Mini motocykl dla dziecka
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Mini motocykl dla dziecka
Jako, że mój 5 letni chrześniak nie chce zejść z mojego moto jak tylko go na niego wsadzę i każe się wozić po całym osiedlu zdecydowałem, że kupię mu własne moto - niech się szkoli za młodu
Oczywiście pocketbike odpada - jeszcze nie teraz, więc szukam plastikowego elektrycznego z 3 kołami - właściwie można nazwać go trajką, ale mniejsza.
90% takich sprzętów na alledrogo jeździ "od 2 do 4km/h" i sądząc po wujku szybko mu się znudzi
Ma ktoś jakieś doświadczenie w kupowaniu takich zabawek swoim pociechom?
Są z jednym silnikiem, z dwoma, na 6V, na 12V i już zgłupiałem.
Gra warta świeczki czy może rozsypie się po 2 tygodniach jazdy?
Zresztą te 4km/h to naprawdę śmieszna prędkość chciałbym jakiegoś szatana - oczywiście adekwatnie do wieku i troski o bezpieczeństwo
Jeżdżąc z nim 40km/h po osiedlu ciągle krzyczy, że za wolno więc...

Oczywiście pocketbike odpada - jeszcze nie teraz, więc szukam plastikowego elektrycznego z 3 kołami - właściwie można nazwać go trajką, ale mniejsza.
90% takich sprzętów na alledrogo jeździ "od 2 do 4km/h" i sądząc po wujku szybko mu się znudzi

Ma ktoś jakieś doświadczenie w kupowaniu takich zabawek swoim pociechom?
Są z jednym silnikiem, z dwoma, na 6V, na 12V i już zgłupiałem.
Gra warta świeczki czy może rozsypie się po 2 tygodniach jazdy?
Zresztą te 4km/h to naprawdę śmieszna prędkość chciałbym jakiegoś szatana - oczywiście adekwatnie do wieku i troski o bezpieczeństwo

Jeżdżąc z nim 40km/h po osiedlu ciągle krzyczy, że za wolno więc...

-
Vergon - VIP Ścigacz.pl
Ja w tamtym roku chrzesniakowi kupilem takiego elektryka, ma 2 kola, 2 dopinane, 2 biegi w przod 1 w tyl, zadowolenie dzieciaka nieziemskie. Nie wiem ile jezdzi, ale na 2 tak z 10 kmh na pewno. Jak sie zdecydujesz to kup cos troszke lepsiejszego, sasiad pozazdroscil, kupil badziew za pare groszy i sie po 2 razach rozlecialo
Na kolana chamy !
-
Leitho - VIP Ścigacz.pl
hmm duzo nie pomoge... ale kiedys w UK jak byłem kumpel pokazywał crossa swojego młodszego brata
to było cos na wzór kawasaki. zawieszenie oczywiscie. wszystko było ładnie zakryte i bezpieczne. motorek był malutki mniejszy niz pocketbike scigaczyk. silnik miał elektryczny, ale mówił że sa dostepne wersje z malutkimi silnikami spalinowymi ale to na prawde 20 cm 3? moze. ale pokazywał i odpalił tego elektrycznego. i mówi że do nauki super, bo ma jakies tam zawieszenie, jest na tyle niskie że dzieciak spoko nogami dostaje, zapewne były dodatkowe kółka ale sie nie pytałem
i predkosc jaka rozwija sterujesz przełącznikami jakimis. i masz tak na prawde spacerowe tempo i SPORT
tez nie że jakies 50 km h ale z 15 moze by wycisnał
no i niestety na tym moja wiedza sie konczy. ale wiem że motorek wygladał solidnie. miał normalne zawieszenie np tylko wszystko w obudowach plastikowych wiec nawet podczas ewentualnego upadku nie ma zadnych wystających elementów

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kup mini bike, wujek synkowi kupił i jest bardzo zadowolony on i syn. na początku śmigał za nim z podczepioną rurką i tamten uczył się trzymać równowagę. A żeby nie łapał prędkości to ustawił sprzęgło tak, że się nie rozpędzał moto wcale praktycznie.
Kawa zx6r, 1998
-
Kaniuszy - Świeżak
hehe a kółka tak czy siak doczepic mozna
bo to i tak malutkie jest. kolega miał scigaczyka z silnikiem 100 ccm. niby duzo. jak zaparłes o sciane spoko laczka palił. ale rozpędzał sie jakos nie ze strzałem tylko raczej liniowo ;P i te 30-40 moze wyciskał. nie długi pomysł z tym sprzęgłem. ew z zębatkami mozna pokombinowac
a moto an tyle małe ze pewnie opanuje. no i jak napisałem przed chwila mysle że dało by sie tez kolka boczne doczepic 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
http://www.youtube.com/watch?v=sxg0BLSh ... re=channel
Na tym filmiku gościu jeździ od 2:35 na czymś pomiędzy motorkiem a rowerem. niestety nie wiem jak to się nazywa, ale już widziałem jak to działa i moc ma... Może na początek się raczej nie nadaje, ale jak mówisz na komunię, tylko to chyba nie jest dopuszczone do ruchu... zresztą sam zobacz... A ile kasy zamierzasz przeznaczyć?
Na tym filmiku gościu jeździ od 2:35 na czymś pomiędzy motorkiem a rowerem. niestety nie wiem jak to się nazywa, ale już widziałem jak to działa i moc ma... Może na początek się raczej nie nadaje, ale jak mówisz na komunię, tylko to chyba nie jest dopuszczone do ruchu... zresztą sam zobacz... A ile kasy zamierzasz przeznaczyć?
-
francuz321 - Świeżak
A nie lepiej jakiś wypasiony rower lub hulajnoge...?Niech poczucie równowagi ćwiczy i rozpędza się sam czując prędkość-do tego zawsze trochę ruchu na świeżym powietrzu...No i kupowanie takiemu maluchowi czegoś,o śmiga już nawet te 20 km/h wg mnie za dużo.Rodzic nie dogoni 

DO YOU KNOW,THAT BAD GIRLS GO TO HELL?!
-
Daga - Świeżak
Napisałeś, że nie interesują Ciebie pockety, a myślałeś nad pocketami 3-kołowymi ??
http://image.made-in-china.com/2f0j00PC ... L-G69-.jpg
Kiedyś na allegro coś takiego było, ale szybciej raczej na ebayu dostaniesz
http://image.made-in-china.com/2f0j00PC ... L-G69-.jpg
Kiedyś na allegro coś takiego było, ale szybciej raczej na ebayu dostaniesz

-
drek - Świeżak
Też nadal uważam, że pocket. Z doświadczenia.
To coś po regulacji może rozpędzać się do 5 km/h i jak dziecko nauczy się trzymać równowagę to będzie miało masę zabawy, a przewrócenie się przy takiej prędkości nie skutkuje niczym niebezpiecznym przy założonym kasku. Później jak nauczy się korzystać z hamulcow i rozważnie dodawać gazu to można powoli zwiększać prędkość maksymalną.
To coś po regulacji może rozpędzać się do 5 km/h i jak dziecko nauczy się trzymać równowagę to będzie miało masę zabawy, a przewrócenie się przy takiej prędkości nie skutkuje niczym niebezpiecznym przy założonym kasku. Później jak nauczy się korzystać z hamulcow i rozważnie dodawać gazu to można powoli zwiększać prędkość maksymalną.
Kawa zx6r, 1998
-
Kaniuszy - Świeżak
ja polecam yamahe r1, zrób blokade na manetce gazu, i wgraj lajtowne mapy zapłonowe. doczep kółka boczne i bedzie miało dziecko moto na laaaaaaata no i w przedszkolu wszystkje laski jego
a moze nawet jaka przedszkolanka by sie załapała na "kajta"

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
C-bool twój avatar idealnie pasuje do odpowiedzi
ja bym zaproponował f4i, wiadomo, od małego trza zamontować zabezpieczenia które zostały wyżej wymienione, następnie zacząłby się uczyć stuntu by mocniej zjednoczyć się z maszyną, a kilka gleb nauczy go szacunku do manetki

ja bym zaproponował f4i, wiadomo, od małego trza zamontować zabezpieczenia które zostały wyżej wymienione, następnie zacząłby się uczyć stuntu by mocniej zjednoczyć się z maszyną, a kilka gleb nauczy go szacunku do manetki

-
francuz321 - Świeżak
Wiedziałem, że postów o R1 i szacunku do manetki nie da się uniknąć
Tak jak wspominałem, pocket odpada na chwile obecną, to ma jeździć bez udziału ludzkich mięśni i tyle, więc i tak będzie wielka frajda dla małolata.
Zresztą jego rodzice widząc swojego pięciolatka na czymś co ma tylko 2 koła, jeździ na benzynę i hałasuje mieliby pewnie 1000 katastroficznych wizji na dzień dobry

Tak jak wspominałem, pocket odpada na chwile obecną, to ma jeździć bez udziału ludzkich mięśni i tyle, więc i tak będzie wielka frajda dla małolata.
Zresztą jego rodzice widząc swojego pięciolatka na czymś co ma tylko 2 koła, jeździ na benzynę i hałasuje mieliby pewnie 1000 katastroficznych wizji na dzień dobry

-
Vergon - VIP Ścigacz.pl
Vergon napisał(a):Zresztą jego rodzice widząc swojego pięciolatka na czymś co ma tylko 2 koła, jeździ na benzynę i hałasuje mieliby pewnie 1000 katastroficznych wizji na dzień dobry
Wejdz na profil nk jakiegos ziomka, ktory wrzuca zdjecia z napisem "zabija nas to co kochamy", wydrukuj kilka fotek z haslem typu "zycie jest po to aby jezdzic na moto" i podeslij w anonimowym liscie do rodzicow owego dziecka.
A tak przy okazji:
Moj sasiad zostal ojcem, podjechalismy na moto do niego pogadac. Gdy sie zbieralismy zaczlismy pchac moto aby nie odpalac pod domem i nie obudzic dzieciaka, sasiad na to:
"Pal tutaj machine i dawaj po garach, mlody musi sie juz do motocykli przyzwyczaic"

-
rossavu - Stały bywalec
nowa buła jest rozmiaru pocket-a
http://pictures.topspeed.com/IMG/jpg/20 ... annouw.jpg
http://pictures.topspeed.com/IMG/jpg/20 ... annouw.jpg
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
2 kola to moze byc klopotliwe. Moj ma teraz 7 lat to dwa lata temu dostal elektrycznego quada. Dobrej firmy pet perry czy cos takiego. Dwa silniki elektryczne, 12v dwa biegi wolny szybki i wsteczny. Niestety nowy ok 1000zl, moze przez firme. Motork 3-kolowe na 6v sobie odpusc. Moj na tym jezdzil jak mial 3 lata i glownie po domu bo to g... male jest. W zeszlym roku kupilem mu rower i nauczylem jezdzic na 2 kolach a na jesien znowu quada bo wyrosl ale mini atv spalinowa 110-tka czaina.
W twojej sytuacji wzbraniasz sie ale tylko pocket zda egzamin. Jest maly ale dla 5 latka? Powoli mozesz oswajac, jest tani, mozna zblokowac zeby wolno jechal. Pospolity w czesciach. A jesli nie umie jeszcze jezdzic na 2 kolach to kup mu rower i go naucz. To bedzie prawdziwa przysluga. Tylko rower tez drozszy od pocketa. Z tego co sie orientuje pocket 350 , rower 700, quad 1700.
W twojej sytuacji wzbraniasz sie ale tylko pocket zda egzamin. Jest maly ale dla 5 latka? Powoli mozesz oswajac, jest tani, mozna zblokowac zeby wolno jechal. Pospolity w czesciach. A jesli nie umie jeszcze jezdzic na 2 kolach to kup mu rower i go naucz. To bedzie prawdziwa przysluga. Tylko rower tez drozszy od pocketa. Z tego co sie orientuje pocket 350 , rower 700, quad 1700.
-
mirekm71 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2