Zarysowania na owiewce
• Strona 1 z 1
Zarysowania na owiewce
Czy możecie polecić dobry środek do usunięcia zarysowań (o głębokości 0.1-0.3mm) na owiewce motocyklowej czarnej.
Dziękuje.
Dziękuje.
- adamspa
- Świeżak
-
lonewolf - Bywalec
Cały problem polega na uzupełnieniu rysy i wypolerowaniu jej tak aby materiał był jednolity o tym samym kolorze. Znalazłem np. lakier na zaprawki http://www.technika-motocyklowa.pl/laki ... 17052.html i pastę polerską http://www.technika-motocyklowa.pl/past ... -5752.html Czy miał ktoś z Was do czynienia w praktyce z takimi środkami. Który byłby lepszy oraz czy warto je zastosować do uzupełnienia zarysowań.
- adamspa
- Świeżak
Jeżeli rysa jest na tyle glęboka, że zatrzymuje się na niej paznokieć, to aby to dobrze wyglądalo trzeba niestety lakierować.
Małe ryski możesz usunać lub zminimalizować papierem 2000/2500woda + pasta/pasty polerskie.
Małe ryski możesz usunać lub zminimalizować papierem 2000/2500woda + pasta/pasty polerskie.
2 x ZX6R
-
Repsol - Świeżak
Tak, rysy są głębokie. Trzeba więc lakierować tak jak napisałeś.
Czy można użyć np. poniższego środka:
http://www.technika-motocyklowa.pl/laki ... 17052.html
Na czym polega lakierowanie tworzywa sztucznego, czy są jakieś dobre środki w sprzedaży aby je zastosować, czy raczej należy zlecić wykonanie lakierowania firmie zajmującą się takimi naprawami.
Czy można użyć np. poniższego środka:
http://www.technika-motocyklowa.pl/laki ... 17052.html
Na czym polega lakierowanie tworzywa sztucznego, czy są jakieś dobre środki w sprzedaży aby je zastosować, czy raczej należy zlecić wykonanie lakierowania firmie zajmującą się takimi naprawami.
- adamspa
- Świeżak
Nie zawracaj sobie głowy takim magicznymi środkami, które robią cuda ze zniszczonym lakieram w kilka sekund, bo to wyrzucanie kasy w bloto.
Żeby to zrobić tak zeby nie było sladu to tak jak napisałem wcześniej tylko lakierowanie lub chociaż przynajmniej rozszlifowanie, zcieniowanie bazą i clar na całość to tak w skrócie.
Natomiast jeśli już koniecznie chcesz to sam naprawić tak żeby miało to ręce i nogi to zaopatrz się w pędzelek zaprawkowy (taki jakby sklejony na końcu), dorób w mieszalni na podstawie oryginalnej receptury 100ml bazy i delikatnie probuj wypełnić ryse. Potem polerka i jako tako powinno to wyjść. Chociaż ślad napewno jak się przyjrzysz z bliska będzie. Z plastikiem masz ten plus, że nie musisz się martwić o korozję w miejscu rysy.
Żeby to zrobić tak zeby nie było sladu to tak jak napisałem wcześniej tylko lakierowanie lub chociaż przynajmniej rozszlifowanie, zcieniowanie bazą i clar na całość to tak w skrócie.
Natomiast jeśli już koniecznie chcesz to sam naprawić tak żeby miało to ręce i nogi to zaopatrz się w pędzelek zaprawkowy (taki jakby sklejony na końcu), dorób w mieszalni na podstawie oryginalnej receptury 100ml bazy i delikatnie probuj wypełnić ryse. Potem polerka i jako tako powinno to wyjść. Chociaż ślad napewno jak się przyjrzysz z bliska będzie. Z plastikiem masz ten plus, że nie musisz się martwić o korozję w miejscu rysy.
2 x ZX6R
-
Repsol - Świeżak
Zajmuje się lakiernictwem i powiem że te cudowne markery i inne cuda na kiju sobie odpuść . Matowanie nie sprawdzi sie dla takiej rysy raczej ale spróbowac mozna jak najbardziej .
sc33 FireBlade
-
JędrekZDW - Bywalec
Szpicer szpachla barwy czarnej przeznaczona do plastików a od wewnatrz mata i zywica , robilem tak wielokrotnie rozne plastikowe rzeczy i daje egzamin
sc33 FireBlade
-
JędrekZDW - Bywalec
porozwalne owiewki sa seksi laski na to leca bo widza ze jezdzi prawidziwy wariat a nie jakas tam wychudzona ciota
-
DostojnyKocur! - Świeżak
SzpiceR napisał(a):ja mam owiewke polamana tzn tryzma si eale taka jest po urywana deko i bde ja spawal iw alsnie mysle jak to ogarnac te kolory i szpachle
Tam nie ma nic trudnego do ogarniania, myśl głośniej to chętnie pomożemy

2 x ZX6R
-
Repsol - Świeżak
tylko ze gdyby nie szyba to by sie czacha podzielila na 2 czesci wiec pierw musze ja jakos skleic w calosc a potem pasowac plastik ktory jest wygnieciony
zrobie focie dzisiaj bo bd latal to wam pokaze miszcze
zrobie focie dzisiaj bo bd latal to wam pokaze miszcze

ten co sobie nie żałuje
-
SzpiceR - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości