Malaguti XSM Kupic ?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Malaguti XSM Kupic ?
Mam pytanie czy opłaca się kupić ten sprzęt:
http://allegro.pl/malaguti-xsm-50-nie-n ... 80310.html
Na allegro nie pisze, ale ten motorek ma 20tys przebiegu.
Dlatego siÄ™ wacham z kupnem.
Ile takie motorki z tymi silnikami wytrzmują mniej więcej ?
http://allegro.pl/malaguti-xsm-50-nie-n ... 80310.html
Na allegro nie pisze, ale ten motorek ma 20tys przebiegu.
Dlatego siÄ™ wacham z kupnem.

Ile takie motorki z tymi silnikami wytrzmują mniej więcej ?
- Durandell
- Świeżak
No 20k o remontach nic nie wspomnial. Jak sie znasz to bys musial na start wlozyc ok 400-600 w silnik. lozyska, dobry tlok ( nie oszczedzaj na nim) i komplet uszczelek, tarcze sprzeglowe.
Musisz sie zapytac goscia co kiedy wymieniane, bo zaraz moga dojsc lozyska w glowce, w kolach, tarcze, klocki itp. Jak wszystko do kupy wziac to istna skarbonka sie robi.
Takze pytaj co kiedy wymieniane.
Musisz sie zapytac goscia co kiedy wymieniane, bo zaraz moga dojsc lozyska w glowce, w kolach, tarcze, klocki itp. Jak wszystko do kupy wziac to istna skarbonka sie robi.
Takze pytaj co kiedy wymieniane.
- magik2208
- Bywalec
oczywiscie tak jezeli wszystkie te czesci wymagaja remonty. tłok w tych silnikach wytrzymuje własnie po około 20 tys km. wiec jak nic nie ruszane to niebawem musiał bys wymienic tłoczek. i tylko tłoczek bo korba jeszcze wytrzyma spoko drugie tyle ;P sprzegło tez wymienisz jak bedzie pracowało niepoprawnie dopiero.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Siema, powiem wam tak ;
Ten moto był uzywany przez mojego kumpla! niedawno włozył tam levince v6 i sportowe sprzegło. Owszem ma 20k przebiegu lecz kompresja wynosi ponad 11. Silnik w idealnym stanie przy takim uzytkowaniu powinien krecic jeszcze jedno 20k. ogólnie motor warto kupic bo Jest Kozak i 100 poleci. Pozdro Filipek
Ten moto był uzywany przez mojego kumpla! niedawno włozył tam levince v6 i sportowe sprzegło. Owszem ma 20k przebiegu lecz kompresja wynosi ponad 11. Silnik w idealnym stanie przy takim uzytkowaniu powinien krecic jeszcze jedno 20k. ogólnie motor warto kupic bo Jest Kozak i 100 poleci. Pozdro Filipek
- filipmen
- Świeżak
oczywiscie najwazniejsze żeby barierę 100 km h przekraczało
co do silnika wsadzenie wydechu zmniejszy zywotnosc tłoka
i wątpie żeby drugie 20k nabiło. i wątpie że ma kompresje 11 skoro z tego co pamietam seryjnie ma 9-10 barów....

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
filipmen napisał(a):Siema, powiem wam tak ;
Kolega zawsze pomoże sprzedać motor ^^
Wątpie żeby poleciał drugie 20k, bez żadnych wymian części.
I jak niedawno włożył nowy wydech to dlaczego chce go sprzedać

- Durandell
- Świeżak
Znam go tyle co z forum...
Sprzedaje bo ma 16 lat i kupuje Honde nsr.
Nie polecał bym ci go jakbym niewiedzial ze jest ok!
Wydaje mi sie ze ta malaga warta ceny...
za rok mozesz sobie wymienic wał tlok itp ale nie musisz ...
Polecam Filipek
Sprzedaje bo ma 16 lat i kupuje Honde nsr.
Nie polecał bym ci go jakbym niewiedzial ze jest ok!
Wydaje mi sie ze ta malaga warta ceny...
za rok mozesz sobie wymienic wał tlok itp ale nie musisz ...
Polecam Filipek
- filipmen
- Świeżak
henio12323 napisał(a):oczywiscie najwazniejsze żeby barierę 100 km h przekraczałoco do silnika wsadzenie wydechu zmniejszy zywotnosc tłoka
i wątpie żeby drugie 20k nabiło. i wątpie że ma kompresje 11 skoro z tego co pamietam seryjnie ma 9-10 barów....
Sory rąbło mi sie 10 bar.
- filipmen
- Świeżak
moja senda ma ponad 24k przebiegu(kupiłem jak miała 22k) a śmiga aż miło ,kompresje trzyma dalej mimo seryjnego cylindra i tłoka.
Pisząc ,że jest w stanie wymienić na 125 na pewno nie żałował silnika więc możesz liczyć się z drobnymi kosztami (magik wspomniał). Najlepiej zabierz kogoś obeznanego ,by nie działać pod wpływem impulsu lecz pod wpływem ogarniętego motorajdera
Pisząc ,że jest w stanie wymienić na 125 na pewno nie żałował silnika więc możesz liczyć się z drobnymi kosztami (magik wspomniał). Najlepiej zabierz kogoś obeznanego ,by nie działać pod wpływem impulsu lecz pod wpływem ogarniętego motorajdera

-
sqbany - Świeżak
Ze zdjęć to my Ci tu nic nie doradzimy;d O przebiegu można powiedzieć… w sumie nic, bo motor z przebiegiem 5k km może być bardziej skatowany niż jakiÅ› z 20k km. Zależy od stylu jazdy. Co do wymiany części z tym co ktoÅ› wyżej pisaÅ‚, że klocki, tarcze i wgl to tego ze zdjęć również nie zobaczysz. KoleÅ› w ogÅ‚oszeniu pisze, że wymienione klocki i pÅ‚yny, skoro nic wiÄ™cej nie wymieniaÅ‚ oznacza ze moto Å›miga;) WyglÄ…d moim zdaniem jest ok., widać ze zadbany a nie jak niektóre szroty na allegro stojÄ…. Jak masz blisko to jedź i go obczaj. Zobacz jak odpala, jak chodzi i wgl. Przebieg moto wcale go nie skreÅ›la;) Takie jest moje zdanie.
- Jankojaneczek
- Świeżak
Jankojaneczek napisaÅ‚(a):Ze zdjęć to my Ci tu nic nie doradzimy;d O przebiegu można powiedzieć… w sumie nic, bo motor z przebiegiem 5k km może być bardziej skatowany niż jakiÅ› z 20k km. Zależy od stylu jazdy. Co do wymiany części z tym co ktoÅ› wyżej pisaÅ‚, że klocki, tarcze i wgl to tego ze zdjęć również nie zobaczysz. KoleÅ› w ogÅ‚oszeniu pisze, że wymienione klocki i pÅ‚yny, skoro nic wiÄ™cej nie wymieniaÅ‚ oznacza ze moto Å›miga;) WyglÄ…d moim zdaniem jest ok., widać ze zadbany a nie jak niektóre szroty na allegro stojÄ…. Jak masz blisko to jedź i go obczaj. Zobacz jak odpala, jak chodzi i wgl. Przebieg moto wcale go nie skreÅ›la;) Takie jest moje zdanie.
Dobrze gość gada! ;d jedź i go sprawdź !
- filipmen
- Świeżak
moze i skatowane ale póki sam nie ocenisz nie bedziesz wiedział. wiesz z tego co zauwazyłem jest sporo ludzi którzy szukaja motocykla za połowe ceny w stanie lepszym niz fabryczny
czepiaja sie kazdej śrubki... ale pomyslec logicznie co z tego że jakiejs śrubki nie ma, czy łancuch do wymiany. koszta nie sa masakryczne a i zawsze potem masz pewnosc że częsc jest nowa i dłuzej posłuzy.... no chyba ze moto jest w tak tragicznym stanie że wkład w niego bedzie wiekszy niz kwota zakupu. ale po fotkach widac że nie jest jakis nadwyraz zużyty. jak moto jeździ, wszystko ma sprawne, nie ma wiekszych luzów nigdzie to warto sie zastanowić w koncu to nie nówka 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Bede musial pojechac z kims kto dobrze sie zna na tym sprzecie i mi powie czy silnik nie jest spisany na straty...
Bo nie mam zamiaru kupic przez przypadek szajsu, gowno tez mozna ladnie zapakowac
Bo nie mam zamiaru kupic przez przypadek szajsu, gowno tez mozna ladnie zapakowac

Ostatnio edytowano 18/2/2011, 11:24 przez Durandell, łącznie edytowano 1 raz
- Durandell
- Świeżak
raczej przy silniku duzo nie bedzie., bo to w miare świeża minarelka ;P wiec szybko wiekszych remontów nie bedzie wymagała
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
no to jak juz napisałem
nawet ostra jazda minarelka nie skonczyła by sie wymiana połowy silnika ;P to baaardzo wytrzymała jednostka. zauważ że jest produkowana od kilkunastu lat bez wiekszych modyfikacji. a to oznacza ze jest bardzo dobrze wykonana od początku. ja miałem moto z 96 roku katowałem go po torze i jeździła perfekcyjnie. nigdy mnie nie zawiodła mimo tylu lat i codziennego wypadu i ostrego katowania po torze i lasach. biegi wbijałem bez sprzegła, bo skrzynia niexle to znosi. kreciłem ile fabryka dała i pół sezonu na prawde dawała rade ;D wiec tu jak masz ledwo dotartą
P to raczej nie bedzie wymagała jakiś wiekszych ingerencji. jak juz to wlasnie kiedys tam tłoczek i mozna śmigac dalej 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 58 gości