R6 - KONTROLKA CHŁODNICY - miga - problem
• Strona 1 z 1
R6 - KONTROLKA CHŁODNICY - miga - problem
Witam
od jakiegos czasu gdy używam motoru, mam problem i niewiem jak sobie z nim poradzic ... od czasu do czasu zapala mi sie dioda czerwona na obrotomierzu i miga napis HI (lub 125*C lub inne duze cyfry temperatury) z grafika od plynu chodniczego lub chlodnicy
Co mogę z tym zrobić ? chłodnica działa ale gdy to sie wyswietla to raczej nie jest goracy bo sie nie załącza żeby ostudzić... czy to wina elektroniki ? PROSZĘ O POMOC
Po pierwszym zapaleniu tego komunikatu dolałem plyn chlodniczy ale nic nie odpowietrzałem ... po prostu tylko dolałem
Z góry dziękuje za pomoc[/img]
DODAJĘ ZDJECIE:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0bc ... 2e1de.html
od jakiegos czasu gdy używam motoru, mam problem i niewiem jak sobie z nim poradzic ... od czasu do czasu zapala mi sie dioda czerwona na obrotomierzu i miga napis HI (lub 125*C lub inne duze cyfry temperatury) z grafika od plynu chodniczego lub chlodnicy
Co mogę z tym zrobić ? chłodnica działa ale gdy to sie wyswietla to raczej nie jest goracy bo sie nie załącza żeby ostudzić... czy to wina elektroniki ? PROSZĘ O POMOC
Po pierwszym zapaleniu tego komunikatu dolałem plyn chlodniczy ale nic nie odpowietrzałem ... po prostu tylko dolałem
Z góry dziękuje za pomoc[/img]
DODAJĘ ZDJECIE:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0bc ... 2e1de.html
- bbbaton
- Świeżak
byc moze ze masz skonczony termostat i nie otwiera "duzego" obiegu plynu.... i to by tlumaczylo dlaczego wiatrak si nie wlacza ...
sprawdz czy jak jest HI to czy chlodnica jest ciepla-goraca czy moze tylko jej polowa jest ciepla ??? to odpiwe nam czy to termostat....
sprawdz czy jak jest HI to czy chlodnica jest ciepla-goraca czy moze tylko jej polowa jest ciepla ??? to odpiwe nam czy to termostat....
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
wlacza sie ale czy sie tez wylacza???? czy czaly casz sie kreci az pojawia sie HI???? i czy dzieje sie to na postoju czy w czasie jazdy????
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
wlacza sie i wyłącza
temperatura na wskazniku pojawia się różnie, na postoju jak i w czasie jazdy ...
czyli będzie to termostat ? a jesli nie termostat to co moze byc ?
gdzie mozna kupic termostat nowy , bo tak szukalem ale bardzo ciezko znalezc ...

temperatura na wskazniku pojawia się różnie, na postoju jak i w czasie jazdy ...
czyli będzie to termostat ? a jesli nie termostat to co moze byc ?
gdzie mozna kupic termostat nowy , bo tak szukalem ale bardzo ciezko znalezc ...
- bbbaton
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa