Prawo jazdy kat.A, a widzenie jedno oczne
• Strona 1 z 1
Prawo jazdy kat.A, a widzenie jedno oczne
Witam. Jestem nowy na forum i chciałem się dowiedzieć jak wygląda sprawa zdania prawa jazdy na kat. A, jestem osobą z widzeniem jedno ocznym. Noszę się z zamiarem kupna motocykla, dlatego chciałem się dowiedzieć jak to wygląda od strony prawa. Z dodatkowych informacji to dodam
22 lata
prawo jazdy kat.B od 2008 roku
uprawnienia na wózek widłowy
jazda samochodem osobowym codzienna, nie było żadnych wypadków
wada wzroku wrodzona
Chętnie poczytam posty osób które widzą na jedno oko i cieszą się z jazdy motocyklem. Czy bardzo jest taka jazda utrudniona ?
22 lata
prawo jazdy kat.B od 2008 roku
uprawnienia na wózek widłowy
jazda samochodem osobowym codzienna, nie było żadnych wypadków
wada wzroku wrodzona
Chętnie poczytam posty osób które widzą na jedno oko i cieszą się z jazdy motocyklem. Czy bardzo jest taka jazda utrudniona ?
- gazeciarz
- Świeżak
Jeżeli przejdziesz badania lekarskie to prawo jazdy można robić. Myślę że sama jazda może być nieco bardziej skomplikowana bo generalnie tracisz połowę widoczności ale z drugiej strony jeżeli masz to od urodzenia to możesz być już nawyknięty do takiego widzenia i brać odpowiednią poprawkę na zasięg widzenia. Masz też już pewnie wykształcone odruchy jak dodatkowo sobie pomagać
Pozdro i dawaj znać

Pozdro i dawaj znać
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
Dodam tylko że podczas jazdy samochodem nie mam problemu odczuwania odległości samochodu co jest przed moją maską, co do zmian pasa ruchu też większych problemów nie ma, ale zawsze biorę pod uwagę że nie widzę na lewe oko i wolę się trzy razy upewnić niż komuś miał bym skasować samochód. Gorzej by było gdyby kierownica była po prawej stronie
, ale na motocyklu tego problemu nie ma 

- gazeciarz
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości