KXF 250 2005. Moto przerywa na wysokich obrotach.
• Strona 1 z 1
KXF 250 2005. Moto przerywa na wysokich obrotach.
Witam mam problem z moim kxf 250 2005 a mianowicie mi przerywa na wysokich obrotach muli go tak, nie chce sie wkrecic na max obroty. A stało sie to nagle podczas jazdy po torze. Sprawdziłem gaznik przeczyscilem dysze, zawory sprawdzone wszystko z nimi ok. Nie mam pojecie czemu tak jest moze wiecie o co chodzi ?
A druga sprawa to taka ze kiedys moto byl u mechanika i ten mechanik wrzucil jakaÅ› swiece ngk i na niej chodzi ok a jak chce smienic na taka jaka powinna byc dedykowana to nie pali a iskre daje, to samo jak zakladam irydowa iskra jest motor nie pali. Przed tym jak oddalem go do tamtego mechanika to chodzil na tych swiecach a po odebraniu od niego nie chodzi na innej tylko na tej co on wsadzil i to jest dla mnie zagadka.
Prosze o pomoc z góry dziekuje
Pozdrawiam
A druga sprawa to taka ze kiedys moto byl u mechanika i ten mechanik wrzucil jakaÅ› swiece ngk i na niej chodzi ok a jak chce smienic na taka jaka powinna byc dedykowana to nie pali a iskre daje, to samo jak zakladam irydowa iskra jest motor nie pali. Przed tym jak oddalem go do tamtego mechanika to chodzil na tych swiecach a po odebraniu od niego nie chodzi na innej tylko na tej co on wsadzil i to jest dla mnie zagadka.
Prosze o pomoc z góry dziekuje

Pozdrawiam
- kazi93
- Świeżak
odpalałem bez filtra i to samo, gaznik caly czas byl tak ustawony jak jest i chodzi git nagle to sie stalo jeszcze mozliwe ze sprezynka na wałku wydechowym spadła od tego takiego kowadelka dzisiaj to obadam
- kazi93
- Świeżak
wstawiaj te swiece na których dobrze chodzi i już ;d
a jak sie majÄ… membrany?
swiece sÄ… mokre ??
i w jakim stanie jest tłoczek, tzn kiedy ostatnio było cos wymieniane?
a jak sie majÄ… membrany?
swiece sÄ… mokre ??
i w jakim stanie jest tłoczek, tzn kiedy ostatnio było cos wymieniane?
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Gaznik wyczyscilem, filtr tez i to samo. Wczesniej na takich ustawieniach gaznika chodzi jak cacko wiec nic nie bede ruszal musialo sie cos w gazniku powalic ;/ Nie mam zielonego pojecia co to moze byc ;/
- kazi93
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości