Zobacz wÄ…tek - gsx 750 W 93rpotrzebuje pomocy przy przeszczepie gaznikow
NAS Analytics TAG

gsx 750 W 93rpotrzebuje pomocy przy przeszczepie gaznikow

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

gsx 750 W 93rpotrzebuje pomocy przy przeszczepie gaznikow

Postprzez Bunio24 » 26/2/2011, 11:37

witam
jak w tytule widac potrzebuje malej pomocy przy przeszczepie gaznikow a mianowicie z jakiego motocykla dobrac gazniki, czy wogole ktos probowal w tym motorze tego dokonac, chodzi mi tylko o to czy gsx bedzie chcial chodzic lepiej na przeszczepionych gaznikach z innego motocykla o porownywalnej mocy jak na obecnych gaznikach"wywalone membrany" przynajmniej tak mi sie wydaje bo za ch,,,, nie moge ich doprowadzic do rownej pracy
Bunio24
Świeżak

Postprzez hugo2003 » 26/2/2011, 20:16

Rozumiem ze nie mozesz zrobic 100%synchro?? a zawory ustawione?
starsze moto gaznikowe trudno ustawic idealnie zalezy jakie wahania wchodza w gre??
Motorynka Pony

WSK 125 (1983r)

MZ ETZ 251

GSX 600F

ZX 9 R (moje oczko w głowie)
hugo2003
Mieszkaniec forum

Postprzez coumarx » 27/2/2011, 08:38

jak gaźniki są kompletne i nie uszkodzone to nie ma sensu kupować nowych. Porządny mechanik nie będzie miał z tym problemu :)
coumarx
Świeżak

Postprzez Bunio24 » 1/3/2011, 14:51

chlopaki uwierzcie mi z tych gaznikow to juz nic nie bedzie kopolki od membran sa powyginane jakims cudem a poprzedni wlasciciel "w usa" probowal wszystko uszczelniac silikonem, synchro jak byscie nie robili i tak sie nie da z poczatku myslalem ze synchro wystarczy ale pozniej sie okazalo ze srubki od dawkowania mieszanki sa powkrecane na max co dla mnie bylo oznaka ze burak sie nie znal i pokrecal je, z katalogu ustawilem 2*1/4 obrotu ale to nic nie dalo, wiec probowalem na swiecy color tune po ustawieniu " niby idealnie" silnikiem i tak szarpie w zakresie od 3 do 4 tys juz na 3 biegu nie ma mowy zeby na obroty wchodzil plynnie, wiec planuje zrobic przeszczep z hondy cbr 1000f bo moc podobna 137 km ale tam mam czujnik polozenia przepustnicy...i tu mam maly problem bo nie zabardzo wiem czy moge przelozyc gazniki bez podpinania tego czujnika jak myslicie??
Bunio24
Świeżak

Postprzez Przemo_rene » 1/3/2011, 16:04

a nie lepiej kupić używkę ale dokładnie od tego samemego modelu? TO, że podobnej mocy to nie znaczy, że bedzie podobnie działać. Inne dysze, profile iglic. Szukaj używki sprawnej - bedzie najprościej. Nawet od nowszego modelu lub starszego lekko ale byle by miał ten sam rozstaw gardzieli.

co do czujnika to pisałem przed chwilą w inny temacie co robi ale w tym wypadku nic by nie robił bo nie jest z tego układu. Ale to nie zmienia faktu, że bedzie to masa zabawy i dobieranie iglic...dysz, wykręceń śrub skałdu mieszanki, poziomu pływaków...

Może rozbierz całe gaźniki te co masz na ile tylko mozesz i od podstaw je składaj - od poziomu pływaków, przez pozycję iglic a po śruby składu. Synhro przed odpaleniem ustaw na szczelinomierz i dopiero po odpaleniu pod wakuometr.
Te membrany jeżeli nie są dziurawe to nawet pokrzywione nic im to nie szkodzi. Wazne by siedziały w rowkach pod pokrywkami.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
Przemo_rene
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Bunio24 » 1/3/2011, 16:42

myslalem o tym zeby kupic gazniki z tego samego modelu ale boje sie ze problem bedzie ten sam bo jak by nie bylo gazniki te nie beda nowe przy ktorych zreszta wielu juz na pewno kombinowalo :/
Bunio24
Świeżak

Postprzez Przemo_rene » 1/3/2011, 23:37

nie bój żaby tylko weź takie z górnej półki cenowej allegro i jak najczystrze z zewnątrz :) Bedzie szansa, że są w dobrym stanie. A co do ich ustawienia to czym sie martwisz? Przcierz i tak trzeba je całkowicie od nowa ustawić wiec nie widze z tym poblemu :) Tylko znajdz najpierw w ogóle jakiś bo na razie na allegro to tylko do roczników 96-00.... chociaż...jak śrdnice te same to ja bym zrobił tak:

Kupił takie nowsze, przęłożył dysze i iglice ze swojego i wtedy regulował jak trzeba :) No ale to troszkę zabawy. jak kto woli
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
Przemo_rene
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Bunio24 » 4/3/2011, 21:30

masz jakis konkretny model na mysli?? nowsze modele moga miec czujnik polozenia przepustnicy:/ w sumie to zaraz posciagam serwisowki i popatrze ale jak bys mial jakas propozycje to z checia poslucham
Bunio24
Świeżak

Postprzez toper-utl » 4/3/2011, 23:58

Sam czujnik polozenia przepustnicy w moto ktore fabrycznie go nie posiada nic nie zmieni, to tak jak bys sobie lambde w wydech wkrecił.
toper-utl
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê