Chinski cross 125ccm dla 13-latka ?
• Strona 1 z 1
Chinski cross 125ccm dla 13-latka ?
Witam. Mam 13 lat , 145cm wzrostu i ważę 35kg. Mieszkam na wsi więc chcę trochę poszaleć na bezdrożach. Jeździłem już na takich crossach lecz nie w terenie. Mam do wydania 1000zł. Proszę mi doradzić czy warto kupić takiego crossa .
- mates4514
- Świeżak
komar romet kadet co najwyżej a jak nie to motorynka albo może jakiś simson ale na pewno nie cross 125
SPRZEDAM r1 rn04 8500zł
-
wasil1993p - Bywalec
Przy takiej wadze nie radzę 125cc, zrobisz sobie krzywdę. Tak jak mówią koledzy wyżej, lepiej jakąś motorynkę, bo nie dość że 125cc sobie narobisz bidy to jeszcze za 1000zł kupisz szrota. A motorynką można nieźle pośmigać
Po pierwsze:
Zwiększ masę!

Po pierwsze:
Zwiększ masę!

-
Sarycan - Świeżak
już nie przesadzajcie z tą masą bo chinski 125 4T nie jest znowu taki mocny. 85 2T, które w porównaniu do 125 4T to rakieta jest przeznaczone pod 12-14lat i sobie bez problemów radzą.
Te chinole po prostu szybko się psują(chociaż nie zawsze) ale po twój wzrost innego moto za tą kasę raczej nie kupisz więc może być i taki chinol. Pojeździsz z rok i jak będziesz o niego dbał to potem go sprzedasz i kupisz coś lepszego.
Te chinole po prostu szybko się psują(chociaż nie zawsze) ale po twój wzrost innego moto za tą kasę raczej nie kupisz więc może być i taki chinol. Pojeździsz z rok i jak będziesz o niego dbał to potem go sprzedasz i kupisz coś lepszego.
- arti16
- Świeżak
bierz jakiąs popierdułkę, nauczysz sie w niej linki zmieniac, będzie wesoło, smiesznie i co najważniejsze będziesz miał dziecinstwo, a na tych chinczykach ani wspomnien ani .. noo to nie to samo ;d
kazdy kiedys zaczynał od takich popierdułek jak wsk, motorynka, romet, jawa mustang, jawa kaczka i inne
wiecej sie to psuło jak jeździło ale jak tylko takiego widzisz banan na zębach sie tworzy i wracają stare dobre czasy
kazdy kiedys zaczynał od takich popierdułek jak wsk, motorynka, romet, jawa mustang, jawa kaczka i inne
wiecej sie to psuło jak jeździło ale jak tylko takiego widzisz banan na zębach sie tworzy i wracają stare dobre czasy
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
na pewno takie stare sprzęty nie psują się częściej od chińczyków. włożysz na start trochę w taką wsk i będzie jeździła a w chińczyka będziesz wkładał kase po każdej jeździe.
SUZUKI DR 350se => na 3 z gazu idzie na koło
- domin195
- Świeżak
- Krzysiek.crf
- Świeżak
bez przesady. ale z 500zł nawet do 1000zł w zależności jak jeździsz będziesz musiał dołożyć. tutaj części są tanie a jak masz znajomego lub kogokolwiek kto się zna na mechanice to nie trzeba wydawać kasy na serwisy.
SUZUKI DR 350se => na 3 z gazu idzie na koło
- domin195
- Świeżak
co do utrzymania to zalezy
jednemu sie nic nie sypnie i jezdzi drugiemu poleci jakas czesc i odrazu naprawia
ja np.swojego chinola mialem 4 dni i sie zespul cos silniku strzelilo ale wtedy go sprzedalem i sie nie bawilem w to
lepiej kup jakas motoryne wiadome ze pojezdzi chyba ze ci sie chce bawic w takie popierdulki co sie zepsuja to bierz czajnika
jednemu sie nic nie sypnie i jezdzi drugiemu poleci jakas czesc i odrazu naprawia
ja np.swojego chinola mialem 4 dni i sie zespul cos silniku strzelilo ale wtedy go sprzedalem i sie nie bawilem w to
lepiej kup jakas motoryne wiadome ze pojezdzi chyba ze ci sie chce bawic w takie popierdulki co sie zepsuja to bierz czajnika
- barek253
- Mieszkaniec forum
jeżeli dobrze zrobisz sprzęcik, ceny częsci są smiesznie małe, za 200 300zł mozna kompletny remont silnika zrobic
za 500 800zł mozna kupic w porządnym stanie rometa czy jawke
chincyzk nie jest zły, wszystko zalezy z jakiego źródła kupujesz, ale fakt faktem to nie to samo co romety i inne popierdułki
nie spodoba Ci sie romet, sprzedasz kupisz chinczyka, o wiele łatwiej go sprzedac niż ową maszine
za 500 800zł mozna kupic w porządnym stanie rometa czy jawke
chincyzk nie jest zły, wszystko zalezy z jakiego źródła kupujesz, ale fakt faktem to nie to samo co romety i inne popierdułki
nie spodoba Ci sie romet, sprzedasz kupisz chinczyka, o wiele łatwiej go sprzedac niż ową maszine
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości