Zobacz wÄ…tek - Ile litrow musi miec kufer, zeby pomiescic 2 kaski ?
NAS Analytics TAG

Ile litrow musi miec kufer, zeby pomiescic 2 kaski ?

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Postprzez rambo wwa » 9/3/2011, 23:45

Pozdrawiam
rambo wwa
Świeżak

Postprzez froger » 10/3/2011, 01:34

1 litr == 1dm^3

Zmierz kaski, maxymalnie zoptymalizuj ich ulożenie, zmierz i policz ...

Przykladowo:
Moj kask ma wymiary 30x30x40 [cm], daje to 36 dm^3/kask.
Mysle ze mimo wszystko lepiej przymierzyc - dużo "litrażu" zapewne stracisz na niewykorzystane przestrzenie. Duzo zalezy od kształtu kufra i jego właściwości (naciągliwość itp). Zeby zmiescic 2 kaski do jednego kufra, musialby albo miec prawie 80cm długości, albo jakies 60 długosci przy 40 cm wysokości. Nie zapomnij też o szerokości ...

Reasumując: Przy dobrym profilu zmieścisz 2 kaski już przy około 70litrowym kufrze ;)

Dreczy mnie tylko pytanie dlaczego chcesz przewozic w kufrach 2 kaski oraz dlaczego nie założysz 2ch kufrów.

EDIT
http://allegro.pl/51l-niezwykle-pojemny ... 89785.html

Jak widać nieco przedobrzyłem z obliczeniami (wkoncu kaski to nie prostopadłościany ;) )
froger
Świeżak

Postprzez nie_mam_motora » 10/3/2011, 09:28

Ja mam Givi E460 i dwa integrale też wchodzą na styk - a on mały to nie jest ;)

Ogólnie to trzeba patrzeć na zdjęciach z allegro itp jakie kaski są włozone - bo jeden drugiemu nie równy ... ;)
WR 426
nie_mam_motora
Świeżak

Postprzez mrówa » 10/3/2011, 15:57

Ja mam Givi V46N dwa kaski integralne wchodzą i wydaje mi się że 46 litrów to minimum żeby je upchnąć.
I zastanów się czy nie warto kupić jakiejś używki niż tandetę która się rozleci na naszych drogach od dziur,albo będzie się woda do niego lała.
Po za tym system zapinania kufra Monokey lub Monolock jest bardzo dobry bo możesz zapiąć dowolny kufer o tym samym systemie zapięcia i nie musisz zmieniać płyty pod kufer.Kufer jest odpinany co za tym idzie zostawiasz go w domu jeżeli latasz po mieście i nie jest ci potrzebny,niestety minus to cena ale tak jak pisałem szukałbym używki nieraz ludzie sprzedają.
CBR 600 F4I
mrówa
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê