Skuter 4T odpala ale coÅ› stuka w silniku i sie dusi
• Strona 1 z 1
Skuter 4T odpala ale coÅ› stuka w silniku i sie dusi
Siema. Tak jak w temacie, mój skuter Kingway Black Horse 4t dusi sie po dodaniu gazu i coś stuka w silniku. A zaczęło sie to tak:
Zakupiłem gaźnik z pompką przyspieszającą założyłem go i było wszystko ok. Mój skuter po zimie ciężko pali wiec dzisiaj postanowiłem że wyczyszcze dobrze świece i dolałem do benzyny ulepszacza. Tak jak się spodziewałem odpalił bez problemu, ale gdy dodałem gazu dusił się, więc pomyślałem że może dostaje za dużo powietrza, więc zmieniłem filtr stożkowy na zwykły ale to samo, z powrotem założyłem stożkowy. Następnie założyłem stary gaźnik, na starym gaźniku zalewało świece poszperałem troche w necie i dowiedziałem się żeby odkręcić śrubkę od mieszanki o 2 obroty, zrobiłem tak i odpalił ale nadal się dusił i usłyszałem źe coś stuka w silniku.
Co może być przyczyną tego stukania i co stuka i dlaczego się dusi.
ProszÄ™ o pomoc
Zakupiłem gaźnik z pompką przyspieszającą założyłem go i było wszystko ok. Mój skuter po zimie ciężko pali wiec dzisiaj postanowiłem że wyczyszcze dobrze świece i dolałem do benzyny ulepszacza. Tak jak się spodziewałem odpalił bez problemu, ale gdy dodałem gazu dusił się, więc pomyślałem że może dostaje za dużo powietrza, więc zmieniłem filtr stożkowy na zwykły ale to samo, z powrotem założyłem stożkowy. Następnie założyłem stary gaźnik, na starym gaźniku zalewało świece poszperałem troche w necie i dowiedziałem się żeby odkręcić śrubkę od mieszanki o 2 obroty, zrobiłem tak i odpalił ale nadal się dusił i usłyszałem źe coś stuka w silniku.
Co może być przyczyną tego stukania i co stuka i dlaczego się dusi.
ProszÄ™ o pomoc
- f1l1p16
- Świeżak
po 1 zajrzyj do zaworów najprędzej one stukają
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
załatw sobie nową dysze główną do gaźnika.
Miałem podobny problem że sie dusił jak dodałem gazu, nie wiedziałem co jest grane więc wsadziłem inny gaźnik od kolegi z dyszą 80" i nie dość ze sie nie dusił to lepiej szedł, więc kupiłem sobie dysze
80"(15zl) i chodzi normalnie do dziÅ›.
Miałem podobny problem że sie dusił jak dodałem gazu, nie wiedziałem co jest grane więc wsadziłem inny gaźnik od kolegi z dyszą 80" i nie dość ze sie nie dusił to lepiej szedł, więc kupiłem sobie dysze
80"(15zl) i chodzi normalnie do dziÅ›.
pakier100
-
pakier100 - Świeżak
a jak ci stuka to do zaworów zajrzyj i ustaw. Jak dalej będzie stukało to wysłuchaj dobrze w jakim miejscu silnika. i napisz...
nie pisz 2 postów jesdnego pod drugim
w takim przypadku użyj edycji i dopisz
następnym razem wymierzę warna
madcap
nie pisz 2 postów jesdnego pod drugim
w takim przypadku użyj edycji i dopisz
następnym razem wymierzę warna
madcap
pakier100
-
pakier100 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości