Zalanie akumulatora w ZUMICO GR1100
• Strona 1 z 1
Zalanie akumulatora w ZUMICO GR1100
Witam serdecznie,
Wiem, że to może zabrzmi trywailnie, ale nie wiem za bardzo jak zalać akumulator.
Prosze o zrozumienie, wiem, że dla Was to sprawa prosta jak konstrukcja cepa, ale dla poczatkującyh... niekoniecznie :/
Mam akumulator 12N7-3B WANGUANG, mam do niego przezroczysta rurkę (długą) i krótką czerwoną. Nie wiem za bardzo jak przeprowadzić elektrolit do akumulatora, wiem, że trzeba to ucznić rurką, ale... boje się że coś pokręcę i będę miał ekektrolit na twarzy Przezroczysta ma iśc od akululatora i ma byc włożona w czerwoną, która z kolei jest wetknieta w dzibek pojemnika z elektrolitem? :/ Bardzo prosze o wyrozumiałośc i pomoc...
Pozdrawiam i dzieki z góry!
1. ponieważ pytasz o formowanie aku, więc przenoszę do mechaniki
2. zmień nazwę tematu
madcap
Wiem, że to może zabrzmi trywailnie, ale nie wiem za bardzo jak zalać akumulator.
Prosze o zrozumienie, wiem, że dla Was to sprawa prosta jak konstrukcja cepa, ale dla poczatkującyh... niekoniecznie :/
Mam akumulator 12N7-3B WANGUANG, mam do niego przezroczysta rurkę (długą) i krótką czerwoną. Nie wiem za bardzo jak przeprowadzić elektrolit do akumulatora, wiem, że trzeba to ucznić rurką, ale... boje się że coś pokręcę i będę miał ekektrolit na twarzy Przezroczysta ma iśc od akululatora i ma byc włożona w czerwoną, która z kolei jest wetknieta w dzibek pojemnika z elektrolitem? :/ Bardzo prosze o wyrozumiałośc i pomoc...
Pozdrawiam i dzieki z góry!
1. ponieważ pytasz o formowanie aku, więc przenoszę do mechaniki
2. zmień nazwę tematu
madcap
Ostatnio edytowano 7/3/2011, 15:23 przez Ominous, łącznie edytowano 1 raz
- Ominous
- Świeżak
Po pierwsze nie ten dział,a po drugie zapoznaj się z tym linkiem.
viewtopic.php?t=2949
viewtopic.php?t=2949
CBR 600 F4I
35 lat.
6-sty sezon na 600.
-
mrówa - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości