peugeot looxor- resetujacy sie licznik po dostaniu sie wody
• Strona 1 z 1
peugeot looxor- resetujacy sie licznik po dostaniu sie wody
Problem dotyczy skutera peugeot looxor. Po dostaniu się wody do licznika, resetuje się godzina i licznik dzienny. Chciałbym dowiedzieć się co mogło się zepsuć, i co przydałoby się zrobić, by licznik znów działał jak należy.
z góry dziękuje za odpowiedź, Damian.
z góry dziękuje za odpowiedź, Damian.
- maolee
- Świeżak
wykrec licznik i dobrze wysusz. jezeli układ został zalany i uszkodzony to bedziesz musiał kupic nowy. mi w piaggio tez od wilgoci wariował. ale wystarczyło że było sucho to działał poprawne. ale jak było wilgotno to potrafiły zanikac pixele i godzina sie przestawiała.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
wiec wymiana. ew daj elektrykowi od takich drobnych rzeczy to sie chyba elektrotechnik nazywa a moze elektronik ? xd niewazne, poszukaj w miescie kogos kto zajmuje sie naprawa sprzętu elektronicznego to moze cos poradzi. ale na wiele nie licz
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Boś dupy człowieku dał:D
Nie warto, lepiej kupić używke, bo elektronik (tak to heniu się nazywa
) zgarnie więcej niż kosztuje sprawny.
A na przyszłość najlepiej od razu jak się takie rzeczy dzieją to rozkręcić o wrzucić do alkoholu (no własnie nie pamiętam jak to się nazywało, ale dostaniesz w każdym sklepie elektronicznym, to jest do czyszczenia płyt głównych) dość tanie bo cena praktycznie denaturatu a bardzo czysty alkohol, poczekaj aż wyschnie i będzie ok, ale teraz to za późno na cuda:D
Nie warto, lepiej kupić używke, bo elektronik (tak to heniu się nazywa

A na przyszłość najlepiej od razu jak się takie rzeczy dzieją to rozkręcić o wrzucić do alkoholu (no własnie nie pamiętam jak to się nazywało, ale dostaniesz w każdym sklepie elektronicznym, to jest do czyszczenia płyt głównych) dość tanie bo cena praktycznie denaturatu a bardzo czysty alkohol, poczekaj aż wyschnie i będzie ok, ale teraz to za późno na cuda:D
- magik2208
- Bywalec
róznie bywa. ja mam elektronika i za grosze robi rózne rzeczy. tez mu licznik dawałek własnie z tym samym problemem to akurat u mnie to był na tyle mały układ że sie nic nie dało zrobic ( bo nie miałem na płytce zegarka tylko tak jakby oddzielny moduł to był ) no i wymienił baterie i własnie wymył troche pomogło ale dalej pixele w wilgoci wariowały
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Miałem kiedyś podobny problem z cyfrowym/elektronicznym licznikiem, żeby dostać się do czegokolwiek, trzeba było wy-lutować te 2 wyświetlacze z płytki, wyglądało to tak, że do każdego szło około 30 blisko siebie ułożonych ścieżek, i weź to człowieku wy-lutuj :/ na szczęście ma się te znajomości i udało się to naprawić.
Nie oddawaj do słabego serwisu, bo jest duże prawdopodobieństwo, że go uszkodzą i już tylko na śmietnik będzie się nadawał, ale po co ja to pisze skoro tak jak już ktoś napisał naprawa nie opłacalna, u mnie w mieście 100zł i więcej.
Nie oddawaj do słabego serwisu, bo jest duże prawdopodobieństwo, że go uszkodzą i już tylko na śmietnik będzie się nadawał, ale po co ja to pisze skoro tak jak już ktoś napisał naprawa nie opłacalna, u mnie w mieście 100zł i więcej.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 31 gości