Koniec świata...
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Niech obetną podatki i akcyzę, a paliwo będzie za 3zł 

Sprzedam haykÄ™!! | http://olx.pl/oferta/suzuki-gsx1300r-ha ... ax9IN.html
-
zadzior - Stały bywalec
Dojdzie do tego, że będziemy używać ,,szybkiego tankowania" jak już kiedyś ktoś w innym temacie pisał
Podjechać na stacje gdzieś zdala od miejsca, gdzie dużo się jeździ, wlać pod korek i do domu 

Honda CB 500 ----> Honda NX 650
-
motoftw - Stały bywalec
Wkurza denne gadanie "specjalistów", że paliwo będzie po 6zł. Dziwnym trafem zapominają, że mimo olbrzymich podwyżek cen ropy płacilibyśmy mniej za paliwo niż płacimy z podatkami i akcyzami
Na podsumowanie - paliwo wcale nie jest aż tak drogie by był koniec świata. Cena wynika z państwowego złodziejstwa, na które naród daje zgodę.

-
zadzior - Stały bywalec
zadzior napisał(a):Wkurza denne gadanie "specjalistów", że paliwo będzie po 6zł. Dziwnym trafem zapominają, że mimo olbrzymich podwyżek cen ropy płacilibyśmy mniej za paliwo niż płacimy z podatkami i akcyzamiNa podsumowanie - paliwo wcale nie jest aż tak drogie by był koniec świata. Cena wynika z państwowego złodziejstwa, na które naród daje zgodę.
A masz jakies pomysly aby sie przeciwstawic?

-
rossavu - Stały bywalec
jeśli chodzi o szczegóły techniczne, to ministrowi finansów jest lepiej jak ropa drozeje, przypominam, że te podatki stanowią procent od ceny
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Sykopson napisał(a):ja wiem, zablokujmy dojazd do parlamentu![]()
eeeeee, albo autostradę żeby ceny spadły, cokolwiek
zablokujmy cokolwiek, żeby im szkodziło
Najlepiej wysyp zboże na drogę. Dogadaj się z Lepperem bo akurat planuje reaktywację Samoobrony. Jak nie masz zboża to może być gnój, wszak w kupie siła!
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Nowy rząd... już nie mogę patrzeć na tego tuska, tych polityków starszej daty. Ciągle chcą coś poprawiać, najczęściej co nie wymaga poprawy, lub robią coś co w ogóle nie jest potrzebne... Byle tylko wycyckać kasę od ludzi, obniżyć emeryturę starszym osobom, więcej zarabiać dla samych siebie... Po jakie licho jest tyle partii? Tyle kasy na to idzie, tylu polityków którzy zarabiają krocie, oszustwa, zatajenia... Ten ZUS, który jak dla mnie może nie istnieć, NFZ po niecałym roku ma mało kasy na leczenie, szpitale upadają, firmy je odkupują za grosze i robią prywatne... Tylko machlojstwo... Nie wiem dokładnie jak jest, to nie jest mój konik, napisałem tylko to co mi nie pasuje
-
francuz321 - Świeżak
rossavu napisał(a):zadzior napisał(a):Wkurza denne gadanie "specjalistów", że paliwo będzie po 6zł. Dziwnym trafem zapominają, że mimo olbrzymich podwyżek cen ropy płacilibyśmy mniej za paliwo niż płacimy z podatkami i akcyzamiNa podsumowanie - paliwo wcale nie jest aż tak drogie by był koniec świata. Cena wynika z państwowego złodziejstwa, na które naród daje zgodę.
A masz jakies pomysly aby sie przeciwstawic?
Powiem tak :ciężko powiedzieć. Jeśli uda się w PL zrobić coś przeciwko temu złodziejstwu, to całym sobą będę ZA. Dziś w "Ranczu" fajnie pokazano rozmowy radnych w gminie i na mniej więcej takim poziomie obradują i nad takimi "problemami" głownie fatygują się nasi panowie i władcy.
-
zadzior - Stały bywalec
A czy więźniowie mogą pracować? i dlaczego państwo tak chętnie sprowadza, dąży do sprowadzania trochę tańszych produktów z zagranicy jak jabłka, czy tam warzywa, zamiast kupić od polskich eee ludzi ze wsi, a nie że za tak małą cenę nie sprzedadzą i wszystko gnije. Mnie jeszcze wnerwia immunitet, jeżdżą po 200km/h i nikt im nic nie zrobi. We Francji muszą się stosować do prawa, są na równi z obywatelami...
-
francuz321 - Świeżak
francuz321 napisał(a):państwo tak chętnie sprowadza, dąży do sprowadzania trochę tańszych produktów z zagranicy jak jabłka, czy tam warzywa, zamiast kupić od polskich eee ludzi ze wsi,
Państwo niczego nie sprowadza, ten ustrój upadł ponad 20 lat temu, ale jak widać nie wszyscy zauważyli.
Podatki w cenie benzyny, no za coś trzeba utrzymać armie urzędników, wypłacać socjal, kupić nowe Alfa Romeo i motocykle po ponad 100 000 sztuka drogówce, o sprzęcie za kilkanaście k do zbierania podatku od prędkości nie wspominając.
Wieśniacy to chociaż zborze rozsypią na torach, albo gnojówkę, a tutaj nic chyba nie można odj**** bo i tak każdy tankuje jak musi zatankować.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
co do tych podatków za benzyne i mandaty. wiekszosc kasy za to idzie na remonty i budowe dróg. im wiecej płacimy my tym wiecej i szybciej dróg jest budowanych. akurat mam kumpla których starzy w tym siedzą. na pewno o chlebie i wodzie nie żyją... jak i reszta która sie tym zajmuje. ale ilosc kasy jaka idzie na ich luksusowe życie jest znikoma do ilosci kasy jaka idzie na rzeczywistą budowe dróg.
choć klimat mamy chyba najgorszy mozliwy i czasem efektu nie ma... no a tez i ceny są brane do ujednolicenia UE ;/

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio12323 napisał(a):co do tych podatków za benzyne i mandaty. wiekszosc kasy za to idzie na remonty i budowe dróg. im wiecej płacimy my tym wiecej i szybciej dróg jest budowanych. akurat mam kumpla których starzy w tym siedzą. na pewno o chlebie i wodzie nie żyją... jak i reszta która sie tym zajmuje. ale ilosc kasy jaka idzie na ich luksusowe życie jest znikoma do ilosci kasy jaka idzie na rzeczywistą budowe dróg.choć klimat mamy chyba najgorszy mozliwy i czasem efektu nie ma... no a tez i ceny są brane do ujednolicenia UE ;/
Tylko, ze za nasza wyplate kupimy 300 litrow paliwa, a na zachodzie juz 1500

-
rossavu - Stały bywalec
no to juz niestety inna kwestia ;/ ale z drugiej strony za granicą jest tyle polaków że praktycznie mamy zarobki podobne jak w reszcie UE xd <lol2> niestety to jest najgorsze w tym wszystkim że ceny niby sie dostosowują do UE ale zarobki nadal marne ;/ i niebawem bede musiał chyba sam benzyne pędzic ;D bo z cpnu nie bedzie sie opłacało.
a tak swoją droga. to jestem ciekaw czemu nie wprowadzą biobenzyny. juz widze że biodiesel jest na stacjach. testowałem i nie ma róznic prócz w cenie. z kolei benzyna nadal ta sama.... w Lbn ostatnio jakis profesorek wykombinował jak robic benzyne z alkoholu a alkohol jak wiadomo łatwo jest tanio wyprodukowac. z tego co pamietam wychodzi niecałe 2 zł na litr. gdyby polacy to szerzej opatentowali i robili taka benzyne to był by niezły biznes ;/ no i nawet po podatkach itp kosztowała by mniej niz 3/4 zwykłej benzyny....
a tak swoją droga. to jestem ciekaw czemu nie wprowadzą biobenzyny. juz widze że biodiesel jest na stacjach. testowałem i nie ma róznic prócz w cenie. z kolei benzyna nadal ta sama.... w Lbn ostatnio jakis profesorek wykombinował jak robic benzyne z alkoholu a alkohol jak wiadomo łatwo jest tanio wyprodukowac. z tego co pamietam wychodzi niecałe 2 zł na litr. gdyby polacy to szerzej opatentowali i robili taka benzyne to był by niezły biznes ;/ no i nawet po podatkach itp kosztowała by mniej niz 3/4 zwykłej benzyny....
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Invinciblee napisał(a):francuz321 napisał(a):państwo tak chętnie sprowadza, dąży do sprowadzania trochę tańszych produktów z zagranicy jak jabłka, czy tam warzywa, zamiast kupić od polskich eee ludzi ze wsi,
Państwo niczego nie sprowadza, ten ustrój upadł ponad 20 lat temu, ale jak widać nie wszyscy zauważyli.
Racja Invi. Dziwi mnie ta cała hipokryzja ciemnego ludu. Toż doskonale wiadomo wszem o wobec, że jak coś dobre to jest to niemieckie, holenderskie itp. Poza tym dlaczego bardziej opłaca się importować żywność z kraju gdzie ceny są dużo wyższe aniżeli wspierać rodzimy rynek, który tak kuleje pod naporem sąsiadów?
W Irlandii są spoty reklamowe nakłaniające ludzi do kupna krajowych produktów mlecznych oznaczonych logiem. Jeśli coś ma zwrócić uwagę kupującego i się sprzedać powinno na etykiecie zawierać słowo "irish" czyli irlandzkie. Już nie raz na polskich pomidorach widziałem lewe etykiety...
-
bryk77 - Stały bywalec
henio12323 napisał(a):co do tych podatków za benzyne i mandaty. wiekszosc kasy za to idzie na remonty i budowe dróg.
(...)
choć klimat mamy chyba najgorszy mozliwy i czasem efektu nie ma...
Jakoś Niemcy z tym samym klimatem dają radę. A kasa z akcyzy idzie w całości do budżetu, jak każdy inny podatek.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Przygotowania idą... zakupiłem dziś 10 kg cukru za 6,70 euro, czyli około 25 zł...
Czy motocykle mogą jeździć na alkoholu? Jakie są właściwości? kieruję się tym demotem że za niedługo trza będzie wpadać na imprezę z litrem benzyny...
Czy motocykle mogą jeździć na alkoholu? Jakie są właściwości? kieruję się tym demotem że za niedługo trza będzie wpadać na imprezę z litrem benzyny...
-
francuz321 - Świeżak
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości