Problem ze tuningowanym sprzęgłem do mini pocketa POMOCY :c
• Strona 1 z 1
Problem ze tuningowanym sprzęgłem do mini pocketa POMOCY :c
Witam niedawno zakupiłem tuningowane sprzęgło do pocketa na allegro. I mam taki problem, otóż gdy pszyjrzałem sie w niego to zauważyłem że nie ma ''dołku'' na klin, więc odrazu pomyślałem że będą problemy. Gdy założyłem i chciałem już ruszyć na jazde próbną to ruszył lecz bardzo ciężko i na wysokich obrotach. I mam takie pytania. Jak można zapobiec pszemieszczaniu sie sprzęgła na wale
(przypominam że nie ma wgłębienia na klin) . Oraz jak wyregulować prawidłowo te sprzęgło
. Bardzo prosze o pomoc 

- Załączniki
-
- Tuningowane sprzęgło
- 1452066813.jpeg (30.13 KiB) PrzeglÄ…dane 2953 razy
- kosa1241
- Świeżak
Rozumiem ze nie ma rowku na tym sprzegle a na wale jest???
Jesli jest tak jak mysle to pozostaje tylko naciac rowek na klin i heja co do regulacji sprzegla to nie regulujesz bo to sprzeglo wlasnie dziala tylko na wyzszych obrotach (sprzeglo odsrodkowe).
Jesli jest tak jak mysle to pozostaje tylko naciac rowek na klin i heja co do regulacji sprzegla to nie regulujesz bo to sprzeglo wlasnie dziala tylko na wyzszych obrotach (sprzeglo odsrodkowe).
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
to byc moze jakas wada fabryczna albo inna wersja bo widac jakies 2 dziurki pewnie do przykręcenia. a ogólnie średnica wewnetrzna jest taka sama jak w starym sprzęgiełku ? jezeli tak to jak kolega wyżej napisał natnij czyms rowek na klina i bd ok
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości