ODNALEZIONY skradziony motocykl !!!
• Strona 1 z 2 • 1, 2
ODNALEZIONY skradziony motocykl !!!
cześć
jakbym nie zaczął szukać motocykla na własną rękę to nigdy bym go pewnie nie zobaczył. skradziony został 10.10.10 w katowicach szopienicach z chodnika naprzeciwko komisariatu policji ;D po kilku tygodniach dostałęm umorzenie śledztwa. Potem szukałem go na allegro i niedawno znalazłem ogłoszenie na którego zdjęciach widziałem znaki szczególne podobne do mojego skradzionego motoru... http://moto.allegro.pl/yamaha-thunderca ... 85779.html (to wlasnie moj skradziony motocykl) spotkałem się z kumplem ze sprzedawcami na stacji benzynowej i przy obejrzeniu byłem już pewny że to mój skradziony motocykl, oczywiscie nie dałem po sobie tego poznać zeby nie nabrali podejrzeń "sprzedawcy". jakieś 2 godziny poźniej zadzwoniłem do kolesi że jestem gotowy go kupić i przyjadę z mechanikiem obejrzeć, zgodzli się. pojechałem na policję, opowiedziałem wszystko i zaproponowałem żeby tym "mechanikiem"był policjant. w efekcie czego do akcji wkroczyło 10 ludzi którzy blokowali wszyskie wyjazdy ze stacji i w ogóle. tak jak planowaliśmy kolesie zostali złapani, a wszyskie części oprócz ramy motocykla okazały się moimi. Głównym dowodem był numer seryjny akumulatora ktory zgadzał sie z numerem jaki mam w ksiązce gwarancyjnej. czyli kolesie kupili samą ramę za 900złotych sprowadzoną z anglii i z rejestracją, przełożyli wszystkie moje części, przemalowali i próbowali sprzedać. Wedle prawa należały mi się wszyskie części oprocz ramy, ale na policji dogadałem sie ze zlodziejem, kupielem od niego ramę za 1500zl i dzieki temu moglem wyjechac nim z policyjnego parkingu i mam motocykl w calosci. musze go jeszcze zarejestrowac jako sprowadzony z UK. Wobec kolesi toczy sie postepowanie, oni natomiast twierdza ze go nie ukradli tylko kupili czesci od kogos innego i nie maja do niego kontaktu. Moja rada szukajcie swoich motocykli jako sprowadzone z UK !!!

Ostatnio edytowano 10/5/2011, 17:49 przez marbach666, łącznie edytowano 1 raz
- marbach666
- Świeżak
tak moto wyglądało przed przemalowaniem http://img707.imageshack.us/i/yamahaoe.jpg/
nie dałem mu 1500zl tylko kupiłem od niego ramę angielską na którą były założone wszystkie moje części. (miał na nią fakturę i angielskie dokumenty). umowę kupna sprzedaży podpisaliśmy na komendzie, tylko teraz on ma mój adres więc mogę go znowu stracic z garażu :/
nie dałem mu 1500zl tylko kupiłem od niego ramę angielską na którą były założone wszystkie moje części. (miał na nią fakturę i angielskie dokumenty). umowę kupna sprzedaży podpisaliśmy na komendzie, tylko teraz on ma mój adres więc mogę go znowu stracic z garażu :/
Ostatnio edytowano 10/5/2011, 17:49 przez marbach666, łącznie edytowano 1 raz
- marbach666
- Świeżak
w glowie mi sie nie miesci ze musiales jeszcze PLACIC ZLODZIEJOM jakakolwiek kase. Masakra... Co za kraj... Tak oni nie wiedzieli... to po co rame kupowali i przekladali?
R6
-
CubaLibree - Świeżak
I zgodnie z prawem nie można im nic zrobić nawet zmusić do tego aby łaskwie sprzedali ramę... pozostałe elementy to nieoznaczone co do tożsamości części zamienne więc praktycznie nie ma szans udowodnienia kradzieży lub paserstwa. Co więcej sprzedawcy mogą jeszcze wytoczyć proces o zniesławienie i szkody moralne w związku z całym zajściem
Honda CBF 600 NA
-
bosman78 - Świeżak
Dogadałeś się ze złodziejem i kupiłeś od niego ramę - holy shit!!!
Szczerze to załatwiłbym tę sprawę bez policji, a w jaki sposób to się domyśl.
Szczerze to załatwiłbym tę sprawę bez policji, a w jaki sposób to się domyśl.
-
mognilwo - Świeżak
dostałem list z prokuratury że ten koleś został oskarżony o umyślne paserstwo i niedługo odbędzie się rozprawa i grozi mu od 3 miesięcy do 5 lat, ja natomiast mogę złożyć wniosek o odszkodowanie za uzyskane szkody z powodu przestępstwa i tak właśnie zrobię. jeśli sąd uzna go winnego zapłaci mi za wszystkie straty
- marbach666
- Świeżak
7beat napisał(a):oo no i elegancko, jeszcze istnieje jakaś sprawiedliwość
Ja bym się cieszył dopiero jakbym miał kasę za szkody na koncie albo w łapie, a tak to różnie u nas bywa...
Niestety...
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
odwoziłem koleżankę do domu i zostawiłem go na 40 minut pod jej blokiem. Moja wina bo nie zablokowałem kierownicy, nie włączyłem alarmu i nie założyłem blokady na tarcze.....
- marbach666
- Świeżak
w nocy 13-14 lipiec 2011 ktoś włamał mi się do garażu i próbował zajebać moto, na szczęście zabezpieczenia pomogły więc samochód i motocykl są całe i zdrowe... chyba go sprzedam więc w razie czego mój numer gadu 4767673 (moto w bardzo dobrym stanie z nowymi oponami) cena 8 tyś.
Ostatnio edytowano 22/7/2011, 21:54 przez marbach666, łącznie edytowano 1 raz
- marbach666
- Świeżak
Do czego to ludzie są zdolni w naszym kraju ;/ Krawaty, którzy siedzą przy biurku powinni stanowczo się wziąć za tych przestępców. Żyją oni tylko i wyłącznie z czyjegoś nieszczęścia ;/ Gratuluję odzyskania .
- przemas112333
- Świeżak
01 październik 2011r.
Zaktualizowano 10 min temu
Ul. Morawa a Osiedlowa. Kierująca Citroenem wykonując manewr skrętu nie ustąpiła pierwszeństwa przejazdu kierującemu motocyklem m-ki Honda. Motocyklista zmarł w szpitalu. ----To jest informacja ze strony Policji na temat gościa który właśnie był oskarżony w mojej sprawie.
Zaktualizowano 10 min temu
Ul. Morawa a Osiedlowa. Kierująca Citroenem wykonując manewr skrętu nie ustąpiła pierwszeństwa przejazdu kierującemu motocyklem m-ki Honda. Motocyklista zmarł w szpitalu. ----To jest informacja ze strony Policji na temat gościa który właśnie był oskarżony w mojej sprawie.
- marbach666
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Skradziono / zgubiono