Czy zmieniać olej do mieszanki po zimie? [Honda Nsr 125]
• Strona 1 z 1
Czy zmieniać olej do mieszanki po zimie? [Honda Nsr 125]
Witam!.Jestem posiadaczem nsr'ki i mam pytanie.Mój motocykl stoi całą zimę w garażu, w którym nie ma ogrzewania(temperatura taka sama jak na zewnątrz-czasami nawet -25): czy musze zmieniać olej do mieszanki gdy stoi przez calą zimę w takich warunkach ?(mam jeszcze pół zbiorniczka), czy mógł on stracić swoje właściwości? jak wpłynie to na silnik? dziękuję za odpowiedzi 

- arteknsr
- Świeżak
hmm ja po zimie nie zauwazyłem żeby sie z moim cos stało ;D ja jeździłem dalej na nim a lałem ten za dyszke z orlenu. zobacz czy sie kluski nie porobiły w nim, jak wyglada ładnie to ja bym jeździł 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
no mój aż w takiej nie stał. ale tez nie miał +20stu ;P
hehe teraz to ty juz na pewno zadnego paliwa w gaźniku nie masz
wyparowało zapewne. stac moze i nie może. w małych motocyklach jak sa małe dysze to osad z benzyny nieco zmniejsza srednice i czasami troche po odpaleniu wszystko wraca do pierwotnego stanu. a czasami osad sie spory robi i wypadało by dobrze wyczyscic gaxnik najlepiej w ultradzwiękach 
hehe teraz to ty juz na pewno zadnego paliwa w gaźniku nie masz

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ten osad jak sama nazwa wskazuje jest osadzony na sciankach gaźnika to mikrometrowe warstwy są. zobacz jak moto pracuje jak odczujesz jakis spadek mocy czy cos to warto by przeczyscic. a jak wszystko chodzi jak powinno to nic nie rób
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ok wielkie dzieki , mam jeszcze jedno , ostatnie pytanie: moj motocykl nie ma stopek centralnych i stoi caly czas na dwoch oponach na stopce bocznej, czy opony mogÄ… sie jakos odksztalcic? czy cos moze sie z nimi stac?
- arteknsr
- Świeżak
i nic i cos. zalezy jakie oponki itp. jak były juz stare to mogły sie odkształcic. ale to raczej czuc i widział bedziesz. pozatym jezeli było zimno i wilgotno jest mozliwosc że np silnik w srodku lekko zardzewiał jak nie był zabezpieczony. wypadało by wymienic olej w skrzyni. pozatym wszystko jest ok. a i mam nadzieje że miałes dobry płyn zalany w chłodnicy ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Bylo nabic troche wieksze cisnienie w opony, to by napewno zmiejszylo podatnosc na odksztalcenia, zreszta tak powinno sie robic na zime z kazdym moto stojacym na gumach.
600 k6
-
ZieLony_69 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości