Suzuki ts 50 xk kolejny problem!!
• Strona 1 z 1
Suzuki ts 50 xk kolejny problem!!
Witam. Zdażyła mi się dziwna awaria w suzuki gdy jechałem na nim coś ok 80km/h z 8000obr/min koło staneło w miejscu więc zacisłem sprzegło i zjechałem na pobocze po stałem tam chwile motor wogule nie kręcił jak by się czymś zaklinował poruszałem nim(na biegu) do przodu i dotyłu i popuściło i zapalił więc wsiadłem i pojechałem, lecz za jakieś 100m znowu się zaklinował lecz nic już nie prubowałem odprowadziłem go do kumpla i został. PROSZĘ O POMOC !!! I z góry Dziękuje
- kubab13
- Świeżak
tłok ci puchnie - przyczyna - zbyt mało oleju w mieszance z benzyna / zbyt słabe chłodzenie. a że jest zima i o ile masz zalany układ pozostaje opcja pierwsza. czyli za mało oleju dostaje, o ile masz dozownik wystarczy wyregulowac odpowiednio. ew sprawdzic czy w ogóle dozownik działa. mógł sie zapchac np.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
to moze inaczej. ile masz lat ? umiesz czytać ze zrozumieniem ? przeczytaj jeszcze raz mojego posta i zastanów sie chwile nad nim. jezeli niewywnioskujesz nic pokaż starszemu koledze moze on rozgryzie o co mi chodziło.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
a czym sie rózni budowa silnika samochodu/wózka widłowego a motocykla ? przeciez to jest ten sam typ silnika. tylko ma nieco inna budowe. wiec jaki z ciebie mechanik ?
spuchł ci tłok. jest to tymczasowe przegrzanie tłoka. oczywiscie jest to szkodliwe dla silnika. ale jak ci sie to zrobiło 2-3 razy tragedii jeszcze nie ma. po prostu jeździj dalej tylko zwieksz dawke oleju. nie musisz póki co zadnego szlifu robic
spuchł ci tłok. jest to tymczasowe przegrzanie tłoka. oczywiscie jest to szkodliwe dla silnika. ale jak ci sie to zrobiło 2-3 razy tragedii jeszcze nie ma. po prostu jeździj dalej tylko zwieksz dawke oleju. nie musisz póki co zadnego szlifu robic
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 34 gości