Gdzie tabliczka znamionowa w Kawasaki EX500D(GPZ500S)???
• Strona 1 z 1
Gdzie tabliczka znamionowa w Kawasaki EX500D(GPZ500S)???
Witam. Niedawno kupiłem Kawasaki GPZ 500 z 1998roku sprowadzony z Anglii. Zawiozłem moto na przegląd a diagnosta nie mógł znaleźć tabliczki znamionowej. Nawet nie ma nigdzie śladu jej obecności. Wie ktoś gdzie ona w znajduje się w tym motocyklu? A może nie ma jej wcale???
- sibert-rally
- Świeżak
Z tego co znalazłem w necie to w GPZ 500 nie ma tabliczki znamionowej. W innych moto niby też nie ma. Miałem GPZ ale nie sprawdzałem nigdy czy jest tabliczka. Na przeglądzie nie miałem problemów. Na główce ramy masz numery nabite.
SUZUKI RF 900 96'
-
marynarz1 - Świeżak
No właśnie na główce mam tylko vin nabity.Pościągałem bak i nigdzie nie widać. Chyba faktycznie nie ma...
- sibert-rally
- Świeżak
To zalezy gdzie bylo moto wypuszczone...generalnie w normalnym kraju wystarczy VIN na ramie tak jak w mojej poprzedniej gpz ale...że w Polsce żyjemy to musisz ładnie na stacjii diagnostycznej poprosic o nabicie tabliczki, wczesniej oczywiscie uzyskując odpowiedni kwit w wydziale komunikacjii
Bez tabliczki nie przejdzie przeglÄ…du
Thats all:)

Bez tabliczki nie przejdzie przeglÄ…du
Thats all:)

-
front247 - Świeżak
senekkorzenna napisał(a):Numer VIN wybity na ramie jest równoznaczny z danymi motocykla i żadnych dodatkowych tabliczek nie potrzeba.
Potwierdzam, sprawdzalem w swoim moto i mam tylko nr VIN - bez problemu przeszedl przeglad.
-
rossavu - Stały bywalec
noo nieee
Osobiscie dostałem nakaz nabicia tabliczki znamionowej na mojej GPZ 500 przywiezionej z NL...najpierw panowie na przegladzie zaznaczyli ze nie przejdzie ,potem dostalem decyzje z Wydziału Komunikacjii o nabiciu tabliczki na tejze stacjii diagnostycznej. Przy mnie miły pan wybijał numerki na blaszce po czym ją ładnie przynitował do ramy.Watpie zeby przepisy byly niespójne.
Zielona Góra Wydzial Komunikacjji ul. Sienkiewicza 8a.
Tez sie wkurzyłem bo musiałem biegac 2 razy tam i z powrotem ,ale jak to sie wyraził szefo ze stacjii diagnostycznej...,,Nie da rady inaczej,,
Mam jeszcze te decyzje,takze to jest fakt.
pozdrawiam

Osobiscie dostałem nakaz nabicia tabliczki znamionowej na mojej GPZ 500 przywiezionej z NL...najpierw panowie na przegladzie zaznaczyli ze nie przejdzie ,potem dostalem decyzje z Wydziału Komunikacjii o nabiciu tabliczki na tejze stacjii diagnostycznej. Przy mnie miły pan wybijał numerki na blaszce po czym ją ładnie przynitował do ramy.Watpie zeby przepisy byly niespójne.
Zielona Góra Wydzial Komunikacjji ul. Sienkiewicza 8a.
Tez sie wkurzyłem bo musiałem biegac 2 razy tam i z powrotem ,ale jak to sie wyraził szefo ze stacjii diagnostycznej...,,Nie da rady inaczej,,
Mam jeszcze te decyzje,takze to jest fakt.
pozdrawiam
-
front247 - Świeżak
u mnie w wydziale komunikacji pani powiedziała że tabliczka musi być. Muszę więc zrobić tabliczkę...
Co prawda prawo o ruchu drogowym nic nie mówi o tabliczce ale jest jeszcze taki twór jak rozporządzenie ministra infrastruktury w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia. I tam jest określone że pojazd ma mieć tabliczkę,co powinna zawierać itd.
Także wszyscy którym udało się zarejestrować bez tabliczki mają fart.
Ja takiego farta nie miałem....
Co prawda prawo o ruchu drogowym nic nie mówi o tabliczce ale jest jeszcze taki twór jak rozporządzenie ministra infrastruktury w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia. I tam jest określone że pojazd ma mieć tabliczkę,co powinna zawierać itd.
Także wszyscy którym udało się zarejestrować bez tabliczki mają fart.
Ja takiego farta nie miałem....
- sibert-rally
- Świeżak
no ja tez nie mam bo zostala wypierdzielona zbedne kg XD
Może zamiast spamować byś napisał coś sensownego?
Teraz tylko ostrzegam a następny raz udekoruje Cie wornem
senekkorzenna
Może zamiast spamować byś napisał coś sensownego?
Teraz tylko ostrzegam a następny raz udekoruje Cie wornem
senekkorzenna
-
DostojnyKocur! - Świeżak
No i nowa tabliczka założona... Dla informacji napiszę tylko ze kosztuje to 20 zł opłaty skarbowej w wydziale komunikacji i 36zł zrobienie tabliczki zastępczej na okręgowej stacji diagnostycznej. Co ciekawe dane które zawiera tabliczka zastępcza nie są do niczego przydatne.
Jest tam tylko marka, model, nr ramy/nadwozia i identyfikator diagnosty. Więc po co to???Po za wyciągnięciem kasy oczywiście...
Jest tam tylko marka, model, nr ramy/nadwozia i identyfikator diagnosty. Więc po co to???Po za wyciągnięciem kasy oczywiście...
- sibert-rally
- Świeżak
senekkorzenna napisał(a):front247 a pokazałeś w stacji kontroli gdzie masz nr.?
Co dziennie z naszego serwisu wychodzÄ… skutery i motocykle i nikt nie montuje jakiÅ› tabliczek.
Zobacz że era tabliczek skończyła się też w samochodach i numery masz wybite na karoserii pojazdu.
Sam go diagnosta znalazł ,on jest wybity na widelcu po kierą..ale too nic nie zmienia...oni powiedzieli ze to nie wystarczy i ze musi byc tabliczka....co ciekawe obok stała honda shadow...wlasnosc jednego z diagnostów...podszedł ze mną i mi pokazał..rzeczywiscie na hondzie piekna oryginalna tabliczka na widelcu

wie c cos jest na rzeczy...przepisy przepisy

-
front247 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość