Yamaha R6
• Strona 1 z 1
Yamaha R6
Witam. Pod koniec tamtego sezonu skończył mi sie silnik. (popękany niklasil) Znalazłem drugi silnik i jest juz w ramie podłączony. Niestety nie działa starter ale to zapewne z powodu nie podpięcia przewodu od czujnika luzu. Problem jest taki że motor nie odpala. Rozrusznik kręci, jest iskra i kompresja ok ale nie odpala. Co może być przyczyną tego? Czy ma jakies znaczenie że próbowałem odpalać zwierając plus rozrusznika z aku?
Rocznik to 2001 na gażniku.
Pozdrawiam
Rocznik to 2001 na gażniku.
Pozdrawiam
- marcinho4td
- Świeżak
Bak podłączony. Nie wiem czy z wężykami od powietrza wszystko ok. Ale raczej tak. Paliwo dostaje bo swiece były mokre w benzynie. Wiem że gazniki do synchro ale mimo wszystko powinien odpalic
- marcinho4td
- Świeżak
Ale sprawdzałem iskre i jest ok. Sam juz nie wiem co to może byuc, Dodam że przy odpalaniu czuc benzyna.
- marcinho4td
- Świeżak
Tez tak podejrzewam że za duzo paliwa sie leje. Bo świece raczej nie powinny być mokre.
Nie wiem jak luzy zaworowe bo nie sprawdzałem ale silnik ma nalatane 29 tys wiec niby nie powinny być do regulacji.
Nie wiem jak luzy zaworowe bo nie sprawdzałem ale silnik ma nalatane 29 tys wiec niby nie powinny być do regulacji.
- marcinho4td
- Świeżak
nom, aż tak to by luz nie zmalał, obstawiał bym gaźniki, dobrze je wyczyść, ustaw poziom pływaków i próbuj
tdr125 er-5 ZX9r ktm lc4 600, 620 adventure, F2 stunt, crf 450 i transalp, zx6r 08 stunt
-
7beat - Stały bywalec
marcinho4td napisał(a):Tez tak podejrzewam że za duzo paliwa sie leje. Bo świece raczej nie powinny być mokre.
lol Po 30k powinny byc juz regulowane i to nie jednokrotnie.
R6
-
CubaLibree - Świeżak
A myślisz ze fakt ze odpalałem go nie starterem a zwierajac rozrusznik z aku może miec na to jakis wpływ? Dodam ze przy zwieraniu gasł wyswitlacz i zapalał sie dopiero gdy rozwierałem.
- marcinho4td
- Świeżak
- marcinho4td
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości