Wysyłka silnika od Kawasaki GPX 600 pomocy.
• Strona 1 z 1
Wysyłka silnika od Kawasaki GPX 600 pomocy.
Witam mam zamiar sprzedać silnik od gpx 600 który wazy około 60kg mam pytanie czy ktoś wysyłał coś podobnego? Czy można zamówić kuriera który przyjedzie pod dom zabierze paczkę i dostarczy? Jaki może być koszt i czy można obyć się bez palety? Szukałem na stronach firm kurierskich i w niektórych nie można nic wywnioskować a w niektórych powyżej 50kg tylko na paletę. Silnik nie jest na tyle duży żeby była potrzeba wkładania go na paletę.Proszę o pomoc.
- jarekjpl
- Świeżak
Powiem tak, paleta jest potrzebna żeby silnik nie toczył się po całej pace w trakcie transportu. Kuriera zamówić możesz i owszem - ceny przesyłek są bardzo wysokie, uwierz, robię w tym. Do tego u nas jest tak że musisz podpisać oświadczenie że podejmujesz się pokrycia kosztów mycia pojazdu jeżeli z silnika/skrzyni biegów wyciekną jakieś płyny. Wysyłanie silnika przestało być opłacalne, jako kuriera bardzo mnie to cieszy 

They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
Trener.. jakoś mi się nie chce wierzyć, bo nie tak dawno temu wysyłałem pocztą Wieżę HF i wysyłka najtańsza opcją kosztowała mnie prawie 80 zł...
Miesiąc temu zamawiałem kuchnię do domu. Waga około 50 Kg, wysyłka firmą Opek kosztowała typa 200 zł.
http://allegro.pl/zestaw-do-zabudowy-ma ... 66837.html takie coÅ› plus minus.
Jak mają sprzedawcy kontrakty z firmami kurierskimi to jest taniej.. nawet za to 50 zł wysyłają, ale prywatne zlecenie... Koło 2 stów licz.
Miesiąc temu zamawiałem kuchnię do domu. Waga około 50 Kg, wysyłka firmą Opek kosztowała typa 200 zł.
http://allegro.pl/zestaw-do-zabudowy-ma ... 66837.html takie coÅ› plus minus.
Jak mają sprzedawcy kontrakty z firmami kurierskimi to jest taniej.. nawet za to 50 zł wysyłają, ale prywatne zlecenie... Koło 2 stów licz.

<b>ZxR 636 2006</b>
-
PrimoGhost - Stały bywalec
-
JędrekZDW - Bywalec
Paleta jest nosnikiem. Wyobraz sobie, ze trzeba 10 silnikow przelozyc z auta do auta. I co kurier ma je na plecach nosic? A urwie jakis element- dzwignie i bedzie placz. A tak przewozi palete, plecy nikogo nie bola i silnik masz nie macany;-)
-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
Paleta jest wymogiem nie przy gabarytach ale przy wadze.
Jeśli chodzi o przesyłki duże to zawsze obsługiwał mnie Opek (np 8 opon do tira).
Podam ci lepszą metodę tylko musisz troszkę polatać. Są firmy transportowe które świadczą usługi firmom bądż też sama flota transportowa tych firm. Pogadaj z nimi, może któryś będzie miał kurs tam gdzie chcesz podrzucić silnik lub też jaka firma odbierająca od nich towar lub dostarczająca jest stamtąd i mogłaby zwinąć. Zazywaczaj wtedy jak jest miejsce to za flaszke ci przewiozą. Niejednokrotnie już tak różne rzeczy puszczałem.
Napisz skąd chcesz przesłać silnik i gdzie.
Jeśli chodzi o przesyłki duże to zawsze obsługiwał mnie Opek (np 8 opon do tira).
Podam ci lepszą metodę tylko musisz troszkę polatać. Są firmy transportowe które świadczą usługi firmom bądż też sama flota transportowa tych firm. Pogadaj z nimi, może któryś będzie miał kurs tam gdzie chcesz podrzucić silnik lub też jaka firma odbierająca od nich towar lub dostarczająca jest stamtąd i mogłaby zwinąć. Zazywaczaj wtedy jak jest miejsce to za flaszke ci przewiozą. Niejednokrotnie już tak różne rzeczy puszczałem.
Napisz skąd chcesz przesłać silnik i gdzie.
Kawasaki Ninja ZX-10R 2006 rok
-
TroyaN1984 - Świeżak
Poczta bierze do 30kg bo wysyłałem kiedyś od skutera silnik firma kurierska pocztex bierze do 50kg :/ wiem ze DHL,UPS Opek wezmą to na palecie tylko teraz taki dylemat mam bo musiał bym zamówić kuriera pod dom żeby to zabrał i dostarczył i czy za to jest dodatkowa opłata? I jak to sie zamawia? Silnik miał by powędrować z miejscowości Sobieszczany okolice Lublina do miejscowości Osiek pod Oświęcimiem.
- jarekjpl
- Świeżak
imho najłatwiej byłoby zadzwonić na jakąś infolinię poszczególnych firm i się spytać
włacznie z rozwiązaniem problemu załadunku i rozładunku
włacznie z rozwiązaniem problemu załadunku i rozładunku
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości