Motor bez prawa rrejestracji...
• Strona 1 z 1
Motor bez prawa rrejestracji...
Wiatm mam takie pytanie. Załużmy ze kupilem motor bez prawa rej po wypadku, doprowadzilem go do stanu uzywalnosci ale jest on bez prawa rej. Co zrobić aby go zarejstrowac? Zaluzmy ze kupuje dokumenty z ramą i przezycam caly osprzet. Mogę isć normalnie przejestrować moto, czy musze jeszcze na coś zwrocic uwage? Albo opcja druga mam papiery z ubespieczeniem itd od innej ramy ale nie zgadzają sie nr. Przebijam numery, czy coś powinieniem jeszcze zrobić? Czy łatwo zaóważyc ze nr nie są orginalne, jakie problemy mogą z tego wyniknąc gdy zostanę "zdemaskowany" hehe. Proszę o wypowiedż kogoś kto sie zna na rzeczy, i nie zbeszta mnie że to wbrew prawu itd, bo wszytskie pytania są zadane "przykladowo"? 

- fred123411
- Świeżak
niech ktos przeniesie do odpowiedniego działu.
co do kupna ramy z papierami to oczywiscie kupujesz rame masz wszystkie papiery i np nie ma silnika. wrzucasz swój silnik i co tam tylko chcesz i jeździsz zarejestrowanym moto. nie głupia opcja bo mozna kupic tanio moto w super stanie bez papierów i jeszcze taniej trupa z papierami
czasem wychodzi na plus. co do rejestracji samego motocykla to nie jestem pewien jak ale jak motocykl jest seryjnie produkowany to mozna jakos zdobyc akt homologacji a potem sie rejestruje tak jak nowy motocykl
co do kupna ramy z papierami to oczywiscie kupujesz rame masz wszystkie papiery i np nie ma silnika. wrzucasz swój silnik i co tam tylko chcesz i jeździsz zarejestrowanym moto. nie głupia opcja bo mozna kupic tanio moto w super stanie bez papierów i jeszcze taniej trupa z papierami

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
No wlasnie upatrzylem fajnego hornecika z 2004 z krzywym widelcem po dzwonie w auto, bez prawa rej.
Na dodatek cena jaka dalo mi sie ugadać to 2300 wiec ciekawie. Co wiecej moto ma uszkodzony tylko przud rama ok + lekkie otarcia. Moto wyglada naprawde ladnie. Co do przebiegu nie wiadomo ale nie wydaje mi sie ze jest duży ponieważ motor jest ladnie utrzymany, niewytarte tarcze, a kolektor sie swieci. Tylko zastanawiam sie jak to jest jak brak u mu prawa rej. Posiada papier potwierdzający że jest legalny. Ciekawi mnie ile mogloby kosztować zarejestrowanie bez papierow, oraz jak wyglada sprawa z przebijaniem nr.
Na dodatek cena jaka dalo mi sie ugadać to 2300 wiec ciekawie. Co wiecej moto ma uszkodzony tylko przud rama ok + lekkie otarcia. Moto wyglada naprawde ladnie. Co do przebiegu nie wiadomo ale nie wydaje mi sie ze jest duży ponieważ motor jest ladnie utrzymany, niewytarte tarcze, a kolektor sie swieci. Tylko zastanawiam sie jak to jest jak brak u mu prawa rej. Posiada papier potwierdzający że jest legalny. Ciekawi mnie ile mogloby kosztować zarejestrowanie bez papierow, oraz jak wyglada sprawa z przebijaniem nr.
- fred123411
- Świeżak
- fred123411
- Świeżak
Tylko ciekawe jak bedziecz chcial dalej odsprzedać moto z przebitymi numerami. Sprawdza sie to zawsze przy kupnie i kazdy sie kapnie, a jak sie kapnie to juz sam sobie wyobraź tego final.
-
ZieLony_69 - Świeżak
- fred123411
- Świeżak
Po pierwsze ortografia... a po drugie...
Moderatorzy powinni zamknąć ten temat i temu podobne.
Może następny inteligent zapyta: "Kupiłem kradziony (albo sam ukradłem) - pomóżcie mi przebić numery a najlepiej gdy ten komu ostatnio skradziono moto odsprzeda mi z niego dokumenty a potem wycofa zgłoszenie z Policji."
Masz ochotę to sobie kombinuj, ale na własną odpowiedzialność za swoją głupotę. Chcesz wiedzieć jakie będą skutki? Zrób co zamierzasz i poproś kogoś żeby to zgłosił - zobaczymy co będziesz potem doradzał innym "kolegom"... jak już wyjdziesz.
Moderatorzy powinni zamknąć ten temat i temu podobne.
Może następny inteligent zapyta: "Kupiłem kradziony (albo sam ukradłem) - pomóżcie mi przebić numery a najlepiej gdy ten komu ostatnio skradziono moto odsprzeda mi z niego dokumenty a potem wycofa zgłoszenie z Policji."
Masz ochotę to sobie kombinuj, ale na własną odpowiedzialność za swoją głupotę. Chcesz wiedzieć jakie będą skutki? Zrób co zamierzasz i poproś kogoś żeby to zgłosił - zobaczymy co będziesz potem doradzał innym "kolegom"... jak już wyjdziesz.
- bastek00
- Świeżak
nie gorączkuj sie czlowieku napisalem wyraźnie że motor posiada dokument pochodzenia z legalnego źródła to po pierwsze. Po drugie nikogo do niczego nie naklaniam tylko pytam o kwestie prawne, skoro Cie to tak bardzo bulwersuje nie udzielaj sie.
- fred123411
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości