Brak ładowania przy właczonych światłach
• Strona 1 z 1
Brak ładowania przy właczonych światłach
Witam. Mam suzuki sv650 SY. W tamtym roku miałem kłopot z rozładowującym sie akumulatorem Koledzy mowili ze to przez alarm. Wkońcu wogle po naładowaniu aku motor nie chciał się uruchomić tak jakby wolge nie dostawał prądu - okazało się że padł regulator napięć, Zamówiłem na allegro po 4 dniach doszedł wymieniłem i śmigałem do końca sezonu, Chociaż czasami aku się potrafił rozładować - podejrzewając ze już ze starości na obecny sezon - 2 tg temu kopiłem nowy akumulator , dzisiaj poraz pierwszy w roku wybrałem się na przejażdżkę. Motor niechcący zgasł mi na światłach, i nie mogłem już go odpalić na szczęście jakiś miły pan podpią się kablami i zreanimowaliśmy motorek. Dojechałem do domu i nie gasząc motoru wpiąłem się miernikiem ładowanie 12.01v !!!! - zgasiłem światła stopniowo rosło ale tylko do 13v.
Podejrzewam ze to alternator tylko jak to sprawdzić ?
Ile może kosztować naprawa alternatora ?
Podejrzewam ze to alternator tylko jak to sprawdzić ?
Ile może kosztować naprawa alternatora ?
- ministerpl
- Świeżak
Sprawdz moze najpierw w serwis manualu co moze byc przyczyna. Mozesz sam wymienic generator. do mojego zx6r za pokrywke generatora, rotor + generator, uszczelka i silikon w sumie wynioslo mnie okolo 300 zl. Oczywiscie czesci uzywane kupione na ebayu (poza uszczelka i silikonem oczywiscie).Do tego dochodzi jeszcze koszt wymiany oleju + filtr (chyba ze chcesz dolewke zrobic czego nie polecam. Pozdro.
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
Czasami tak kończy się zakup używanego regulatora.
Trzeba zacząć od sprawdzenia uzwojenia i regulatora.
Nowy regulator :
http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no= ... bid=110175
do modeli po 2001 roku niestety tylko od innego modelu Suzuki pasuje - skuter Burgman 400, koszt mniejszy niż do SV.
Trzeba zacząć od sprawdzenia uzwojenia i regulatora.
Nowy regulator :
http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no= ... bid=110175
do modeli po 2001 roku niestety tylko od innego modelu Suzuki pasuje - skuter Burgman 400, koszt mniejszy niż do SV.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
raczek_6
a czy to prawda ze wszystkie regulatory 5 kablowe pasują do wszystkich 5 kabelkowych a wszystkie 7 do 7 kabelkowych niezależnie od producenta ?
ja mam w tl uniwersalny 7 kabelkowy jest jeszcze 5 kabelkowy oba te regulatory pasujÄ… do 99% motocykli
wiec jak to jest ?
a czy to prawda ze wszystkie regulatory 5 kablowe pasują do wszystkich 5 kabelkowych a wszystkie 7 do 7 kabelkowych niezależnie od producenta ?
ja mam w tl uniwersalny 7 kabelkowy jest jeszcze 5 kabelkowy oba te regulatory pasujÄ… do 99% motocykli
wiec jak to jest ?
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość