4t nie chce odpalić po remoncie pomocy!
• Strona 1 z 1
4t nie chce odpalić po remoncie pomocy!
Witam to mój pierwszy post. Może od razu przejdę do rzeczy. Mam skutera
Lifan Branson 4t 80ccm . W okresie zimy wziąłem się do rozbiórki silnika ponieważ miałem do wymiany łańcuszek rozrządu. Rozebrałem silnik na pół, wymieniłem łańcuszek i wszystko złożyłem tak jak powinno być. Wsadziłem cylinder z głowicą 80ccm i gaźnik z króćcem. Zamontowałem silnik i chce odpalić i nic z tego. Kręci kręci i nic. Próbowałem już wszystkiego ale nadal nie wiem co jest grane. Piszcie śmiało POMOCY!!!!!!!

Lifan Branson 4t 80ccm . W okresie zimy wziąłem się do rozbiórki silnika ponieważ miałem do wymiany łańcuszek rozrządu. Rozebrałem silnik na pół, wymieniłem łańcuszek i wszystko złożyłem tak jak powinno być. Wsadziłem cylinder z głowicą 80ccm i gaźnik z króćcem. Zamontowałem silnik i chce odpalić i nic z tego. Kręci kręci i nic. Próbowałem już wszystkiego ale nadal nie wiem co jest grane. Piszcie śmiało POMOCY!!!!!!!

pakier100
-
pakier100 - Świeżak
Ile stopni tam masz gdzie go trzymasz może po prostu jest za zimno?? Albo ssanie poszło. Albo paliwa nie dostaje. Albo iskry nie ma . I mogę tak jeszcze dużo wymieniać.. powiedz coś konkretnego iskra jest??
Paliwo w filtrze?
Paliwo w filtrze?
- KmL1234
- Świeżak
patrzYłem
a zawory dobrze ustawiles? wsadzałes nowy cylinder ? dochodzi palowo do komory spalania ? swieca mokra czy sucha ?

a zawory dobrze ustawiles? wsadzałes nowy cylinder ? dochodzi palowo do komory spalania ? swieca mokra czy sucha ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
. Napewno wszystko dobrze poskładałem. a kable były tylko 3 od silnika i kostki i terz mam podlączone dobrze bo miałem se podpisane.świece miałem też wymienione na inną.
A jak sprawdzić czy jest ta iskra wczesna lub spóźniona????????????????to może to być.....
A jak sprawdzić czy jest ta iskra wczesna lub spóźniona????????????????to może to być.....
pakier100
-
pakier100 - Świeżak
jak by było cos z elektryka to by nie miał iskry. 2 tam sie nie ustawia zapłonu wiec kat tez odpada.
ustaw zawory. bo na oko to wiesz co se mozesz..... to moze byc przyczyna
ustaw zawory. bo na oko to wiesz co se mozesz..... to moze byc przyczyna
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
załatwie se jutro szczelinomierz i ustawie i zobacze.
zdaje mi sie ze ten łańcuszek co nowy wstawiłem jest za mocno naciągnięty poniewarz nawet gdy nie mam założone napinacza to jest naciągnięty jak cholera. czy to ma jakiś wpływ na to?????????
czy on sie rozciÄ…gnie z czasem jazdy?????
zdaje mi sie ze ten łańcuszek co nowy wstawiłem jest za mocno naciągnięty poniewarz nawet gdy nie mam założone napinacza to jest naciągnięty jak cholera. czy to ma jakiś wpływ na to?????????
czy on sie rozciÄ…gnie z czasem jazdy?????
pakier100
-
pakier100 - Świeżak
no jak za mocno naciągniety to sie za szybko rozciągnie. ale jak wszystko dobrze jest złozone i masz odpowiedni łancuszek to nie ma że bedzie xle ma byc dobrze. łancuszek ma byc napoięty nawet bez napinacza wiadomo latac na boki nie moze. ale tez nie moze byc za mocno napiety. moze zły kupiłes albo xle złozyłes ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
już mam zrobione. uuuffff.
Było tak. odkręciłem głowice i patrze do środka do cylka a tam leżą se odpadki od silikonu (zaschły sylikon) składałem wszystko na silikon wysoko temp. Wstawiłem inną głowicę, ustawiłem zawory. Cyknąłem i chodzi...
hehe
Teraz na tych nowych częściach lata a nie jeździ heheheheh
Było tak. odkręciłem głowice i patrze do środka do cylka a tam leżą se odpadki od silikonu (zaschły sylikon) składałem wszystko na silikon wysoko temp. Wstawiłem inną głowicę, ustawiłem zawory. Cyknąłem i chodzi...
hehe
Teraz na tych nowych częściach lata a nie jeździ heheheheh

pakier100
-
pakier100 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 89 gości