zalane świece- co teraz?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
zalane świece- co teraz?
Co trzeba zrobić jak zaleje się świece i moto nie chce zapalić?
Czy trzeba wykręcać świece i je przeczyścić albo wymienić na nowe, czy może wystarczy jak moto troche postoji???
sprawa dotyczy Suzuki gsxr 600 z 2005 roku?
Czy trzeba wykręcać świece i je przeczyścić albo wymienić na nowe, czy może wystarczy jak moto troche postoji???
sprawa dotyczy Suzuki gsxr 600 z 2005 roku?
-
Simeone - Świeżak
zalane sa bo odpalałem moto bez podłączonych przewodów do urządzenia które jest z boku przy listwie wtryskowej( nie wiem jak się ono nazywa),pompka podawała paliwo ale nie chciał zapalić, później zauważyłem że w/w przewody nie są podłączone ale było już za późno.
-
Simeone - Świeżak
spokojnie. Nic nie musisz zadnych swiec wykrecac, czyscic, suszyc itp/poczekaj do jutra ,motor odpali ,zagada jak ta lala. Tez pilowalem jednego dnia rozrusznik ,akumulator az padl i nic...
a na drugi dzien na dotyk.
Jak na ssaniu to bez gazu na starter!!!!!!!
niektorzy robia ten blad.. ssanie i manetka gazu.
a na drugi dzien na dotyk.
Jak na ssaniu to bez gazu na starter!!!!!!!
niektorzy robia ten blad.. ssanie i manetka gazu.
suzuki GSX 750F 1996r
-
marcinoo28 - Świeżak
troche tego paliwa poszło, aż akumulator padł.
Rzecz działa się we wtorek i od tamtego dnia nie probowałem odpalić Suzi, dzisiaj po kilku dniach stania spróbuje ją odpalić, jak się nie uda to czeka mnie chyba wykręcanie świec.
Rzecz działa się we wtorek i od tamtego dnia nie probowałem odpalić Suzi, dzisiaj po kilku dniach stania spróbuje ją odpalić, jak się nie uda to czeka mnie chyba wykręcanie świec.
-
Simeone - Świeżak
wykrec swiece (to zaden problam) wyczysc ,naladuj akum. sprawdz czy jest iskra i czy nie bije po bokach i juz
swiece mogly pasc od zalania tym bardziej jesli kreciles na rozladowanym akumulatorze ale nie koniecznie
swiece mogly pasc od zalania tym bardziej jesli kreciles na rozladowanym akumulatorze ale nie koniecznie
- torowiec
- Świeżak
jakie masz świece??
jeśli zalałeś NGK to raczej juz z nimi nic nie zrobisz... najczęściej NGK po zalaniu sa do wyrzucenia... lepiej od razu kupic nowe... możesz spróbować oczyścić ale wątpie żeby sie je dało uratować... zresztą przed sezonem wymiana świec jest wskazana...
jeśli zalałeś NGK to raczej juz z nimi nic nie zrobisz... najczęściej NGK po zalaniu sa do wyrzucenia... lepiej od razu kupic nowe... możesz spróbować oczyścić ale wątpie żeby sie je dało uratować... zresztą przed sezonem wymiana świec jest wskazana...
-
hanys - Świeżak
Åšwiece po zalaniu do wymiany? Czy ciÄ™ pogięło? A co siÄ™ niby z nimi staÅ‚o? Benzyna rozpuÅ›ciÅ‚a porcelankÄ™ czy elektrodÄ™, a może odczarowaÅ‚a siÄ™ i już cudów – ogieÅ„ z prÄ…du - nie potrafi robić?
<a href="http://a-glass.pl">BMW F650 ST</a>
-
Grubas - VIP Åšcigacz.pl
luk841 napisał(a):Czesc Hanys a powiedz mi ja swiece NGK zostaly wymienione jakis miesiac temu to tez moze cos zmienic po zalaniu ich czy raczej nie powinienem sie martwic????
Nie, jesli wymieniłeś przed sezonem, moto pali na nich to jest okej. Ja tez miałem taki problem, jak odpaliłem sprzet na wiosne to palił na 3 gary, az wogole nie dawał znaku życia. Mechanik w serwisei od razu zapytał czy siwece sa zmienione. NGK maja to do siebie, że jak sie je zaleje to jest po nich.
-
hanys - Świeżak
okazało sie ze swiece byly zalane, przeczyscilem i zapalił za pierwszym razem, z tym ze tak go zalalem ze wacha ktora byla w cylindrach znowu spowodowała że się zalały świece i motor zaczął nie równo chodzić,
swiece mam NGK.
po przeczyszczeniu świec moto odpalił i wybrałem sie na przejażdżkę. Pojeździlem 30 minut i motor znowu staną. wykręciłem świece, które były całe czarne. co to oznacza? Czy świece są do wyzucenia? czy może dostaje zadużo paliwa?pomóżcie! bo przecież nie będe co pare minut wykręcał świec!
- nie pisz 2 postow pod soba, uzywaj opcji EDYTUJ!
simonw
swiece mam NGK.
po przeczyszczeniu świec moto odpalił i wybrałem sie na przejażdżkę. Pojeździlem 30 minut i motor znowu staną. wykręciłem świece, które były całe czarne. co to oznacza? Czy świece są do wyzucenia? czy może dostaje zadużo paliwa?pomóżcie! bo przecież nie będe co pare minut wykręcał świec!
- nie pisz 2 postow pod soba, uzywaj opcji EDYTUJ!
simonw
-
Simeone - Świeżak
witam niech sie jakis konkrety fachowiec wypowie!!!!! a nie bo jeden cos tam slyszal i i gada !!!pare miesiecy temu jak kupilem moto(gsx600f)1993 smigalem odpalal bez problemu,w niedziele chcialem sie przejechac i dupa!!! przeczyscilem sweice NGK smigal odsatwilem motor znowu nie chce odpalic przeczyscilem kolejny raz juz gorzej ale odpalil potem znowu i potem znowu to samo i coraz gorzej i sie wkurzylem wymienilem swece cak motor bez zadnego poblemu zapalil chodzil ladnie i ba teraz po przejechaniu ponad 1 tys km znowu zalalem przy odpalniu na ssaniu(nie wiem czemu ale niby te typy tak maja) i teraz do fachowca czy warto sie bawic w czyszczenie swiec czy kupic znowu nowe!!!!! bo nie mam ju zamaru wychodzic z siebie jak mi motor nie odpali!!!!!prosze o konkretne odp!!
- rad15
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 10 gości