Power Commander od HAYABUSY do TL1000R ??
• Strona 1 z 1
Power Commander od HAYABUSY do TL1000R ??
Jak zawsze ja to mam dziwne problemy....
tak sie zastanawiam...na allegro nie ma używanych PCIII do mojego moto ale sa do innych sprzętów i to nawet 3 razy tańsze niż nowe...
PYTANIE:
Mam już kostki do podłaczenia PCIII do ECU od mojego starego PCI (tzn. moge odciąć je i wtedy bedę już miał dawce...) i teraz tylko pytanie czy uda mi się polutowac tak końcówki z tymi od nowego PCIII by to działało z ECU?
Pinlayout ECU denso np z Kawy ZX12R jest w necie i do Mojej TL1000R pinlayout ECU tez jest - one mają prawie identyczne kompy i chyba łatwo byłoby przełożyć tak przewody by wpasować PCIII z ZX12R do kostek TL1000R znając schematy obu ECU. Czy się mylę?
Zasada jest prosta - tak na prawdę to przecież urządzenia Power Commander do kazdego motocykla sa takie same i tylko sie końcówkami różnią... robił to ktoś? Ma ktoś pomysł?
tak sie zastanawiam...na allegro nie ma używanych PCIII do mojego moto ale sa do innych sprzętów i to nawet 3 razy tańsze niż nowe...
PYTANIE:
Mam już kostki do podłaczenia PCIII do ECU od mojego starego PCI (tzn. moge odciąć je i wtedy bedę już miał dawce...) i teraz tylko pytanie czy uda mi się polutowac tak końcówki z tymi od nowego PCIII by to działało z ECU?
Pinlayout ECU denso np z Kawy ZX12R jest w necie i do Mojej TL1000R pinlayout ECU tez jest - one mają prawie identyczne kompy i chyba łatwo byłoby przełożyć tak przewody by wpasować PCIII z ZX12R do kostek TL1000R znając schematy obu ECU. Czy się mylę?
Zasada jest prosta - tak na prawdę to przecież urządzenia Power Commander do kazdego motocykla sa takie same i tylko sie końcówkami różnią... robił to ktoś? Ma ktoś pomysł?
Ostatnio edytowano 20/2/2011, 17:19 przez Przemo_rene, łącznie edytowano 1 raz
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
takie same to one nie sÄ…
rożnią się programem ty masz silnik V2 a zx12r to rzędowa czwórka kompletnie co innego
- marco79
- Świeżak
Re: takie same to one nie sÄ…
marco79 napisał(a):rożnią się programem ty masz silnik V2 a zx12r to rzędowa czwórka kompletnie co innego
To że się różnią mapami wgranymi to chyba oczywiste. Tak samo jak rodzaje silników. Chodzi o samo urzadzenie Power Comannder bo wątpie, że zrobili każde inne pod moto...raczej jedynie kostki, okablowanie i mapy...
Mnie interesuje czy np jeżeli potwierdzonym jest, że PCIII z hayabusy99-00 r. ma identyczne kostki jak PCIII do TLR to czy jedynie różnią się mapami czy jeszcze czymś?
Oba schmaty pinów kostek są w necie wiec ewentualne przepięcie kilku kabelków to nie problem. Chodzi mi o to czy różnią się w takim wypadku jedynie mapami czy czymś czego nie można obejść?
Proszę o odpowiedź ludzi którzy wgrywali mapy do różnych Power comannaderów.
Rozchodzi sie o to, że od hayabusy mogę dotać PCIII za 400zł a do
TLR tylko nowe za ponad 1000zł... wiec różnica w kasie znaczaca.
ps. same ECU hayabusy czy zx12r czy tl1000r sÄ… bardzo podobne co grupy hackujÄ…ce je potwierdzajÄ…. Ten sam typ, te same kostki, ten sam producent...pytanie jak POwercommandery
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 6 gości