestem nowy na forum i nie wiem czy dobrze założyłem temat ale mam ogromna prośbę do was. Mam zippa axisa od 2009 (wcześniej jeździłem chiniolkiem) skończyła mi się gwarancja, odblokowałem go ale niestety nie sprostał on moim oczekiwaniom i postanowiłem cos przy nim porobić. Poczytałem na rożnych forach (jestem zielony w tych sprawach) i dowiedziałem sie ze warto by wymienić wariator i sprzęgło, myślałem tez nad wymianom tłumika ale nie jestem pewny czy będą wymieniał cylinder. Więc w związku z powyższą sprawą proszę was o pomoc w doradzeniu:
-czy to sie w ogóle opłaca
-czy widocznie poprawi to moje osiÄ…gi
- no i najważniejsze w doborze części (mo budżet do wydania bez tłumika to 300 zl)
-proszę również w doradzeniu jakiegokolwiek dalszego "tuningu"
Z góry dziękuje i pozdrawiam Arek.

Oto mój nr gg 5617839 Proszę o szybką odpowiedź
dimitriketa
Świeżak

Postprzez Dr_Acula » 20/3/2011, 13:40

Teraz też masz chinolka, bo to chińczyk i nic więcej. Na moje nie warto bawić się w tuning, dużo nie zyskasz a kasy przy odsprzedaży nie odzyskasz. Jeżeli to 2T to najwyżej wydech może coś dać i regulacja gaźnika na nowo, ale dobre wydechy też kosztują. Na moje jak oczekujesz emocji z jazdy to sprzedaj i kup coś mocniejszego, moto z AM6 są najlepsze z 50ccm i na seryjnych częściach idą lepiej niż cokolwiek innego.
Rieju RRX 70
Dr_Acula
Świeżak

Postprzez dimitriketa » 20/3/2011, 21:34

Hehe, ale niestety ja nie mama zamiaru go sprzedawać a na większego to nie mam co liczyć jak na razie (rodzice :)) a chciałem przy nim coś zrobić bo jechać żeby można było przejechać te 40, 50 km i mieć z tego przyjemność. A poszukując trochę na allegro znalazłem takie coś :
- http://allegro.pl/zestaw-tuningowy-sprz ... 12855.html
i proszę mi powiedzieć czy to jest dobre i czy opłaca się to montować oczywiście do tego też dzwon sprzęgła do wymiany obowiązkowo. Z góry dziękuje:)

Ps. Proszę też o pomoc przy dobraniu sprężyny centralnej oraz rolek wariatora.
dimitriketa
Świeżak

Postprzez tomera » 20/3/2011, 22:01

wez i nie inwestuj w to g......
lepiej pokompletuj sobie jakies dobre ciuchy i wtedy rodzice moze cos pomysla nad wiekszym
tomera
Stały bywalec

Postprzez dimitriketa » 24/3/2011, 20:46

Tak, wiem nie inwestuj ok ok. Tylko ze ja szukam tu porady na temat części, a nie jak większość pisze "inwestycji"
dimitriketa
Świeżak

Postprzez Sniper075 » 24/3/2011, 21:23

No nie bardzo opłaca się inwestować, ale wiadomo musisz jeździć chinolem, albo łazić na pieszo :D Za 300 zł bierz jakiś wariator np. Polini SpeedControl, Malossi Multivar. Jak to 4t to nie bierz tłumika, bo praktycznie nic nie da, a jak 2t to coś od Yasuni, Lasera, Technigasa, LeoVince. Na odległość nikt Ci nie powie jakie masz dobrać rolki i sprężynę, musisz na podstawie prób i błędów sam dobrać, może się okazać, że seryjne będą dobre, każdy silnik jest inny, więc nie wiadomo. Musisz się liczyć z tym że to chińczyk i żywotność silnika może się sporo obniżyć, spalanie zapewne też wzrośnie.
Sniper075
Świeżak

Postprzez PrimoGhost » 24/3/2011, 22:13

Pomyśl tez o lepszych hamulcach... a tak na serio, to niewiele da się zdziałać z takim budżetem. Sorry. Ale istotniejsze zmiany odczułbyś dopiero wymieniając cylinder i tłok na większy. Czego ie popieram.
Obrazek
<b>ZxR 636 2006</b>
PrimoGhost
Stały bywalec

Postprzez dimitriketa » 25/3/2011, 15:32

Może faktycznie zrezygnuje z tych wymian oczywiście napisałem taki budżet, ale można by ostukać coś więcej. Nad wymiana cylindra myślałem ale jakoś boje się tego zrobić. Słyszałem ze przy tej robocie trzeba wymienić również wał czy to prawda?
dimitriketa
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê