AM6 problem ze sprzeglem.
• Strona 1 z 1
AM6 problem ze sprzeglem.
Czesc, na wstepie - nie bijcie, senek mnie tu przyslal. Prosze o pomoc odnosnie sprzegla.
Silnik to AM6, moto rx 50.
Co sie dzieje? Wciskam sprzeglo do konca, odchodzi lekko pokrywa kosza sprzeglowego od tarczy, nie ma prawa aby o siebie tarly, ale...
No wlasnie, bieg nie wejdzie sam bez nastawienia go odpowiednio silnikiem, a jak juz jest bieg i krece kolem, to rowniez wal sie kreci (z zacisnietym sprzeglem). Jesli styl jazdy wazny to najczesciej biegi 2-3.
Tutaj oczywiscie pytanie - co moze byc nie tak?
Z gory dzieki za odpowiedz.
Silnik to AM6, moto rx 50.
Co sie dzieje? Wciskam sprzeglo do konca, odchodzi lekko pokrywa kosza sprzeglowego od tarczy, nie ma prawa aby o siebie tarly, ale...
No wlasnie, bieg nie wejdzie sam bez nastawienia go odpowiednio silnikiem, a jak juz jest bieg i krece kolem, to rowniez wal sie kreci (z zacisnietym sprzeglem). Jesli styl jazdy wazny to najczesciej biegi 2-3.
Tutaj oczywiscie pytanie - co moze byc nie tak?
Z gory dzieki za odpowiedz.
- magik2208
- Bywalec
na sucho sprzęgło moze ci nie pracować. zalej sprzęgło olejem ( bez oleju sprzęgło moze nie pracowac) odpal moto i wtedy ma byc dobrze. biegi tez nie wchodzą w skrzyni bez obrotów na silniku, chyba że własnie zakrecisz kołem ale to jest norma
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
co z tego że rozbierałes skoro z tego co piszesz wszystko jest ok. sprzegło nie działa na nieodpalonym moto, bieg nie wchodzi od razu na nieodpalonym moto
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
mi sie zdaje że do tego silnika idzie 10W 40 stąd mogło byc słabe sprzęgło ( albo mogły byc np tarcze zjechane). ale tez kiedys słyszałem że leja 80W wiec juz sam nie wiem
sprawdz w serwisówce

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości