Problem z przednimi światłami
• Strona 1 z 1
Problem z przednimi światłami
Witam. Mam taki problem w moim motocyklu http://images24.fotosik.pl/38/7228a103aebe908bmed.jpg (otwórz link) Kingway Mini chopper 50 takim jak na załączonym obrazku. Chodzi oto, że przednie światła dostają zbyt wysokie napięcie w postaci 36V, kiedy żarówki są przystosowane na 12V. Z tylnim oświetleniem problem nie występuje. Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć co to za usterka i jak ją naprawić?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
- RiddickBowe25
- Świeżak
Tak. Kiedy motocykl stoi odpalony "na luzie" to jako tako działają. Ale przy większych obrotach żarówka daje światło niczym halogen i natychmiast się przepala.
Nie rozumiem tylko, skoro winna jest prądnica jak napisałeś. Dla czego nie przepalają mi się także tylnie światła? W tylnich napięcie jest odpowiednie.
Nie rozumiem tylko, skoro winna jest prądnica jak napisałeś. Dla czego nie przepalają mi się także tylnie światła? W tylnich napięcie jest odpowiednie.
- RiddickBowe25
- Świeżak
Ok dzięki. Jak tam znajdę jeszcze jakiś problem którego nie będę w stanie rozwiącać to się odezwę. Dzięki za radę.
Pozdrawiam. Cześć.
Pozdrawiam. Cześć.
- RiddickBowe25
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości