Suzuki sv650 strzela w tłumik, momentami faluje
• Strona 1 z 1
Suzuki sv650 strzela w tłumik, momentami faluje
Witam wszystkich, mam problem z moim Suzuki SV650s z 2003r na gaźniku. Mianowicie gdy odpale moto tak jak zawsze dzieje sie to bez problemowo jednak po chwili gdy juz sie rozgrzeje ssanie wyłączone moto zaczyna strzelac w tumik mniej wiecej co 2-3 sec raz mocniej a raz słabiej przy tym czasami zaczyna delikatnie falowac na obrotach jednak to akurat sporadycznie i po chwili sie stabilizuje, gdy spowrotem podciągne ssanie strzelanie ustaje i podobnie gdy dodam gazu czego moze to by przyczyna ???? synchro gaźników, zbyt bogata mieszanka, a moze coś sie zastało po zimie ? może macie jakieś pomysły.
Dodam ze moto ma 21tys przebiegu po wymianie filtra powietrza oraz oleju ma wydech leovince.
Dodam ze moto ma 21tys przebiegu po wymianie filtra powietrza oraz oleju ma wydech leovince.
- damiannoo89
- Świeżak
regulacja i synchronizacja gaźników.
kiedy wymieniałeś filtr powietrza i wydech? jeździłeś na nich czy to zrobiło się po zmianie filtra? i czy jest to oryginalny filtr czy tuningowy?
kiedy wymieniałeś filtr powietrza i wydech? jeździłeś na nich czy to zrobiło się po zmianie filtra? i czy jest to oryginalny filtr czy tuningowy?
SPRZEDAM r1 rn04 8500zł
-
wasil1993p - Bywalec
Z tym ssaniem tez tak myślałem ze sie wszystko nie spala ale z drugiej strony gdyby tak było to powiedzmy 2-3 minuty i powinny sie te resztki wypalic a on strzela i strzela az go nie zgasze czekałem jakies 30 min i nie ustało, filtr jest orginalny nie jezdziłęm na nim ale w mniej wiecej w grudniu go wymieniłem i było wszystko ok a wydech mam juz jakiś rok i nie było najmniejszego problemu, rozumiem ze sprawdzenie luzu zaworowego wiąze sie z rozebraniem głowicy tak ???
- damiannoo89
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość