gsx 750 W 93rpotrzebuje pomocy przy przeszczepie gaznikow
• Strona 1 z 1
gsx 750 W 93rpotrzebuje pomocy przy przeszczepie gaznikow
witam
jak w tytule widac potrzebuje malej pomocy przy przeszczepie gaznikow a mianowicie z jakiego motocykla dobrac gazniki, czy wogole ktos probowal w tym motorze tego dokonac, chodzi mi tylko o to czy gsx bedzie chcial chodzic lepiej na przeszczepionych gaznikach z innego motocykla o porownywalnej mocy jak na obecnych gaznikach"wywalone membrany" przynajmniej tak mi sie wydaje bo za ch,,,, nie moge ich doprowadzic do rownej pracy
jak w tytule widac potrzebuje malej pomocy przy przeszczepie gaznikow a mianowicie z jakiego motocykla dobrac gazniki, czy wogole ktos probowal w tym motorze tego dokonac, chodzi mi tylko o to czy gsx bedzie chcial chodzic lepiej na przeszczepionych gaznikach z innego motocykla o porownywalnej mocy jak na obecnych gaznikach"wywalone membrany" przynajmniej tak mi sie wydaje bo za ch,,,, nie moge ich doprowadzic do rownej pracy
- Bunio24
- Świeżak
Rozumiem ze nie mozesz zrobic 100%synchro?? a zawory ustawione?
starsze moto gaznikowe trudno ustawic idealnie zalezy jakie wahania wchodza w gre??
starsze moto gaznikowe trudno ustawic idealnie zalezy jakie wahania wchodza w gre??
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
chlopaki uwierzcie mi z tych gaznikow to juz nic nie bedzie kopolki od membran sa powyginane jakims cudem a poprzedni wlasciciel "w usa" probowal wszystko uszczelniac silikonem, synchro jak byscie nie robili i tak sie nie da z poczatku myslalem ze synchro wystarczy ale pozniej sie okazalo ze srubki od dawkowania mieszanki sa powkrecane na max co dla mnie bylo oznaka ze burak sie nie znal i pokrecal je, z katalogu ustawilem 2*1/4 obrotu ale to nic nie dalo, wiec probowalem na swiecy color tune po ustawieniu " niby idealnie" silnikiem i tak szarpie w zakresie od 3 do 4 tys juz na 3 biegu nie ma mowy zeby na obroty wchodzil plynnie, wiec planuje zrobic przeszczep z hondy cbr 1000f bo moc podobna 137 km ale tam mam czujnik polozenia przepustnicy...i tu mam maly problem bo nie zabardzo wiem czy moge przelozyc gazniki bez podpinania tego czujnika jak myslicie??
- Bunio24
- Świeżak
a nie lepiej kupić używkę ale dokładnie od tego samemego modelu? TO, że podobnej mocy to nie znaczy, że bedzie podobnie działać. Inne dysze, profile iglic. Szukaj używki sprawnej - bedzie najprościej. Nawet od nowszego modelu lub starszego lekko ale byle by miał ten sam rozstaw gardzieli.
co do czujnika to pisałem przed chwilą w inny temacie co robi ale w tym wypadku nic by nie robił bo nie jest z tego układu. Ale to nie zmienia faktu, że bedzie to masa zabawy i dobieranie iglic...dysz, wykręceń śrub skałdu mieszanki, poziomu pływaków...
Może rozbierz całe gaźniki te co masz na ile tylko mozesz i od podstaw je składaj - od poziomu pływaków, przez pozycję iglic a po śruby składu. Synhro przed odpaleniem ustaw na szczelinomierz i dopiero po odpaleniu pod wakuometr.
Te membrany jeżeli nie są dziurawe to nawet pokrzywione nic im to nie szkodzi. Wazne by siedziały w rowkach pod pokrywkami.
co do czujnika to pisałem przed chwilą w inny temacie co robi ale w tym wypadku nic by nie robił bo nie jest z tego układu. Ale to nie zmienia faktu, że bedzie to masa zabawy i dobieranie iglic...dysz, wykręceń śrub skałdu mieszanki, poziomu pływaków...
Może rozbierz całe gaźniki te co masz na ile tylko mozesz i od podstaw je składaj - od poziomu pływaków, przez pozycję iglic a po śruby składu. Synhro przed odpaleniem ustaw na szczelinomierz i dopiero po odpaleniu pod wakuometr.
Te membrany jeżeli nie są dziurawe to nawet pokrzywione nic im to nie szkodzi. Wazne by siedziały w rowkach pod pokrywkami.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
nie bój żaby tylko weź takie z górnej półki cenowej allegro i jak najczystrze z zewnątrz
Bedzie szansa, że są w dobrym stanie. A co do ich ustawienia to czym sie martwisz? Przcierz i tak trzeba je całkowicie od nowa ustawić wiec nie widze z tym poblemu
Tylko znajdz najpierw w ogóle jakiś bo na razie na allegro to tylko do roczników 96-00.... chociaż...jak śrdnice te same to ja bym zrobił tak:
Kupił takie nowsze, przęłożył dysze i iglice ze swojego i wtedy regulował jak trzeba
No ale to troszkÄ™ zabawy. jak kto woli

Kupił takie nowsze, przęłożył dysze i iglice ze swojego i wtedy regulował jak trzeba

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości